Alkmaar Pride
Uitgegeven op 13-05-2022 om 14:51  |  link  |  bewaar  |  print

ALKMAAR - Na twee jaar een online Alkmaar Pride, mogen we weer! En dat gaan we doen ook! Op zaterdag 28 mei zal een kleurrijke stoet weer door de Alkmaarse grachten varen.

Het is helaas niet vanzelfsprekend dat iedereen zichzelf mag en kan zijn. De gebeurtenissen in de wereld laten zien dat er nog een lange weg te gaan is. Gelukkig is er veel steun en acceptatie. Laten we lief zijn voor de wereld, voor onszelf, elkaar en de omgeving. Daarom ons thema: Free to be... Equality. Het is tijd om aandacht te besteden aan diversiteit, genderidentiteit en ons zelfbeschikkingsrecht.Vanaf dit jaar weer een hele week in plaats van een weekend, bomvol activiteiten! Gedurende de Pride Week van 21 tot en met 29 mei is er een gevarieerd programma, met naast de botenparade op 28 mei onder andere roze films in samenwerking met Filmhuis Alkmaar, een literaire middag in de Wijkboerderij, een roze wandeling en meerdere feesten waaronder een foute bingo en het eindfeest in samenwerking met Style Party.

Alkmaar Pride begint dit jaar op zaterdag 21 mei om 15:00 uur (verzamelen vanaf 14:30 uur) voor het Stadhuis van Alkmaar. Hier start de Pride Walk richting de Regenboogbank op de Bierkade. De voorzitter van COC Nederland, Astrid Oosenbrug zal de Pride Week feestelijk openen.
Kijk voor het volledige en actuele programmaoverzicht op www.alkmaarpride.nl.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Toyota Yaris 1.0 Vtti Comfort airco
€ 7.895,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Rooie Dirk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...