Meldnummer Misstanden Jacht nog steeds noodzakelijk
Uitgegeven op 21-10-2007 om 11:52  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Het jachtseizoen is deze week weer van start gegaan. De Dierenbescherming Noord-Holland Noord roept dan ook iedereen op die getuige is van misstanden tijdens de jacht om deze te melden op haar Meldnummer Misstanden Jacht. Met behulp van de meldingen oefent de Dierenbescherming druk uit richting de politiek om plezierjacht een definitief halt toe te roepen. Nog ieder jaar vinden er op grote schaal misstanden tijdens de jacht plaats waar vele dieren het slachtoffer van zijn.

Nu het jachtseizoen weer in alle hevigheid losbarst verwacht de Dierenbescherming Noord-Holland Noord een toename van het aantal meldingen op haar regionale Meldnummer Misstanden Jacht. Misstanden zijn bijvoorbeeld het uitzetten van fazanten, het voederen van dieren door jagers, het afschieten van beschermde diersoorten of het achterlaten van aangeschoten wild. Mensen zijn vaak behoorlijk aangeslagen wanneer zij verslag doen van de misstanden. Dikwijls voelen mensen zich ge´ntimideerd door de jagers en zijn ze blij dat ze hun verhaal kwijt kunnen bij het Meldnummer Misstanden Jacht. Dat het regionale meldpunt ook bij jagers zelf bekend is, blijkt uit het feit dat er eveneens misstanden vanuit de jagerswereld worden gemeld.

Veel dierenleed, te weinig toezicht
De vele meldingen die de Dierenbescherming de afgelopen jaren ontving, tonen aan dat een groot aantal jagers het niet zo nauw neemt met de regels. Door het uitblijven van voldoende toezicht door de Algemene Inspectie Dienst (AID), de politie en de handhavers van de provincie Noord-Holland, hebben de jagers vrij spel. Dit zorgt voor veel onnodig dierenleed. Door de meldingen te inventariseren wil de Dierenbescherming een bijdrage leveren aan het toezicht op naleving van de wet. Met alle gegevens zal de Dierenbescherming druk uit blijven oefenen richting de politiek om de plezierjacht in Nederland te verbieden.

Mensen uit de regio Noord-Holland Noord die getuige zijn van jachtmisstanden kunnen tijdens kantooruren bellen naar het Meldnummer Misstanden Jacht:(072)532 3411.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Renault Clio 1.2 5drs Authentique
€ 5.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zeewier - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...