Asieldier van deze week, hond Danger
Uitgegeven op 30-01-2023 om 14:35  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Asieldier van de week dierenasiel't Schuthok.

Bijzonderheden: Met enige regelmaat plaatsen we een update over Danger op onze facebookpagina; ze doet het goed dus heeft u interesse, neem daar ook gerust een kijkje.

Belangrijke update: om haar plaatsingskansen te vergroten heeft Melanie Piek en haar team van SamenWelzijn Hondenschool en gedragscoaching hulp aangeboden! Het doel is om Danger te leren dat ze een andere keus heeft dan heftig reageren naar andere honden, en dat die keus veel meer oplevert. In kleine stapjes wordt grote vooruitgang geboekt. Kan ze na de training dan wel samen met honden? Nou een beetje realistisch zijn is wel noodzakelijk maar ontspannen wandelen is zeker haalbaar. En dat maakt het leven voor Danger zelf en haar omgeving stukken plezieriger. Elke week mag ze met dierverzorger Lia naar Wognum. Overigens is ze gewoon plaatsbaar dus laat u dat niet weerhouden om contact met ons op te nemen.

Het andere wat we eerlijk willen vertellen is dat er röntgenfoto’s zijn gemaakt en helaas, de uitslag was niet positief. Heupproblemen waar ze ook pijn van heeft. Advies: spieropbouw, glucosamine voor opbouw en onderhoud soepelheid van de gewrichten en pijnstilling (Rimadyl 1x dgs 1 en een kwart tablet). In een huiselijke setting met een verstandige omgang kan ze nog een heel goede tijd hebben, wij geven haar niet zomaar op. Heel het team van de hondenschool is weg van haar maar ja, iedereen heeft ook al honden. Het geeft wel aan hoe leuk Danger is!

Danger is een knap hondenmeisje, een kruising Hollandse herder met Mechelse herder. Ze is gecastreerd en heeft als geboortedatum: 22-02-2017. Door omstandigheden in het asiel gekomen en we kunnen u alvast verklappen, ze is een handvol. Ze komt dan ook uit een werklijn maar is helemaal niet geschikt voor de hondensport. Tenminste niet voor het pakwerk enzo, speuren zou wel haar ding zijn.

Als pup hebben baas en hond een nare ervaring opgedaan met een overval in huis, Danger schrok zich een hoedje en nam de benen. Met veel moeite is ze teruggevonden. Bezoek in huis zorgt voor veel opwinding waarbij ze twijfelt tussen haar mannetje staan of toch maar niet. Het resultaat is blaffen en opspringen. Voor ieders welzijn werd de bench ingezet. De slimmerd had snel door wat de auto van de postbode was, dan begon ze al bij voorbaat te blaffen. Zo stoer, met dat blaffen joeg ze de postbode echt wel weg (vanuit de hond erg belonend gedrag terwijl de postbode gewoon weer verder gaat met zijn of haar werk). Belangrijk om te weten: Danger maakt deuren open! Hoewel niet helemaal verstandig vond de eigenaar het ook wel leuk. Kwam je de straat in, even fluiten en je hond maakt van binnenuit de deur open. Handig hoef je niet naar je huissleutel te zoeken.

Mee in de auto is geen probleem, stoer achter in de kofferbak. Liever mee dan alleen thuis blijven is Dangers motto. Oké voor een kort poosje is het wel oké maar dreigt het iets langer te worden raakt ze heel onrustig wat zich uit in piepen en blaffen. Tijdens de gedragstest liet ze veel stresssignalen zien. Tijdens het wandelen buiten laat ze zien daar zelf een oplossing voor te vinden, nl. ze zoekt iets om vast te houden en vinden het groots als je het omruilt voor een bal. Met een bal in de bek het leven in. Loslaten? Geen probleem, wel weer gooien graag. Om dat spelletje te herhalen legt ze de bal zo ongeveer op je voeten, niet te missen. Ook bal in de braamstruiken of achter een grote container wordt niet gezien als onoverkomelijk, ze duikt er in met vol overgave om trots met de bal tevoorschijn te komen.

Danger woonde vroeger samen met katten maar ja, dat was toen en dat was eigen. Nu ziet ze andere katten vooral als iets om te fixeren en na te jagen. Andere honden? Ze moet er niets van hebben en schiet hard uit haar slof. Is dan ook moeilijk te houden. De eigenaar ontweek dan ook soortgenoten. Met wandelen trekt ze aan de lijn. Geef je duidelijk leiding dan is het zeker mogelijk om ontspannen te lopen maar voor je het weet zet ze de versnelling in, gewoon omdat ze sneller loopt, de verleiding zo groot is en vanwege gewoontegedrag. Ze kent de basiscommando’s zoals zit, af en kom hier. O ja, en balletje los. Loslopen ja dat is een dingetje. Het kan, is alleen niet zo veilig want er lopen nu eenmaal veel andere honden in Nederland. Mocht u het zich afvragen, Danger zal niet geplaatst worden bij jonge kinderen, een volwassen omgeving is verstandiger.

Heeft u ervaring met honden met een drive? Kunt u consequent communiceren zonder harde hand? Vindt u het leuk om actief aan de gang te gaan bijvoorbeeld met speuren? Aan Danger zal het niet liggen, ze wil graag samenwerken met een baas die het waard is. U zit al op het puntje van uw stoel? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken alleen op afspraak.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Te koop BMW 323 Ci Executive bouwjaar 2000
€ 6.500,-

Toyota Auris 1.6 VVTi Linea Sol
€ 5.895,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Slingerweg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...