Noordkopvoorelkaar deelt gratis ‘zomerdoe(goed)boek’ uit
Uitgegeven op 22-06-2022 om 17:36  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Om de vakantietijd goed te beginnen, deelt vrijwilligersplatform Noordkopvoorelkaar gratis online zomerboeken uit. Inwoners van Hollands Kroon gaan hiermee hun gelukkigste zomer ooit tegemoet. Het zomerboek staat vol met activiteiten, verhalen, spelletjes en recepten waarmee je deze zomer in een uurtje het verschil maakt. Voor een ander én jezelf, want onderzoek wijst uit dat helpen je pas echt gelukkig maakt.

Deelnemers van het platform Noordkopvoorelkaar, maar ook inwoners van Hollands Kroon kunnen het boek gratis downloaden op www.noordkopvoorelkaar.nl
Nog geen account aangemaakt? Doe dat dan ook direct op de site!

Zon, zee, zonder bezoek
Tijdens de zomermaanden zien vrijwilligersorganisaties het aantal aanmeldingen en uurtjes inzet van vrijwilligers altijd dalen”, vertelt Sandra van der Vaart van Noordkopvoorelkaar. “Logisch natuurlijk, als de zon dan eindelijk schijnt, wil je liever daarvan genieten. Maar het aantal mensen dat zich eenzaam voelt neemt toe. We zagen dat soort hulpvragen met zo’n 30% stijgen afgelopen kwartaal. En zo’n hulpvraag gaat niet op vakantie tijdens de zomer. Daarom bedachten we een leuke manier om mensen te inspireren om deze zomer iets goeds te doen voor een ander: het zomerdoe(goed)boek.”Impact in een uurtje
In het zomerboek vind je allerlei dingen waarmee je het verschil maakt in een uurtje: lekkere recepten om te delen, impact activiteiten om te doen, inspirerende verhalen en puzzels om samen te maken. Ga bijvoorbeeld watermonsters vangen met je kids, doe een buurt clean-up challenge of maak de oudere buurvrouw blij met een tekening.

Samen doen
Samen het verschil maken is ook nóg leuker. In het zomer-doe-goed-boek vind je daarom ook een heleboel activiteiten die je samen kunt doen. Dus trommel je vrienden, familie, gezin of zélfs je collega's op voor een uurtje impact maken in de zon.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Vtti Comfort airco
€ 7.895,-

Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
1979 de Hollebalg wordt ontzet - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...