Wironruiters houden Cross4Joy
Uitgegeven op 09-08-2022 om 11:12  |  link  |  bewaar  |  print

Grensverleggend leuk paardensportspektakel

HIPPOLYTUSHOEF - Paardrijvereniging de Wironruiters houdt aanstaande 21 augustus een Cross4Joy. Onder leiding van bevlogen instructrice Kirsti Nap, zullen deze dag meerdere combinaties paarden of pony’s en hun ruiters, zich wagen aan meerdere crosshindernissen over het eigen terrein van de Wironruiters. Het beloofde lekkere weer en de mogelijkheid van het ontvangen van publiek, zullen de pret nog groter maken!

Cross4Joy
De Cross4Joy is een initiatief vanuit de eigen leden. Jessica Kooijman heeft in samenwerking met Kirsti Nap, vaste instructrice van de vereniging, toegewerkt naar een laagdrempelig evenement waar plezier met je paard voorop staat. Geen echte wedstrijd. Plezier hebben elkaar en als toetje het parcours in zijn geheel rijden. De hindernissen kunnen in verschillende hoogtes genomen worden, Zodat er altijd een mogelijkheid is om de hindernis te nemen. Lukt het even niet, dan probeer je het opnieuw. Lukt het dan nog niet, dan volg je een ander die wel ‘gewoon gaat’. Als laatste optie kun je door te gaan naar de volgende hindernis. Op deze manier kan iedereen een parcours rijden, wat bij hem/ haar paste. Elke combinatie gaat met een goed gevoel weer naar huis, dat is de doelstelling.


Het plezier spat er vanaf bij de deelnemers tijdens de trainingsdagen - foto Jessica Kooijman

Deelnemen?
Er is nog mogelijkheid om deel te nemen aan de Cross4Joy op 21 augustus. Dit kan door een mail te sturen aan jbkooijman@hotmail.com. Onder vermelding van je naam, leeftijd, naam paard/pony en schofthoogte. Kosten € 20,- per start (leden), € 25,- per start (niet-leden) een tweede ronde € 5,-. De kantine en het terras zijn open tijdens de cross, publiek is welkom.

Nieuwe hindernissen
De Wironruiters staat bekend als actieve vereniging die veel diverse activiteiten voor hun leden en bezoekers organiseren. Afgelopen jaar is er een start gemaakt met deze cross, die toen op een dag gereden werd. Verbeterpunt toen was dat het veel werk was om op te bouwen en vervolgens weer op te ruimen; dat moest dit jaar anders! Vanaf mei zijn er al meerdere nieuwe hindernissen opgebouwd op het crossterrein en er komt elke training weer wat bij.


Ingegraven trekkerbanden; ideaal als hindernis

Greppels, hekken
De hindernissen zijn allemaal verschillend; er liggen boomstammen in verschillende diktes, een hindernis van banden. Er is een greppel, een muur en een bezembak. De paarden worden blootgesteld aan flink wat uitdaging. De een zal springen zonder te kijken, de ander zal eerst de hindernis van dichtbij bekijken. Dit is allemaal goed te bekijken vanaf het buitenterras aan de achterzijde van de kantine. Deze zal open zijn voor publiek en vanaf hier hebben de bezoekers goed zicht op alles wat er gebeurd op het terrein.

Vernieuwde opzet
Vorig jaar werd er getraind en het parcours gereden op 1 dag. Dit jaar is er de mogelijkheid om deel te nemen aan 3 trainingsdagen en dan aan de Cross4Joy. Dit scheelt in het opbouwen, maar ook in het opdoen van ervaring van de paarden en hun ruiters. Deze Cross4Joy kan gezien worden als een oefencross, waarbij je onder begeleiding van Kirsti over de hindernissen gaat.

Sportakkoord
Deze trainingen de zomer door vinden plaats in het kader van de zomerboost. Dit is een initiatief vanuit sportservice waarvoor ook vergoedingen aangevraagd konden worden bij het sportakkoord. De Wironruiters heeft een mooie vergoeding toegekend gekregen om hindernissen van de realiseren. Dit heeft het evenement nog mooier gemaakt.

What else?
Ook na de zomervakantie zijn er volop activiteiten gepland. Er is weer genoeg uitdaging voor iedereen die paarden/ pony’s liefhebben!
- 19/20 augustus Ponykamp op eigen terrein
- 28 augustus federatiedressuurwedstrijd
- 2 september Working Equitation 4 Kids
- 2 september gastles van Jacob van der Heide
- 11 september open onderlinge wedstrijd (springen, dressuur en bixie)
Alle activiteiten zijn te bezoeken. U bent ook zonder paard of pony van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Vtti Comfort airco
€ 7.895,-

Te koop BMW 323 Ci Executive bouwjaar 2000
€ 7.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Nergens is de zaal zo stroef...... - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...