De frikandel speciaal van Hip nu bij Vidaro Uitgegeven op 18-05-2023 om 13:40 | link | bewaar | print
HIPPOLYTUSHOEF - Wij willen jullie dit heuglijke nieuws niet onthouden.
'Woensdag 17 mei was de dag dat het geheime recept van de Hip Speciaal Frikandel van Renzo Smit is overgedragen aan Marjolein de Jager. Zij belooft plechtig dat dit recept uiteraard geheim blijft! Renzo heeft Marjolein & Monique de fijne kneepjes uitgelegd😉 en de benodigde apparatuur en keukengerei overhandigd. Na de nodige instructie van Renzo, Marga en René gaan de dames van Vidaro aan de slag!👌
Wat een mooi begin van de kermis op Hippolytushoef❤️❤️❤️
Komen jullie snel allemaal proeven?
Team Vidaro❤️'
Het begon met een artikel naar aanleiding van de verjaardag van Renzo een paar maanden geleden. Er werd toen geschreven over de beroemde en overheerlijke frikandel-speciaal bij Hip op Het Hoekje. Vidaro pikte dit op en deze week werd er afgesproken in de Parklaan. Onder toeziend oog van Renzo en René Smit werd er een 'workshop' gegeven met daarin de juiste wijze om de snack te bereiden. Uiteraard is het recept geheim, althans de ingrediënten. Want om het laatste draait het en... de fijngehakte uitjes onderin de frikandel en niet boven op de saus. Zo zijn er duizenden verslonden op Het Hoekje.
In de beginjaren stond er een kleine kraam met de opening gericht naar de bakkerij van Wagemaker. In de jaren zeventig werd er bediend vanuit de grote kraam, deze stond evenwijdig langs wat nu het huidige pand is. Uiteindelijk zo aan het einde van de jaren zeventig is de snackbar en Hip's Herberg gebouwd en verdween de kraam. Zijn het de uitjes die de speciaal zo speciaal maakte? Onder andere. Wat is dan het geheim? Met de overhandiging van enkele oude keuken attributen was het officieel. De Hip Frikandal Speciaal is weer terug van weggeweest. (Met dank aan Sandra voor de foto's)