Cees van Eekelen jr wint de Ome Jan wisselbokaal
Uitgegeven op 30-12-2022 om 11:53  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Nu vraagt u zich af... wie is “Ome Jan”?
Dat is dus ,de iets te corpulente, Jan Rotgans die zowat zijn hele leven garnalen visser is geweest op de WR 54 en volgens zijn petekind Simon Rotgans (die van Jopie Keutel) ook nog goed gevuld is!


In de schuur van de gebroeders Rotgans staat in het ene gedeelte een prachtig biljart en in het andere gedeelte kan zomaar iemand zitten te netten boeten, veelal Peter. Aangezien het een heel gewilde plaats is om een potje te biljarten kan je zomaar een man of 10 treffen die rustig op hun beurt zitten te wachten. Biertje erbij, roken is verboden en is het er altijd bar gezellig.

Enkele jaren geleden in 2019 kwam Jan zijn petekind Simon op het idee om een toernooitje te houden en dan noemen we het “Het Ome Jan “ toernooi. Jan trots een wisselbeker gekocht en spelen maar. Dat jaar was Cees van Eekelen sr. de trotse winnaar!

Door de Corona shit is het toernooi daarna 2 jaar niet gehouden
Met de kerst kwam het idee om het toernooi weer te organiseren. Overbuurman Cees van Eekelen werd tot toernooileider gebombardeerd en de donderdag na de kerst werd er fanatiek gespeeld. Nadat er onverwacht nog een afmelding kwam werd er snel nog iemand gebeld en kon het spektakel om half 3 aanvangen waarvan 9 man van het “Blauwe Laken“.

Tussendoor kwam moeder Grietje van Eekelen nog met enkele rijkgevulde visschotels aan en rond 6 uur moeder Greetje van Peter met een grote schaal vol gehaktballen! Het was perfect verzorgd!


Onder toeziend oog van Patricia werd de wisselbokaal door ome Jan aan Cees uitgereikt!

Nadat ieder zijn partijtje had gespeeld kwam er een finale tussen Cees van Eekelen en Peter Rotgans uit de bus die in een zinderende finale met 1 carambole verschil door Cees, als enige geen lid van Het Blauwe Laken, werd gewonnen.

Dus nadat vader Cees een paar jaar op de wisselbokaal heeft gepast is het nu aan Cees de eer om de beker een mooie plaats te geven.

Rond 22.00 uur memoreerde secretaris Ruud Tijsen, hij werd 10 de en laatste, in zijn dankwoord er nog aan dat 17 januari de jaarvergadering, 7 februari uitwisseling met RKBC en op 10-11-12 maart het grote “JAN ZWERING “ toernooi gepland staan!

Namens Giel Ruitenburg, Piet van de Bierdiek, Martinus de Haan, Dirk Kort, Ruud Tijsen, Simon Rotgans , Cees Sr en Cees jr dank aan Jan en Peter Rotgans voor de mooie uren!

Dirk Kort
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
te koop VW polo 1.4 comfortline bouwjaar 2010
€ 5.650,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Executive
€ 30.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De heer Boon - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...