Schuur verduurzamen? Vijf tips
Uitgegeven op 23-09-2022 om 10:55  |  link  |  bewaar  |  printJe denkt er misschien niet zo snel aan, maar ook een schuur kun je duurzamer maken. Omdat je duurzamer wil leven of omdat je het goede voorbeeld wil geven. Of gewoon omdat je graag energie bespaart. Wij hebben vijf tips voor je verzameld, waar jouw schuur een stuk duurzamer van wordt.

Tweedehands is tweede kans
Ook je schuur kun je netjes houden en af en toe opruimen. Op zoek naar een stellingkast voor de opslag van je tuinpotten, zakken aarde of de bandenplakspullen? Ga dan eens langs bij Kringloopwinkel Twice of Kringloopwinkel de Wieringer Schatkamer. Een kast voor de schuur hoeft geen beauty te zijn en de kringloop heeft vast iets voor je staan. Je geeft de meubelen een tweede kans.

Ook die TL-lamp kan duurzamer
Een TL-lamp in de schuur is nog altijd een goede keuze. Het is een lamp die goed licht geeft en die het licht gelijkmatig over de ruimte verdeelt. Daarnaast heeft een TL een lange levensduur. Wist je dat er ook TL ledverlichting is? Daar bespaar je allicht een beetje stroom mee. Alle beetjes helpen!

Het dak op!
Een schuurdak leent zich vaak uitstekend voor de installatie van zonnepanelen. De schuur staat immers vaak de hele dag in het zonnetje. Daarnaast hebben veel schuren een plat dak, waardoor je de panelen precies zo kunt installeren, dat ze de meest zon vangen. Als je het hele dak voorziet van zonnepanelen is het ook nog eens fraai te noemen. Dat in tegenstelling tot het deels beleggen van zonnepanelen op het dak van je woning.

Stroomverbruik
We kennen allemaal de tweede of misschien zelfs derde koelkast die in de schuur staat. Hartstikke handig op warme zomeravonden. Je hebt altijd een koel drankje in de buurt, als je lekker in de tuin zit met je vrienden. Die koelkast in de schuur is vaak een afdankertje. Een oud modelletje dat nog prima meekan, denk je. Wist je dat oude koelkasten echt stroomvreters zijn? Een nieuwe koelkast kan daarom in verhouding een stuk goedkoper zijn!

Weg met de kachel
Als je de schuur als klusschuurtje gebruikt, dan is het ook handig om te kijken naar de temperatuur in de schuur. Tocht het? Dan is een tochtstrip vaak de oplossing. Je kunt beter dit soort kleinigheden verhelpen, dan een elektrisch kacheltje neerzetten. Trek een trui aan als je gaat klussen. Of kijk of je op echte koude dagen een andere plek kunt vinden.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Te koop Seat Mii bouwjaar 2015
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Voetbal 1945 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...