Nieuw bij het Usenet?
Uitgegeven op 08-08-2022 om 11:32  |  link  |  bewaar  |  print

Enkele belangrijke termen om je op weg te helpen

Ben je nieuw bij het Usenet? Dan is de kans groot dat je van bepaalde termen nog nooit gehoord hebt. Of misschien heb je er al wel eens van gehoord, maar weet je niet zo goed meer wat het nu precies inhoudt. Daarom hebben wij speciaal voor jou deze blog geschreven. Hierin behandelen we enkele belangrijke termen. We hopen jou hiermee goed op weg te kunnen helpen. Ben je benieuwd welke termen binnen de wereld van het Usenet jij absoluut moet kennen? Lees dan snel verder!

Usenet Provider / payserver
Daar waar het internet voor iedereen met een internetverbinding toegankelijk is, moet je voor het Usenet nog weer een apart abonnement afsluiten. Met dit abonnement krijg jij toegang tot het Usenet. De abonnementen zijn te verkrijgen bij zogenaamde Usenet Providers. Deze aanbieders van Usenet abonnementen worden ook wel Usenet-serviceproviders of payservers genoemd. Een payserver verschaft jou tegen betaling toegang tot de verschillende nieuwsgroepen, inclusief alle bestanden die in die groepen zijn gedeeld. Een zeer betrouwbare én voordelige payserver is Usenet Provider Vipernews. Klik eens op deze link om te zien wat voor soort abonnementen je zoal kunt afsluiten. Ook vind je op deze website meer handige informatie over het Usenet. Zo kun jij goed van start gaan!

Nieuwsgroep
De nieuwsgroepen vormen eigenlijk min of meer het fundament van het Usenet. Het Usenet bestaat uit honderden, zo niet duizenden verschillende nieuwsgroepen die qua functie wat weg lijken te hebben van een forum. Al deze nieuwsgroepen hebben een specifiek thema. Denk bijvoorbeeld aan reizen, boeken, films, series, muziek, games, wetenschap, politiek en ga zo maar door. Naast de ruimte voor discussie, bestaat er ook de mogelijkheid om bestanden met elkaar te delen en te downloaden. Uiteraard dienen deze discussies en bestanden betrekking te hebben op het onderwerp van de nieuwsgroep.

Usenet Client
Met alleen een abonnement van een Usenet Provider ben je er nog niet. Om de bestanden te kunnen downloaden en binnen halen, zul je ook een Usenet Client moeten hebben. Enkele veelgebruikte clients zijn onder meer: NZBget nieuwsreader, Spotnet en Spotlite. Al deze clients maken het mogelijk om de bestanden die je op het Usenet vindt naar jouw computer of laptop te downloaden.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop zeer mooie BMW Z3 1.9 roadstar
€ 6.500,-

Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Klieftstraat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...