Fotobiënnale Wieringen 2022
Uitgegeven op 01-08-2022 om 12:50  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Op vijf locaties op Wieringen ziet deze zomer een nieuw evenement het daglicht. De eerste editie van Fotobiënnale Wieringen!

Het oeroude eiland Wieringen heeft van oudsher een magische aantrekkingskracht gehad op beeldend kunstenaars in Nederland en daarbuiten. Velen van hen streken neer op het oude land en vestigden zich hier. Ze lieten zich inspireren door het unieke glooiende landschap dat in het voorjaar soms Engels en in het najaar Scandinavisch aandoet. De Rijksmonumentale vestingkerk van Oosterland ontpopte zich sinds eind jaren '60 als dé culturele broedplaats op het eiland.
Fotograaf Kenneth Stamp (geboren Scotsman) woont inmiddels al weer 44 jaar op Wieringen; Niet meer dan logisch dat juist hij de rol van curator van de eerste editie van de Fotobiënnale Wieringen zal vervullen.Het thema van deze editie is 'Kroongetuigen', vanwege het tienjarig bestaan van de gemeente Hollands Kroon en omdat de deelnemende fotografen als kroongetuigen het verhaal vertellen over Hollands Kroon - en in het bijzonder Wieringen.

De Fotobiënnale is van 7 augustus t/m 11 september van woensdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur te zien op 5 locaties op Wieringen.
De Fotobiënnale is een project van de Culturele Kring Wieringen/Zininoosterland.
Meer informatie in het overzicht van exposities en musea.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Toyota Yaris 1.0 Vtti Comfort airco
€ 7.895,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Sluiting van de Afsluitdijk 29 mei 1932 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...