Open Tuinen
Uitgegeven op 02-08-2022 om 21:41  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - ‘Top in de Kop’ en ‘De Groene Route’, zijn twee groepen enthousiaste tuin- en ook kunstliefhebbers en kwekers in Noord-Holland vol betrokkenheid bij de tuin en wat daar groeit en bloeit. Veel tuinen zijn zaterdag 6 en zondag 7 augustus geopend van 11:00-17:00 uur.

Bij ´De Groene Route´ en ‘Top in de Kop’ speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Ze gebruiken net als in de te bezoeken tuinen geen gif en laten zien dat tuinieren ook heel goed zonder kan. Daardoor kunnen insecten hun belangrijke rol van bestuiven blijven uitvoeren.
De aan de twee tuinenroutes verbonden adressen willen anderen graag inspireren tot natuurlijker tuinieren en het vergroten van het aantal bloemensoorten dat de rijkdom van insecten als vlinders, hommels, bijen en lieveheersbeestjes stimuleren. Die steun is hard nodig gezien de enorme afname van insecten. Tijdens bezoek aan tuinen en kwekers kunt u hier vaak hele praktische tips over krijgen en zijn er planten beschikbaar die insecten aantrekken.
Het mooiste van deze periode is dat de tuin in een rust terecht komt die voor de bezoeker aanstekelijk werkt. Ontdek welke planten niet ophouden met bloeien of zelfs nu pas beginnen met bloeien en soms tot in de vroege herfst doorgaan. Tips voor kleur in de nazomerse tuin. Ingetogenheid en weelderigheid gaan nu hand in hand. De Echina in diverse kleuren en de oranje Cosmea staan nu in volle bloei.
Meer info en deelnemers op de pagina Op stap.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Volkswagen Transporter 2.0 Dubbele Cabine automaat
€ 29.995,- (excl. BTW)

Toyota C-HR executive Hybrid
€ 24.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Mollenvangen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...