Waarom kiezen voor een vouwgordijn?
Uitgegeven op 10-05-2022 om 10:40  |  link  |  bewaar  |  print

Het staat natuurlijk mooi, een vouwgordijn. Ze komen in allerlei soorten, maten en passen in ieder huis. Maar waarom moet je juist kiezen voor een vouwgordijn? We vertellen je hier de meest belangrijke redenen.

Op maat gemaakt
Een vouwgordijn is vaak op maat gemaakt voor jouw ramen. Het enige wat je zelf hoeft te doen is de maten opmeten, doorgeven en beslissen welke stof je wilt voor de vouwgordijnen. Er is een keuze te maken wat betreft transparantie, licht en bijvoorbeeld kleur. Een website als Raamdecoratie.com kan goed helpen bij het ontwerpen en maken van het gewenste vouwgordijn. Daarnaast is er vaak ook nog een optie om te kiezen voor een aantal kwalitatieve basisontwerpen, of om hier op voort te borduren.

Het bepalen van lichtinval
Naast dat je een vouwgordijn op maat kan laten maken, kan je dus ook kiezen voor de hoeveelheid lichtinval. Moet het gordijn volledig het zonlicht afsluiten of is het juist de bedoeling dat er een deel open staat. Daarnaast is het van belang dat je voor de juiste stof kiest. Een verduisterende stof laat minder licht binnen dan een transparante stof. Het voordeel van een verduisterende stof is dat je meer privacy hebt en minder licht. De transparante stof heeft als voordeel dat je meer licht hebt en het de privacy heeft wat nodig is.

Het geluid in huis
Het is algemeen bekend dat gordijnen zorgen voor een betere demping van geluid. Ook klinkt het in huis minder hol wanneer je gordijnen ophangt. Ook een vouwgordijn helpt bij het verminderen van hard geluid. Zo is het niet alleen fijn voor je eigen gehoor, maar ook voor dat van de buren.

De ruimte
Vouwgordijnen nemen duidelijk minder ruimte in beslag dan een standaard gordijn. Daarnaast straalt een vouwgordijn veel meer gezelligheid en warmte uit. Dit heb je niet echt met een standaard gordijn of een rolgordijn. Op deze manier voegt een vouwgordijn meer toe aan het huis dan dat het ruimte kost. Daarnaast houden ze fel zonlicht tegen en dat zorgt weer voor een koeler huis in de zomer. En in de winter wordt de warmte binnen het huis gehouden en zorgt het ervoor dat het binnen niet ijskoud wordt.

Elektrisch bedienen
In principe kunnen vouwgordijnen nu ook elektrisch bediend worden. Je kan met een afstandsbediening en een druk op de knop het bedienen van een vouwgordijn gemakkelijk maken. Soms is het zelfs mogelijk om via een app op je telefoon controle over de gordijnen te hebben.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota C-HR 1.8 hybrid Dynamic
€ 22.995,-

Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Belt - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...