Asieldier van deze week poes Fiona
Uitgegeven op 06-02-2023 om 13:16  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Fiona is een knap cypers wit katje, pardon poes. Inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 12-05-2021. Eigenlijk moeten we de tekst anders beginnen:

Er was eens een katje verdwaald terecht gekomen op een plek met allemaal kleine tuintjes. Ooit had ze een thuis gekend waar het warm en veilig was en hoe het precies is gebeurd kan ze niet meer na vertellen maar nu was het koud en nat en eenzaam. Maar hier waren mensen die iets nuttigs kwamen doen, koffie meenamen en soms ook wat lekkers achterlieten, ze besloot te blijven. Ergens in het voorjaar, wow wat was dat voor een knapperd?! One night of love en 9 weken later lagen er allemaal schattige kleine katjes om haar heen in het warme plekje dat ze gevonden had in één van de schuurtjes. Het werd zomer, alles groeide voorspoedig en zo af en toe kwam meneer de knapperd (of zijn broer) weer langs. Misschien vond ze zelf ook wel de familie wat uitgebreid worden. In ieder geval vonden de mensen van de tuintjes dat. Er werd een vangkooi geleend en zo kwamen een aantal katjes in opvang terecht, Fiona is één van hen.

Van een afstandje heeft ze ongetwijfeld mensen gezien maar in handen? Nee dat niet. Dat betekent dat ze in de open kattenkamer een veilig schuilplekje kiest, soms zo veilig dat wij haar nauwelijks kunnen vinden en dat ze zolang wij er zijn bij voorkeur niet te zien is. Wil je teveel, kom je te dicht in haar persoonlijke ruimte dan kan het gebeuren dat ze kiest voor aanval is de beste verdediging. De ervaring leert dat met tijd en ruimte en geen hoge verwachtingen meer rust en vertrouwen komt. Maar een open, sociaal schootkatje, nee dat is iets te positief gedacht. Andere katten vindt Fiona prima. De omgang met honden is niet bekend.

Misschien is bovenstaand verhaal niet direct een reden om enthousiast gelijk langs te komen maar ieder katje verdient een warm thuis toch? En wellicht zijn haar muizenvangkwaliteiten ook een prima aanwinst. Ziet u mogelijkheden? Schroom niet en neem contact met ons op, u bent welkom! We werken op afspraak.
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Kia Sorento 2.4 XTRa
€ 9.245,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Executive
€ 30.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
The Telstars - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...