Ton van Wijhe wint “Chris Lonttoernooi” 2022
Uitgegeven op 08-08-2022 om 21:05  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Zaterdag 6 augustus werd dit toernooi voor de vierde keer gehouden bij Boel-Skik’92. Chris is de oprichter van de vereniging en tijdens het 25 jarig bestaan in 2017 , is er een toernooi naar hem vernoemd dat jaarlijks wordt gespeeld.

Na de opening door de voorzitter Ton van Wijhe en een minuut stilte voor de overleden
Wim de Jong, hij was 27 jaar trouw en enthousiast lid van de vereniging, was het woord aan
de wedstrijdleiding. De 20 leden, verdeeld over 10 doubletten op 5 banen stonden klaar voor het beginsignaal. Nadat de klok was ingesteld, op 50 minuten kon de sportieve strijd beginnen , na die 50 minuten mocht de menne waar men mee bezig was uitgespeeld worden en nog één nieuwe menne, bij gelijk stand nog één. Na de eerste ronde was er koffie en gebak van Chris en Adrie Lont ter ere van het toernooi.


Chris speelde zelf mee.

Na afloop van de 2e ronde waren er 6 boulers met 2 gewonnen partijen. De 3 e ronde werd
nog spannend Loes Boerdijk, Andries Mooibroek en Riet Boersen stonden met resp. 18, 16
en 16 + punten op de bovenste plaatsen, gevold door Ton van Wijhe +15 , Joke de Visser +14
en Adriaan Koster +13.

Voor de 3e ronde moest er opnieuw geloot worden, omdat één van de spelers uitviel.
Met 19 boulers ging de strijd om de beker en de eeuwige roem verder. Andries Mooibroek en Loes Boerdijk speelden tegen Joke de Visser en Ria Lont uitslag 13-5 Ton van Wijhe, Adriaan Koster en Willem Balder versloegen de zeer ervaren Mia Scholten, Giel van Dijk en Annie Laan met 13-0 . Balletje kan soms raar rollen, dat is het mooie van deze sport het is niet te voorspellen, wie er gaan winnen , dat hangt van veel factoren af. Adrie en Chris Lont mochten het samen met Claudy Kaster opnemen tegen Riet Boersen en Margreet Brandsema uitslag 13-1 . Of je nu in een triplet speelt of een doublet het aantal boules dat gegooid mag worden door elk team blijft gelijk namelijk 6. De andere partij, die van Aat de Haan en Kees Boerdijk tegen Ria van Dijk en Wilma Balder werd 6-13.


Adriaan 2 Ton 1 Loes 3

Cris reikt de beker uit aan Ton

De leden moesten nog even in spanning blijven wat de uiteindelijke uitslag was, want de
BBQ met heerlijk vlees van slagerij Neidhôfer stond al aan. De dames van de organisatie hadden gezorgd voor o.a. salades , stokbrood sauzen en ook een drankje mocht niet ontbreken. Eindelijk was het dan tijd voor de uitslag Ton van Wijhe had totaal 3 wp +28 goed voor de 1 e plaats. Loes Boerdijk en Adriaan Koster beide 3 wp +26 moesten gooien om de 2 e en 3 e plaats. Adriaan werd 2 e en Loes 3 e .Chris Lont reikte de wisselbeker uit aan Ton van Wijhe wiens naam erop wordt gegraveerd. Alle drie ontvingen ze bovendien een bon te besteden bij slagerij Neidhôfer. Annie Laan kreeg deze keer de aanmoedigingsprijs.


De BBQ viel goed in de smaak.

Het was een heel gezellige goed georganiseerde dag , waar met veel plezier op terug
gekeken kan worden. Wilt u ook eens boulen dan is daar behalve op de maandag- woensdag- zaterdagmiddag het hele jaar door, in de hele maand september gelegenheid voor op de donderdagavond. Dan wordt er in samenwerking met teamsportservice Schagen o.a. bij de club in Den Oever een boules toernooi georganiseerd voor inwoners. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom u kunt zich inschrijven via www.noordhollandactief.nl ook vindt u informatie op www.boelskik92.nl
Loes Boerdijk
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota C-HR executive Hybrid
€ 24.245,-

Te koop Seat Mii bouwjaar 2015
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
El de Haan en Clara Kuin - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...