Moet u nog toeslag terugbetalen van vóór corona?
Uitgegeven op 17-09-2022 om 19:29  |  link  |  bewaar  |  print

Toeslagen biedt nieuwe betalingsregeling

Toeslagen stuurt een brief aan mensen die nog toeslag moeten terugbetalen vanaf 1 januari 2017 tot maart 2022. Het gaat hierbij om huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. In de brief staat hoeveel toeslag zij nog moeten terugbetalen en dat Toeslagen helpt met een nieuwe betalingsregeling.Tijdens de coronacrisis heeft Toeslagen mensen die nog te veel ontvangen toeslagen moesten terugbetalen hier niet aan herinnerd. Sinds de coronamaatregelen zijn afgebouwd, vraagt Toeslagen mensen weer te beginnen met terugbetalen. Mensen die voor corona al betalingsachterstanden hadden ontvangen een brief.
Wie verwacht dat het niet lukt om in 24 maanden terug te betalen, kan een persoonlijke betalingsregeling aanvragen. Dat kan via toeslagen.nl.

Paul Frencken, lid managementteam Toeslagen: "We beseffen dat mensen van de brief kunnen schrikken. Want ze weten misschien niet meer dat ze geld moeten terugbetalen en kunnen moeite hebben met het terugbetalen. Daarom sturen we de mensen die nog toeslag moeten terugbetalen over de periode januari 2017 tot maart 2022 de komende weken eerst een brief. Hierin staat hoeveel geld ze nog moeten terugbetalen. En dat we hen een nieuwe betalingsregeling willen aanbieden. Vier weken later krijgen ze een tweede brief waarin staat hoe zij het bedrag in 24 maanden terug kunnen betalen.
We willen voorkomen dat mensen door het terugbetalen in de problemen komen. Daarom bieden we ook een persoonlijke betalingsregeling aan. Mensen kunnen dit nu al aanvragen. Zij hoeven hiervoor niet te wachten op de brieven. Ook werken we nauw samen met hulporganisaties, zoals Geldfit om mensen met geldzorgen de weg naar passende hulp te wijzen
."

Meer informatie en hulp
• Kijk op toeslagen.nl voor meer informatie over het terugbetalen.
• Heeft u vragen over het terugbetalen? Dan kunt u bellen naar de BelastingTelefoon op 0800-0543. toeslagen.nl.
• Persoonlijke hulp nodig, bijvoorbeeld bij het aanvragen van een persoonlijke betalingsregeling? Kijk dan op toeslagen.nl voor een toeslagenservicepunt in de buurt.
• Geldzorgen? Kijk dan op geldfit.nl om passende hulp in de buurt te vinden.

Over de herstart
Mensen die alleen nog toeslag over de periode 2020 tot maart 2022 moeten terugbetalen, hebben in april, mei of juni 2022 al een brief ontvangen. Mensen die zich nu hebben gemeld bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen als gedupeerde ouder krijgen deze brief niet.
Mensen die al via een betalingsregeling terugbetalen krijgen ook geen brief.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Te koop Renault Twingo bouwjr. 2010
€ ,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
P.S de Haan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...