Tips voor het werken in de horeca
Uitgegeven op 16-09-2022 om 15:19  |  link  |  bewaar  |  print

Ben jij werkende in de horeca of start jouw horeca baan in een paar weken? Het werken in de horeca is heel gezellig. Je bent sociaal bezig en je hebt leuke collega’s. Een paar tips zijn natuurlijk altijd handig, wie weet doe jij nog nieuwe kennis op. In deze blog geven wij jou tips voor het werken in de horeca.

1. Wees niet bang om je handen vuil te maken
In de horeca draait alles om klantenservice, dus wees niet bang om een stapje verder te gaan om ervoor te zorgen dat je gasten tevreden zijn. Of het nu gaat om het opruimen van een lekkage of een extra stap zetten om ervoor te zorgen dat een kamer brandschoon is, alle kleine beetjes helpen.

2. Wees een mensen-mens
In de horeca draait alles om interactie met mensen. Het is dus belangrijk dat je vriendelijk en vrolijk bent en in staat om een glimlach op het gezicht van mensen te toveren, zelfs als ze een slechte dag hebben. Het is ook belangrijk dat je geduldig en begripvol bent, want je zult vaak te maken krijgen met vermoeide en gestreste gasten.

3. Kalm blijven onder druk
De horeca is een snelle industrie en dingen kunnen vaak misgaan, dus is het belangrijk dat u in staat bent om kalm te blijven onder druk. Als je je hoofd koel kunt houden als het druk of stressvol wordt, zul je je gasten een heel eind tevreden kunnen houden.


4. Wees georganiseerd
In de horeca draait alles om organisatie. Of het nu gaat om het schoonmaken en opruimen van kamers of het afhandelen van vragen van klanten, het is van essentieel belang dat je alles onder controle hebt.

5. Flexibel zijn
De horeca kan onvoorspelbaar zijn, dus het is belangrijk dat je flexibel bent en in staat om je aan te passen aan veranderingen op korte termijn. Dingen zoals last minute boekingen of wijzigingen in de plannen kunnen gebeuren, dus in staat zijn om met de stoten mee te rollen is essentieel.

6. Oog voor detail hebben
In de horeca draait alles om de kleine dingen en het is belangrijk dat je oog hebt voor detail. Of je er nu voor zorgt dat de kamers schoon en netjes zijn of dat je gasten een 5-sterren service krijgen, aandacht voor details is wat je gasten gelukkig zal maken.

7. Wees een teamspeler
In de horeca draait alles om werken in teamverband. Het is dus belangrijk dat je goed met anderen kunt samenwerken en dat je bereid bent een helpende hand te bieden wanneer dat nodig is. Het zijn van een teamspeler is misschien wel het belangrijkste kenmerk waar je over moet beschikken wanneer je in de horeca werkt.

Werken in de horeca
Lijkt je het fantastisch om te werken in de horeca? Bij EasyJobs hebben wij genoeg vacatures in de horeca open staan. Zo is er altijd wel een klus voor je om aan te nemen. Kijk snel of er iets voor jou bij tussen zit!

Fan van Deventer?
Ben je helemaal fan van Deventer? Dan is het leuk om een baan in Deventer te overwegen, zo ben je straks nog vaker in deze leuke stad te vinden. Er zijn genoeg vacatures in Deventer te vinden, kijk of er iets leuks voor je bij zit!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop zeer mooie BMW Z3 1.9 roadstar
€ 6.500,-

Toyota Yaris 1.0 Vtti Comfort airco
€ 7.895,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Succes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...