Expeditie Waterwerken
Uitgegeven op 21-06-2022 om 20:08  |  link  |  bewaar  |  print

ENKHUIZEN - In het vernieuwde waterdoepark Expeditie Waterwerken in het Zuiderzeemuseum ontdek je op een actieve en speelse manier de waarde, kracht en betekenis van water. Nederlanders leven al eeuwen met water en bedenken telkens weer innovatieve manieren om het land droog en veilig te houden.Cornelis Lely - zelf een briljante Waterwerker - zoekt opvolgers die ook in de toekomst zorgen dat Nederland droog en veilig blijft. Ben jij een goede waterwerker? Bezoek de waterwerkplaats en ontdek hoe hard je moet werken om droge voeten te houden.
Roei naar de voormalige Zuiderzee-eilanden die als kleine stukje land zijn herrezen uit het lage water van het IJsselmeer. Ervaar op Wieringen hoe het is om basaltblokken in een dijk te plaatsen, net zoals dijkwerkers dat vroeger deden. Met een trekvlot ontdek je op Schokland waarom evacueren noodzakelijk was en op Pampus verdedig je vanuit twee geschutskoepels het eiland met twee nieuwe stoere (water)kanonnen.

In de roeiboot is het dragen van een zwemvest, voor alle leeftijden, verplicht. Het buitengedeelte van Expeditie Waterwerken is t/m 26 september 2022 geopend.
In samenwerking met de VriendenLoterij en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Meer informatie over het Zuiderzeemuseum in het overzicht van exposities en musea.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Toyota C-HR executive Hybrid
€ 24.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Caf Halfweg Afsluitdijk. - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...