Tijger is geen stoere kater
Uitgegeven op 19-09-2022 om 14:22  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Tijger is een prachtig cypers gemarmerde kater, keurig gecastreerd en met geboortedatum: 13-04-2019. Het eerste wat opvalt is zijn formaat, daarna zijn sprekende hoofd. Je zou verwachten dat hij zelfverzekerd door het leven gaat, als heer en meester maar zo laat hij zich in het asiel zeker niet kennen. Bij de eigenaar lag dat een beetje anders, laten we bij het begin beginnen.

Twee katten, een gezin, kon naar buiten. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Dat was de eerste maanden ook zo, tot de castratie. Want hoewel dat nu juist bedoeld is om plassen in huis te voorkomen, is het voor Tijger daarmee begonnen. Alle medische onderzoeken gaven totaal geen resultaat, gewoon een gezonde kat. Dat is aan de ene kant heel fijn, aan de andere kant heel frustrerend want het probleem los je daarmee niet op. Ten einde raad is contact met ons gezocht want ook de andere kat in huis begon ‘gezellig’ mee te plassen. Het goede nieuws? In de open kattenkamer waar Tijger al een poosje verblijft is het keurig schoon en droog!! Niets plassen/sproeien, alles keurig op de kattenbak, we zijn trots op hem. Alleen die andere katten, hij vindt het 3x niets. Trekt zich terug onder de grote struik in de buitenren en net als hij voorzichtig wil komen snuffelen komt er weer zo’n opdringerige soortgenoot voorbij. Doei denkt Tijger en hij kruipt nog iets verder weg.Alles op een rijtje zettend zou het kunnen zijn dat hij dus niet zo zelfverzekerd is als altijd is gedacht en na de castratie nog wat onzekerder is geworden. Om zich te handhaven in de buurt waar ongetwijfeld ook veel andere katten wonen en thuis natuurlijk ook een ander katje is, is hij gaan plassen. Voor de korte termijn geeft dat wat opluchting (vanuit de kat gezien), voor de lange termijn zeer problematisch voor de verstandhouding met je baasjes. Wat mee kan spelen: in de open kattenkamer in het asiel staan grote open kattenbakken (dus zonder kap). Groot formaat is zeker voor Tijger heel belangrijk. In het algemeen vinden katten een kleine bak niet prettig, je wilt toch even lekker kunnen draaien, links en rechts wat graven voor je rustig gaat zitten. Voor sommige katten voelt een overkapping heel onveilig, je ziet immers je vijand niet aankomen.

Het is duidelijk, wie op audiëntie bij Tijger wil komen dient een rustige thuisomgeving te hebben, dus niet in een kattenrijkbuurtje te wonen, wel de mogelijkheid voor buitenspelen, geen andere katten in huis en bij voorkeur ook geen andere huisdieren in het algemeen. Dit laatste met name omdat hij het niet gewend is en we het stressniveau zo laag mogelijk willen houden. In dezelfde visie ook liever een volwassen omgeving waar hij rustig zichzelf mag zijn. Geen overdreven kroelkat, op schoot gaat ook een brug te ver maar een lief kriebeltje achter de oren wordt wel degelijk op prijs gesteld en een knus gesprek (tot nu toe onder de struik) wordt ook gewaardeerd. Komt u kennismaken met deze knapperd? U bent welkom, alleen op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Te koop BMW Z3 Roadster 1.9
€ 6.500,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Camping Stroe, stacaravans - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...