Uitbreiding aanbod digitaliseren films bij Weijers
Uitgegeven op 16-02-2023 om 00:57  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Paul Weijers heeft zijn dienstverlening uitgebreid met de aanschaf van een nieuwe machine waardoor het nu ook mogelijk is om uw oude 8MM en Super8 films, zonder geluid, over te zetten naar MP4 video's.

Filmspoel:

- diameter 7 centimeter opnametijd circa 3,5 minuten € 9,95

- diameter 13 centimeter opnametijd circa 15 minuten € 24,95

- diameter 21 centimeter opnametijd circa 40 minuten € 39,95

Exclusief opslagmedium op harddisk of op USB stick. Een USB stick kunt u zelf aanleveren of kopen bij Paul Weijers in de winkel in de Parklaan.Dit was al mogelijk, nieuw is dus nu het overzetten van films.

Het viel Paul op dat er onder zijn klantenkring veel mensen zijn die vertelden ook oude films in hun bezit te hebben. Nu is dus de mogelijkheid om deze te verwerken. Op dit moment is Paul nog aan het 'inwerken', het is immers ook nieuw voor hem. U bent in ieder geval van harte welkom in de winkel om te informeren naar de mogelijkheden.


De beelden van de film worden één voor één gescand en vervolgens omgezet naar 20 beelden per seconden.

Dit betekent dat het wel een langdurig procedé is, een filmpje zoals onderstaand voorbeeld duurt ongeveer drie minuten, de verwerking echter ruim een half uur. Het resultaat is een vloeiend beeld, veel beter dan dat een film wordt geprojecteerd en met een moderne camera wordt 'overgefilmd'.


De eerste resultaten zien er mooi uit en de reacties zijn lovend. Hoe leuk is het om beelden van zestig jaar geleden te kunnen zien?

Wieringernieuws deed de proef op de som
Redacteur Henk-Jan Wittink vond in een doos met spullen een oud filmpje die hij niet eerder gezien had. Hoe leuk is het dan om zestig jaar terug in de tijd te gaan en oude tante's, oma, broer, vrienden en de eerste herdershond terug te zien op Zandburen.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop BMW 323 Ci Executive bouwjaar 2000
€ 6.500,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2019
€ 11.950,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Evert van der Laan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...