Aan de slag voor een Bloeiend Erf
Uitgegeven op 01-08-2022 om 11:20  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Bloemenranden, insectenhotels, nestkasten en struweelhagen. Deze maatregelen dragen bij aan meer biodiversiteit. Boeren in de gemeente Hollands Kroon kunnen dit ook op hun erf inzetten.

Erven zijn belangrijke ecologische stapstenen voor plant- en diersoorten van het boerenland. Een boerenlandvogel zoals de kneu of de ringmus eet in de akkers. Maar deze vogels zoeken beschutting in de meidoorn op het erf. Ook maken ze er hun nesten in struwelen en in boomholtes van oude bomen.Heeft u een boerenerf in de gemeente Hollands Kroon en wilt u de biodiversiteit stimuleren? Meld u dan aan voor een Erfscan via info@anvhollandsnoorden.nl.
Meer inspiratie nodig voor biodiverse erven in het buitengebied van Hollands Kroon? Zie ook de Erfbeplantingstool.

Handboek en Erfscan
Samen met de gemeente wil de Agrarische Natuurvereniging (ANV) Hollands Noorden de kansen voor de biodiversiteit op het boerenerf benutten. De ANV heeft daarom een kleurrijk en beeldend handboek gemaakt met de titel Bloeiend Erf. Hierin staan allerlei maatregelen en praktische tips. Dit handboek is gratis te downloaden via www.anvhollandsnoorden.nl. U kunt voor € 17,50 ook een handboek bestellen.

Bij het handboek hoort ook een Erfscan. Met de Erfscan ontdek je waar op het erf kansen liggen en hoe je ze kunt benutten. Deze scan voert een boer uit samen met een veldmedewerker van de ANV. Hollands Kroon stelt geld beschikbaar voor het uitvoeren van Erfscans in haar gemeente. Ook vergoedt de gemeente 50% van beplanting en materialen zoals nestkasten tot een maximum van € 1.000,-.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Toyota C-HR executive Hybrid
€ 24.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jeugd in de Klieftstraat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...