Asieldier van deze week poes Tessa
Uitgegeven op 31-05-2023 om 09:54  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - 't Schuthok - Tessa is een prachtig cypers met wit katje, een gecastreerde poes met geboortedatum: 05-04-2019. In haar vacht schittert ook een vleugje rood. Het verhaal van dit katje heeft inmiddels meerdere delen maar laten we bij het begin beginnen. Als klein katje heeft ze een socialisatietraject bij één van onze vrijwilligers thuis gevolgd waarna ze is geplaatst bij lieve mensen. Veel was spannend maar ze kon ook fijn bij mevrouw op schoot liggen. Een paar jaar later veranderde dat compleet. In eerste instantie vooral bij meneer maar later ook naar mevrouw deed Tessa steeds bozer. Meneer werd aangevallen en ook bij mevrouw was het blazen. Een directe aanleiding was niet duidelijk maar een uitval van je eigen kat is geen leuke ervaring en als het gedrag ook nog toeneemt, voel je aan alles: dat gaat niet goed. Ze kwam terug in het asiel.

In 2022 met de herhalingsenting werden veel ontstekingen bij het gebit gezien. Vreemd voor zo’n jonge kat maar tijd voor actie. Een dagje later al was ze welkom voor behandeling. Het resultaat? Tessa heeft nog welgeteld 2 hoektanden en 2 snijtandjes over! U begrijpt, dat werd eerst een weekje pijnstilling zodat alles goed kon genezen. Ze eet inmiddels gewoon weer brokjes. Was het de reden voor moeilijk gedrag? Dat is niet zo 1,2,3 te zeggen. Het zal zeker meegespeeld hebben, in combinatie met onvoldoende speelruimte wellicht.

Het is een feit dat Tessa ambivalent in gedrag is. Ze komt contact maken maar voelt zich ook snel bedreigd waarbij ze dan kiest voor snel weg uit de situatie of voor negatief naar voren en dus uitvallen. De signalen zijn voor de doorgewinterde kattenspecialist wel te herkennen maar we kunnen ons voorstellen dat het voor de gewone medemens best ingewikkeld is. Tessa en vervoersmandjes is geen geweldige combinatie. Het vraagt handigheid en tactiek. Vanaf haar kittentijd heeft ze als single kat gewoond en nee, ze is niet bijzonder gecharmeerd van soortgenoten. Het grappige is dat ze met honden kennelijk wel weet om te gaan, iets met kittenervaringen in het gastgezin?

Na haar terugkomst in het asiel in 2022 is ze weer geplaatst en eigenlijk ging het prima. Dat wil zeggen tot enige tijd geleden. Bij het uit bed stappen werd Tessa per ongeluk geraakt en toen ging het mis. Zo erg zelfs dat de eigenaar niet meer in huis durfde en de dierenambulance moest helpen om de kat naar het asiel te krijgen. Met een grote bench en wat lekker voer ging dat verrassend goed maar ja, daar was ze weer. We hebben haar maar even wat tijd gegeven en inmiddels ook een ruimte voor haar alleen want ja die soortgenoten waren toch wel een dingetje. Dus graag een baasje zonder andere katten en nee, een omgeving met kinderen is geen goed idee. Volgens de informatie zou een hond in huis moeten kunnen maar dat zeggen we met enige voorzichtigheid. Ruimte voor buitenspelen is wel een pré. Durft u nog? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Elft 42 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...