Klussen zonder kinderen doe je zo!
Uitgegeven op 19-09-2022 om 14:21  |  link  |  bewaar  |  printAls je gaat klussen, is het niet altijd even handig als de kinderen om je heen lopen. Nu kun je natuurlijk klussen als zij op school zitten, maar soms heb je even een hele dag de tijd nodig. Als je bezig bent met een vloer van PVC leggen bijvoorbeeld. Of als je de hele buitenboel wil schilderen.

Uit logeren
Kijk eens goed naar de mensen in je omgeving. Is daar iemand waar je de kinderen een weekend kunt onderbrengen? Eventueel kun je afspreken dat je ’s avonds ook langs mag komen voor een goede maaltijd. Zie je de kinderen even en ben je zelf ook onder de pannen voor een gezonde hap. Liggen de kinderen op bed? Dan kun je nog een uurtje pakken om de laatste klusjes te doen en alles goed op te ruimen.

Een dagje weg
Vooral als niet beide ouders het druk hebben met klussen, kan een van de twee met de kinderen op pad. Zoek een uitje uit waar je wel even de tijd voor nodig hebt. Bijvoorbeeld naar het maisdoolhof in Wieringerwerf. Voor je het weet ben je met de kinderen verdwaald en ben je een paar uur verder. Nog een uurtje naar het zwembad en is er nog steeds veel tijd over? Verzin dan nog een uitje. Naar de bios, even iets met ze eten, etc. Wat je normaal in vier dagen doet, prop je nu in een dag en thuis wordt er gewoon geklust.

Afschermen
Geen oppas? Een aanrader is het om voor de kinderen een afgeschermde zone te maken. Daar mogen ze wel en daar mogen ze niet komen. Hebben ze een prangende vraag, dan mogen ze je uiteraard roepen. Spreek met elkaar af wie aanspreekpunt is voor de kinderen zodat een van de twee ongestoord kan doorwerken. Ga je klussen als de kinderen in een andere ruimte in de woning zijn? Let dan wel op de veiligheid: better be safe than sorry.

Klussen mét kinderen
Zijn je kinderen al groter? Stel dan voor of ze je een handje willen helpen. Maak duidelijke afspraken zodat ze weten wat ze wel en niet mogen doen. Een stuk gereedschap aangeven, een stukje hout vasthouden, kinderen kunnen meer dan je denkt. Het voordeel van grote kinderen is dat je ze niet bezig hoeft te houden. Bovendien, als ze het helpen zat zijn, trekken ze zich vanzelf terug op een plek waar je ze niet snel kunt vinden en jij ongestoord je gang kan gaan.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota C-HR executive Hybrid
€ 24.245,-

Te koop zeer mooie BMW Z3 1.9 roadstar
€ 6.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kaasfabriek - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...