Succesvolle bijeenkomst’ Subsidies en crowdfunding’
Uitgegeven op 31-01-2023 om 11:05  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Ruim tachtig deelnemers waren aanwezig in de Cultuurschuur op de themabijeenkomst over subsidies en crowdfunding. Na een welkomstwoord door organisator Tine van Wel namens het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) kon het programma geopend worden door de wethouder voor Economie en Brede Welvaart Robert Leever.

Nynke Coenraads ging in haar lezing in op het hoe, wat en waar subsidie. Zij heeft ruime ervaring in het aanvragen van subsidies. Goed gedegen plan, realistische begroting, enthousiasme, tijdig beginnen, goed op criteria letten, ondernemerschap zijn volgens Nynke belangrijke elementen om succes te hebben.

Hierna was het woord aan Jeltje Hillen van het online crowdfunding platform ‘Voor de Kunst’ om het gehoor bij te praten over deze huidige vorm van projectfinanciering. Het platform heeft talrijke crowdfundingsprojecten online voor de cultuur. Gemiddelde opbrengst is 7000 euro per project. Het is heel belangrijk om promotie te maken voor je project. Indien de donaties minder dan 80% zijn van het streefbedrag dan gaan de donaties weer terug naar de gevers.

Ook was er een optreden van Tom Beemster en Sebastiaan Fledderman van de Rock ’n Roll Fabriek. De bijeenkomst heeft in vele opzichten voldaan aan de verwachtingen van Tine van Wel. “Het was fantastisch om te zien dat er een grote opkomst was. Heel veel mensen hebben heel veel geleerd. De deelnemers hebben zich goed laten zien bij de fondsen en partijen die aanwezig waren” aldus Tine.

Mede mogelijk gemaakt door...

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 26.395,-

Te koop BMW 323 Ci Executive bouwjaar 2000
€ 6.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Olympiatour 1971 finish etappe in de Slingerweg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...