Snelle vergunning voor kleine bouwwerken
Uitgegeven op 09-08-2022 om 12:14  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Een kleine aanbouw, dakkapel, een mantelzorgwoning, een schuur of carport in het achtererfgebied is in sommige gevallen vergunningsvrij. Wilt u weten of u voor uw bouwplan een vergunning nodig heeft? Of wilt u een vergunning aanvragen voor een klein bouwwerk? Dan kunt u nu ook gebruik maken van de snel service BLITTS.

Op dit moment kunnen alleen inwoners van de dorpen Wieringerwerf, Middenmeer of Anna Paulowna gebruik maken van BLITTS. Als dit goed bevalt, wordt het uitgerold naar heel Hollands Kroon. Inwoners van andere dorpen kunnen gebruik maken van het omgevingsloket voor een vergunningscheck en/of aanvraag.

Vergunningsvrijverklaring via BLITTS
Via BLITTS kunt u voor veel voorkomende (ver)bouwwerkzaamheden controleren of u een vergunning nodig heeft. Als uw bouwplan vergunningsvrij is, dan kunt u meteen een officiële vergunningsvrij verklaring downloaden.
Voor het verstrekken van de vergunningsvrij verklaring brengt de gemeente leges in rekening. U ontvangt een rekening van € 200,10.

Vergunning aanvragen via BLITTS
Vergunningen voor kleine bouwwerken zoals een dakkapel, aanbouw, zonnepanelen, bijgebouw, erfafscheiding of een dakraam kunt u online aanvragen via BLITTS. Het aanvragen van de vergunning is geautomatiseerd. Dat betekent dat u in een paar simpele stappen de aanvraag doet.
Heeft u een vergunning nodig of moet u een melding doen? Dan wordt u via BLITTS direct doorgestuurd naar het Omgevingsloket. Het streven is dat u binnen vijf werkdagen de vergunning per mail ontvangt.
Voor het verlenen van de vergunning brengt de gemeente leges in rekening. De hoogte van de leges staat in de nota tarieven en kan per aanvraag verschillen.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota C-HR executive Hybrid
€ 24.245,-

Te koop zeer mooie BMW Z3 1.9 roadstar
€ 6.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
M.U.Z. ontspanningslokaal - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...