Nieuwe column van Pink: Deed iemand weg
Uitgegeven op 05-08-2022 om 20:18  |  link  |  bewaar  |  print

Deze week verblijf ik op een camping in Gaasterland. Het is hier prachtig. Gaasterland is gevormd door de eindmurene van de ijskap die ook ons mooie Wieringen heeft gevormd, samen met Texel, Schokland, Urk en Vollenhove.

Met de caravan en ons hele hebben en houden zijn we de dijk over gereden. De auto had er moeite mee. De koelvloeistof is halverwege de reis daarom ook bijgevuld...

En we hebben nogal wat meegenomen. In de loop van de jaren zijn er steeds meer spullen bijgekomen. En er ging vrijwel nooit wat af. Het was mijn idee om deze week te gebruiken om eens uit te vogelen wat we allemaal hebben en of er misschien iets weg kan.
De enorme hoeveelheid spullen heeft mede te maken met het feit dat wij het altijd jammer vinden als mensen iets weggooien. Wij kunnen het altijd wel gebruiken. Het is jaren geleden zelfs zo erg geweest, dat mijn kinderen vol trots zeiden "ja, is van de vuilnis" als iemand ze een compliment over iets maakte. Wij hebben ze geleerd om te zeggen "dat deed iemand weg", in plaats van "dat is van de vuilnis". Het is een gevleugelde uitspraak in ons huishouden geworden.

Lees verder...
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Vtti Comfort airco
€ 7.895,-

Volkswagen Transporter 2.0 Dubbele Cabine automaat
€ 29.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Lutje jaren 50 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...