Nieuwe LEADER-strategie voor leefbare, duurzame en vitale Kop
Uitgegeven op 07-02-2023 om 10:35  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Startbijeenkomst op 23 februari 2023
Vanaf 2023 start er wederom een nieuwe periode van LEADER. LEADER is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat speciaal bedoeld is voor (kleinschalige) lokale projecten die van belang zijn voor de regio. Het gaat om innovatieve ideeën van ondernemers, bewonersgroepen en maatschappelijke organisaties. LEADER is niet alleen een pot met geld, maar staat voor een specifieke aanpak van plattelandsontwikkeling.


Samen een plan maken
Om een nieuwe LEADER-periode voor de Kop van Noord-Holland mogelijk te maken, wordt eerst een plan (Lokale Ontwikkelingsstrategie - LOS) van, door en voor alle inwoners en organisaties opgesteld. In dit plan worden de onderwerpen als leefbaarheid, werkgelegenheid, klimaat, bodem, water en lucht beschreven waarvoor later in het jaar de subsidie zal worden opengesteld.

Uitnodiging startbijeenkomst op 23 februari 2023
Inwoners en organisaties worden van harte uitgenodigd voor de startbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst volgt informatie over hoe LEADER er in de komende periode voor de Kop uit gaat zien. Ook is er volop gelegenheid om mee te praten en ideeën te delen ten behoeve van het platteland in de Kopregio. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 23 februari 2023 (inloop 18.45 uur; start 19.00 uur) bij Leven van de Wind (Oosterterpweg 12, 1771 SJ Wieringerwerf). Iedereen die interesse heeft kan deelnemen. Dat kan vanuit een organisatie, school, bedrijf, dorpskern, vrijwilligers- of bewonersgroep zijn. Aanmelden is verplicht en kan via de website van LEADER (leaderkvnh.nl/agenda).

Eerdere LEADER-resultaten
De Kop van Noord-Holland (gemeenten Hollands Kroon, Texel, Schagen en Den Helder) is al ruim 20 jaar als LEADER-gebied actief. In de afgelopen periode is er vanuit LEADER ondersteuning gegeven aan zo’n 30 projecten, die mooie resultaten voor de Kopregio hebben opgeleverd. Het gaat om initiatieven voor een meer duurzame en circulaire economie, het behoud (of verbeteren) van de kwaliteit van leven in de regio van de Kop en het versterken van het agro-toeristische netwerk.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden via leaderkvnh.nl/agenda. Voor vragen kunt u contact opnemen via LEADER@nhn.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Te koop Kia Sportage 2.0 CVVT X-ception bouwjaar 2008
€ 6.500,-

Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 26.395,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Drukte op de haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...