Foto van het weekend
Uitgegeven op 19-03-2023 om 01:38  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Iedere week een mooie, oude, bijzondere, grappige of zomaar een foto, of video.


Rijwielhersteller Evert van der Laan, praktijk houdende op Zandburen, tussen de huizen van Wim Zwanink en Joop Bosma in het kleine groene boetje. Mooi detail op deze foto, toen waren er nog witte buitenbanden.
Zijn vrouw Zwaantje bestierde de winkel op de plek waar nu de weg ligt richting de Aldi. Op zo'n dertig vierkante meter was daar in de Nieuwstraat van alles en nog wat te koop. Aan de rechterzijde op Wieringernieuws ziet u iedere keer een oude foto verschijnen, nieuwe (dus oude) foto's zijn van harte welkom. Mailtje naar de redactie en de foto wordt geplaatst.


Maar wat is 'oud'?


Dit lijkt oud, maar is nog niet zo lang geleden. Zoon Daan zit in de draaimolen, vader Francis Scheerstra toont de geweldige prijzen die zoonlief zojuist heeft gewonnen en 'Rooie' Dirk Lont stond er ook, mooie foto van toen. Leuk detail, Joop Bosma werd ook 'Rooie' genoemd, Dirk had daar geen moeite mee, Joop dacht daar anders over. Vroeger waren bijnamen heel normaal op Wieringen, helaas raken die op. Deze foto is gemaakt door Henk-Jan Wittink, deze kreeg in 2000 van Jan van Duin de bijnaam 'Hek-Jan', dat verhaal is bekend. Voor wie het wil weten, dat had ook iets met fietsen te maken.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid aspiration
€ 14.995,-

Kia Sorento 2.4 XTRa
€ 9.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Drukte op de haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...