Toptips van het schrijven voor innovatiefondsen
Uitgegeven op 28-01-2023 om 06:16  |  link  |  bewaar  |  print

advertorial
1. Zorg voor een innovatief idee

Voor lean disruptive start-ups is het verankeren van innovatie vanzelfsprekend, maar voor andere vereist het een mentaliteits- of cultuurverandering. Zorg ervoor dat je toekomstige technologieën, nieuwe bedrijfsmodellen en innovatief ontwerp onderzoekt. Nu de behoeften van klanten snel veranderen, is het een goed moment om te kijken naar nieuwe manieren om bestaande technologieën toe te passen, nieuwe diensten of producten te creëren en ontwrichtende bedrijfsideeën te ontwikkelen. Een innovatiefinanciering zoals een MIT aanvragen bij de overheid is bedoeld om kennis te verbreden, capaciteiten te bevorderen en economische groei te bewerkstelligen. Wbso berekenen kan ook via Leap.

2. Licht je innovatie toe

Als je dicht bij jouw project staat, kan het moeilijk zijn om uit te leggen waarom je idee nieuw is. Vraag hulp om je aanvraag kritisch te bekijken. Om geloofwaardig te zijn, moet je een expert op jouw gebied worden. Het bod zal worden beoordeeld door deskundigen uit de sector, dus er is geen kortere weg om je onderzoek te doen: identificeer concurrenten en soortgelijke producten, ken je eigen markt of sector, begrijp je technologie en waarom je baanbrekend bent t.o.v. de concurrentie.

3. Wees positief

Vergeet niet dat dit een oefening in overtuigend schrijven is om je publiek te overtuigen van je geweldige idee. Je wilt ze enthousiast maken en ze zover krijgen dat ze je project steunen. Bij subsidiëring gaat het niet alleen om de eindgebruiker of klant, de financier wil weten of je een bredere impact hebt. Er is geen ruimte voor twijfel - wees moedig, wees optimistisch en beschrijf je innovatie-idee op een manier die je lezer enthousiast maakt.


4. Toon je bedrijfs capaciteiten aan

Om aan te tonen dat je kunt leveren, moet je jouw financiële informatie klaar hebben, beschikken over een team met de juiste vaardigheden en laten zien dat je jouw route naar de markt begrijpt. Disruptors zullen je kansen op financiering ernstig in gevaar brengen. Verhoog je kansen op succes door je capaciteiten objectief te beoordelen en eventuele zwakke punten te verzachten.

5. Lees de richtlijnen en beantwoord de vragen

Sommige mensen slagen er niet in de specifieke vragen te beantwoorden. Vermijd deze valkuil door de richtsnoeren aandachtig te lezen. Uw sollicitatie zal worden gelezen en gescoord door beoordelaars die werken aan de hand van beoordelingscriteria. Door uw antwoord doelgericht te formuleren kunt u uw score maximaliseren.

6. Gun jezelf voldoende tijd in de aanvraagperiode

Kwaliteits toepassingen hebben baat bij tijd en moeite. Geef jezelf voldoende tijd om uw aanvraag te verfijnen. Betrek teamleden met verschillende sterke punten in verschillende stadia.

Als je het jargon of de processen niet begrijpt, zullen de meeste financiers je graag te woord staan. Het is misschien niet vanzelfsprekend, maar financiers willen hun geld weggeven! Ze zijn gebrand op aanvragen die innovatief, opwindend, impactvol en uitvoerbaar zijn.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Kia Sportage 2.0 CVVT X-ception bouwjaar 2008
€ 6.500,-

Kia Sorento 2.4 XTRa
€ 9.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kaartje wielerbaan hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...