Komt er een tweede druk van het Wieringer woordenboek van Dirk Lont Pzn?
Uitgegeven op 25-01-2022 om 06:35  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De Historische vereniging van Wieringen heeft in 2015 een Wieringer Woordenboek uitgegeven. Dat was in snel uitverkocht. Er gingen steeds vaker geluiden op om dit boek nog een keer te produceren. Daarop is besloten dat belangstellenden die dit mooi uitgevoerde Wieringer Woordenboek willen hebben zich hiervoor kunnen inschrijven. Bij voldoende belangstelling wordt het gedrukt.

Het 'Wierings' is een dialect, geen taal en wordt, ondanks veelal dezelfde uitspraak, op verschillende manieren geschreven.

De vereniging heeft als doelstelling om het Wierings met alles wat er op en aan hangt te blijven koesteren en te bewaren en wil daarom, in de wetenschap dat het niet compleet is maar gemaakt door iemand die nog een echte Wieringer is, met veel plezier nog een keer dit Wieringer woordenboek nog een keer uitbrengen.

In het boek is tevens een lijst met bijnamen opgenomen. In een gemeenschap waar veel dezelfde namen voorkwamen had je al gauw een bijnaam te pakken. Daarnaast is het boek aangevuld met leuke, humoristische verhalen.

Inhoud boek: 8300 woorden en een tiental bijzondere verhalen. Formaat en omslag: A4 met harde kaft met afbeelding Kees Ruiter (Ruter) van Oosterklief.
Aantal bladzijden: 206

Indien u belangstelling heeft, laat het dan weten mail de vereniging naar info@historischwieringen.nl.


Vergeet niet uw naam en telefoonnummer te vermelden.


(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Woonhuis Kroonprins - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...