Overlast van gemeentelijke bomen?
Uitgegeven op 08-08-2022 om 19:38  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Ervaart u overlast van gemeentelijke bomen? Neem contact met de gemeente op of maak een Fiximelding. Dan komt de buitendienst bij u langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Wilt u alsjeblief niet zelf de snoeischaar in de boom zetten?

De meest voorkomende redenen dat inwoners zelf gemeentelijke bomen snoeien of verwijderen is om meer zonlicht te krijgen. Bijvoorbeeld voor uw zonnepanelen of om overlast van bladafval te verminderen. Dat is best begrijpelijk, maar als u overlast ervaart dan kunt u hiervoor het beste eerst een Fiximelding maken. De buitendienst komt bij u langs en overlegt met u wat de beste oplossing is.Bomen verwijderen
De gemeente verwijdert haar bomen in principe alleen als ze dood of ziek zijn, een direct gevaar vormen voor de omgeving of bij een complete herinrichting van de straat. Staat de boom in uw eigen tuin dan bent u vrij om deze boom zelf te snoeien of te verwijderen. Dit staat ook uitgelegd in de gemeentelijke bomenlijst.

Heeft u op eigen houtje gemeentelijke bomen gesnoeid of verwijderd?
Dan gaat de gemeente daarover het gesprek met u aan. Als duidelijk is wie de schade veroorzaakt heeft, dan kan een boete worden uitgeschreven. Dat kan worden voorkomen met een Fiximelding bij overlast.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Tuinwallen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...