De nieuwe eettafel kopen een uitdaging? Nu niet meer!
Uitgegeven op 03-08-2022 om 13:38  |  link  |  bewaar  |  print

Met een groot gezin of een grote familie is de eettafel wellicht een van de belangrijkste interieurstukken van het hele huis. Je eet samen aan tafel, je kletst samen aan tafel, speelt samen spelletjes aan de tafel. Daarnaast kunnen de kinderen aan tafel lekker knutselen, tekenen, huiswerk maken of studeren en hebben jij en je partner gezellige avonden aan deze tafel. Kortom, voor veel gezinnen is de eettafel een centerpiece in huis en een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven. Daarom is het ook belangrijk om een goede eettafel aan te schaffen die bij jullie past en die van goede kwaliteit is. De aanschaf van een nieuwe tafel kan in sommige gevallen nog best een uitdaging zijn. In dit blogartikel hebben we een aantal handige tips voor je bij elkaar gezet die jou helpen met het maken van de keuze voor een nieuwe eettafel.

Bepaal het budget
Van tevoren een budget bepalen helpt enorm bij het zoeken en vinden van een geschikte eettafel. Er zijn tafels te vinden in iedere prijscategorie dus wanneer je van tevoren hebt bepaald welk bedrag je minimaal wilt investeren en welk bedrag je maximaal wilt investeren beperk je jouw zoekopdracht al enorm. De prijs bepaald voor een klein deel wel ook de kwaliteit van de tafel dus bedenk altijd dat een eettafel een investering is waar je jarenlang plezier van hebt. Vanuit het afgesproken budget kun je makkelijker op zoek gaan naar een geschikte tafel voor bij jullie thuis.

Welke vorm past het best?
De vorm van de eettafel is ook een keuze die je liever voor je zoektocht al gemaakt wilt hebben. Er zijn eettafels te vinden in alle mogelijke vormen. De ovale, ronde en rechthoekige tafels steken hier wel met kop en schouders bovenuit en zijn vaak geliefd. Wanneer je twijfelt over de vorm die je wilt in de ruimte kun je de vorm van een tafel ook eerst afplakken op de grond met tape. Zo krijg je een visueel beeld bij hoe de tafel in jullie woning zal staan en wordt het makkelijker om de knoop door te hakken. Een ronde tafel is perfect voor gezinnen met een oneven samenstelling omdat er dan nooit iemand in zijn eentje zit en er geen gaten ontstaan. Wanneer je vaak mensen over de vloer hebt kan een grote rechthoekige tafel juist praktischer zijn.

Passend materiaal
Wanneer je het budget hebt bepaald en eruit bent welke vorm het beste zou zijn voor jullie woning is er nog één keuze die je zoekopdracht drastisch kan verkleinen: materiaal. Er zijn tafels van verschillende materialen in verschillende stijlen verkrijgbaar. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit hout, glas, marmer of metaal. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. We raden aan om bij de keuze van het materiaal voornamelijk ook over de lange termijn na te denken. Ga je op korte termijn weer verhuizen? Heb je plannen voor het veranderen van de rest van het interieur? Heb je veel houttinten of juist een industriële stijl? Al deze vragen zijn medebepalend voor de beste keuze voor jouw eettafel. Een eettafel kopen is en blijft een uitdaging maar door van tevoren keuzes te maken kun je eenvoudiger vergelijken en wordt het een minder tijdrovend proces.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Toyota C-HR executive Hybrid
€ 24.245,-

Volkswagen Transporter 2.0 Dubbele Cabine automaat
€ 29.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Harmonie - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...