Jan Zwering Toernooi gewonnen door Piet Riedeman
Uitgegeven op 15-03-2023 om 01:45  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Het In Memoriam Jan Zwering Biljarttoernooi is gewonnen door Piet Riedeman. Noem dit toernooi, georganiseerd door 'Biljartclub Het Blauwe Laken' in het Vikingschip maar gerust het: 'Open Wieringer Biljart Kampioenschap'.

Iedereen die lid is van een Wieringer biljartclub en redelijk handig is met een keu mocht zich inschrijven, of je nu zo'n 20 of maar liefst 150 caramboles moet scoren. Vanwege de gezellige leeswaarde en de enthousiaste inbreng van Dirk Kort staat dit bericht op de voorpagina en niet op de sportpagina, dit gebeurt niet vaak, omdat het ook gezellig om te lezen is voor de niet-biljart liefhebbers.


Volgende week staat Wieringernieuws.nl op de beurs bij de Hollands Kroonse Uitdaging. Een vereniging die er veel werk van maakt met mooie verslagen zoals deze van Dirk mag in het zonnetje gezet worden! Hiervoor geeft Wieringernieuws een jaar lang vier reclame-banners op onze voorpagina geheel gratis weg. Voorwaarde is, even langskomen en jouw club melden bij de aanwezige redacteur.

Hieronder leest u het verslag van 'onze' bevlogen reporter Dirk Kort:


De prijswinnaars op de foto, geheel rechts nummer twee, Pieter Smid, daarnaast, tweede van rechts dus de eerste, winnaar Piet Riedeman. In al zijn enthousiasme heeft Dirk de mannen die eindigden op plaats drie en vier even niet benoemd, de redactie pluist het na.

Dirk kennende wordt dit zo rond een uur of acht woensdagochtend wel gemaild. Immers, Dirken willen ook wel...

UPDATE: Dirk sliep slecht en reageerde zo rond een uur of drie 's nachts al: 'Helemaal links staat Gerald Kooy die vierde is geworden en daarnaast staat Cees Mol die als derde eindigde.'


Dirk Kort: (geen Pieter):

De finale werd een complete PIETEN gebeuren!
Eerste plaats voor PIET RIEDEMAN, de tweede plaats voor PIETER SMID. PIETER KOOY was de schrijver en de finale-wedstrijd werd weer uitstekend geleid door arbiter PIET 'Riet' LUIKEN!

Vrijdagavond werden de eerste partijen gespeeld nadat voorzitter Martinus de Haan samen met Annelien het naar Jan Zwering vernoemde toernooi had geopend. Op drie biljarts werden de partijen gespeeld in 12 poules van 4 personen. Zaterdag vanaf 10:00 uur werden de overige partijen van de voorrondes gespeeld. De gehele zaterdag was er een 'bar' gezellige drukte.

Het door Paul en Arina bijgehouden scorebord werd druk bekeken en was er soms nerveus gedrentel hoe de tussenstanden waren want iedereen wilde toch wel poulewinnaar worden omdat alleen die plaatsen recht gaven om tijdens de finales op zondag te spelen.

Op zondag werden de wedstrijden richting de eindstrijd gespeeld in vier poules van drie en speelden de winnaars hiervan daarna de grote finale en de verliezers van de halve finales om de derde en vierde plaatst.

De grote finale die door Piet Riedeman van de jeugdige Pieter Smid werd gewonnen was van een zeer hoog niveau. Tijdens de prijsuitreiking door Ruud Tijsen werd de 'Jan Zwering Wisselbokaal' door Jan zijn dochter Rianne aan Piet Riedeman uitgereikt.

De dames van de catering kwamen regelmatig met hapjes rond en niet te vergeten onze vaste 'airfryer' specialist Jan Rotgans van de WR 54! Echt heerlijk waren weer de verse Hollandse Garnalen die gratis aangeboden waren door de WR 289 van Cees van Eekelen en door de WR 54 van Erik Rotgans.

Het doel was wederom bereikt! 'Het was voor jong en oud weer bar gezellig!'

Het is gewoon mooi om te zien hoe jonge spelers van in de twintig, daarna gezellig zitten te kletsen met bijvoorbeeld de oudste deelnemer, de 91 jarige Sietzo IJzer uit 'Durrep'.

De complete uitslag volgt. Wieringers Willen Wel!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid aspiration
€ 14.995,-

Te koop Mercedes CLA 180 lease edition bouwjaar 2014
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
TFC en Without Shoes in 't Parochiehuis - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...