De beste locatie en inrichting van je restaurantUitgegeven op 03-02-2023 om 15:38 |
link |
bewaar |
printAls je droomt van je eigen restaurant, is het van belang dat je de juiste locatie, indeling en inrichting kiest. Dit zijn vier manieren waarop je dat kunt doen:
1. Locatie
Bij het kiezen van een locatie voor een restaurant is het belangrijk om een plek met een goede zichtbaarheid te kiezen waar veel voertuig- en voetverkeer langskomt. Houd ook rekening met de samenstelling van de bevolking, de parkeermogelijkheden en de toegankelijkheid voor automobilisten en voetgangers.
2. Indeling
De plaatselijke voorschriften bepalen de zitcapaciteit van je restaurant. Je moet voldoen aan de eisen voor vierkante meters per klant op basis van de grootte van de ruimte en het aantal uitgangen. Houd bij het ontwerp van de keukeninrichting rekening met de servicestroom. De afwasruimte moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor serveerders die de keuken binnenkomen met vuile borden en bestek. De droge en koude opslagruimtes moeten dicht bij de ontvangstruimte liggen, zodat spullen snel kunnen worden opgeborgen. In het gedeelte waar de voedselbereiding plaatsvindt, heb je ruimte nodig voor grote apparaten. Denk aan fornuizen, friteuses en grillplaten. De uitserveerruimte moet vlak naast de plek van de voedselbereiding liggen, zodat bereide maaltijden snel aan de serveersters en kelners kunnen worden meegegeven.
3. Inrichting
De inrichting van je restaurant is gebaseerd op het restaurantconcept en -merk dat je hebt gekozen. Ook het restaurantmeubilair moet passend zijn in je concept. Houd bij het kiezen van de stijl en de vorm van de meubels rekening met de zitcapaciteit en de uitstraling en het niveau van comfort dat je gasten wil bieden. Vloeren en wandbekleding moeten gemaakt zijn van materialen die gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten zijn. Tapijt is niet de beste keuze voor een restaurant omdat het geuren en vlekken absorbeert. Stoffen raambekleding en gordijnen absorberen ook geuren en het is kostbaar om ze regelmatig schoon te maken. Beter kies je voor luxaflex of lamellen.
4. Apparatuur
Er zijn enkele apparaten die elk restaurant nodig heeft, zoals koelinstallaties en kookapparatuur. Afhankelijk van je menu heb je misschien ook gespecialiseerde apparatuur nodig, zoals pizza-ovens of pastakokers. Als je zelf verse worst maakt, is een
worstenvuller uiteraard een vereiste.
De grootte en indeling van de keuken zijn van invloed op sommige keuzes, bijvoorbeeld de keuze voor smalle apparatuur. Overweeg om keukenapparatuur online te kopen. Op deze manier kun je gemakkelijk alle opties bekijken en prijzen vergelijken op een tijd die jou goed uitkomt.