Terug naar Olympos
Uitgegeven op 15-02-2023 om 00:11  |  link  |  bewaar  |  print

Het nieuwe boek van Lydia Jasper uit Hippolytushoef is verschenen

HIPPOLYTUSHOEF - Tijdens de pandemie vond Lydia Jasper, redacteur bij het Noordhollands Dagblad, een manuscript dat zij ooit als afstudeerproject had geschreven. Over een jongetje dat magische avonturen beleefde tijdens een logeerpartij bij zijn oom.Toen zij dat kinderboek na zoveel jaren opnieuw las, werd ze nieuwsgierig. Hoe zou het nu zijn met die hoofdpersoon van toen?
Dat jongetje zou inmiddels een man van bijna veertig zijn. Zou hij nog wel eens terugdenken aan die vreemde periode? In juni 2020 ging zij ervoor zitten en na meerdere keren herschrijven kwam daar Terug naar Olympos uit. Ondanks dat de roman niet meer aansluit op het kinderboek, is het in de kern een verhaal gebleven over een volwassene die terugkijkt op zijn jeugd. Zoals we allemaal wel eens doen. Als we de zolder opruimen bijvoorbeeld. Deze roman wordt sinds vrijdag 10 februari uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

De introverte Bob valt als een blok voor de eigenzinnige Lily en droomt van een toekomst met haar in zijn bungalow aan de kust. Maar dan staat onverwachts zijn vader voor zijn neus; de laatste persoon die Bob wil zien na een traumatische gebeurtenis in zijn jeugd. Als Bob tegen wil en dank in zijn verleden duikt, leert hij meer over de geschiedenis van het magische landhuis Olympos. Waar ooit het noodlot toesloeg en de gekwelde Hades in de Onderwereld moest afdalen om zijn grote liefde Margot te helpen. Niets is wat het lijkt in Terug naar Olympos, een verhaal waarin goden van hun voetstuk vallen.

Over de auteur
Lydia Jasper (1972) is redacteur bij het Noordhollands Dagblad. Ze is geboren in Den Helder en woont in Hippolytushoef. Als klein meisje kon ze zich al uren achtereen verliezen in boeken over sagen en mythen uit andere culturen. Voor haar debuutroman Terug naar Olympos heeft ze zich laten inspireren door de Griekse mythologie, met als twist dat het hedendaagse verhaal zich afspeelt in Nederland.

Uiteraard is het boek van Lydia te koop in de Wieringer Boekhandel op het Kerkplein.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid aspiration
€ 14.995,-

te koop VW polo 1.4 comfortline bouwjaar 2010
€ 5.650,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Champagne Pils - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...