Doet u ook mee aan Open Monumentendag?
Uitgegeven op 07-08-2022 om 21:24  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Op zaterdag 10 en zondag 11 september is het Open Monumentendag. In heel Nederland openen duizenden monumenten gratis hun deuren. Ook in Hollands Kroon is het Comité Open Monumentendag gestart met de organisatie. In 2021 deden maar liefst 50 verschillende gebouwen mee! Ze hopen samen weer een leuk weekend te kunnen organiseren!

Dit jaar valt het Open Monumentenweekend tegelijk met het culturele weekend Kolder in de Kop. Dit is de start van het gloednieuwe cultureel seizoen in samenwerking met de BinnenRoute van stichting Cultuur binnen de Dijken.

Wat is er allemaal te doen?
Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals rondleidingen, fietsroutes langs gebouwen uit het verleden, tentoonstellingen, wandelingen en muziek- en theater voorstellingen.

Meld nu uw activiteit of gebouw aan
U kunt uw gebouw aanmelden via www.hollandskroon.nl. Het gebouw hoeft niet persé een monument te zijn! Ook stolpboerderijen, Wieringermeerboerderijen, Wieringer boerderijen of andere gebouwen uit het verleden die kenmerkend zijn kunnen meedoen.

Als u meedoet aan het Open Monumentenweekend kunnen we uw gebouw toevoegen aan de route. Deze komt dan met een korte beschrijving op de landelijke website van OMD te staan. U kunt dan de deuren van uw gebouw letterlijk openen voor geïnteresseerde bezoekers, maar dit hoeft natuurlijk niet. Mensen kunnen ook van buitenaf uw pand bewonderen.

Daarnaast kunt u dit jaar ook laten weten of u het leuk vindt om een muzikaal gezelschap te ontvangen in de tuin. Of misschien heeft u ruimte voor een kunstenaar in uw woning, of een workshop in de schuur te houden. Voor het cultuurweekend zijn we nog opzoek naar unieke locaties.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Te koop zeer mooie BMW Z3 1.9 roadstar
€ 6.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zwaard - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...