Ingo Halfweeg dupe van brutale autodiefstal
Uitgegeven op 24-01-2022 om 21:41  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Horeca ondernemer Ingo Halfweeg is het slachtoffer geworden van een brutale autodiefstal. Op social-media deelde hij het volgende relaas.


De auto in kwestie.

Ingo: Je denkt altijd mij gebeurt dat niet, ik ben niet zo dom ik trap er niet in. En toch gebeurt het. Ik wil daarom ook iedereen waarschuwen!! Doe niet zo dom als ik, ik heb een te goed vertrouwen in mensen, is nu een slechte eigenschap. Wat is er gebeurt dan?
Onze prachtige Viano is gestolen! Dinsdag kwam een Duitse autohandelaar naar de auto kijken en wilde hem kopen, niet voor een belachelijk veel te hoog bedrag maar gewoon normaal wat hij waard is. Ik stond erbij dat het geld overgemaakt werd maar vanuit Duitsland duurt het 3 dagen. Vorige week vrijdag zou het er zeker zijn. NIKS! Veel contact gehad met de Duitse koper en Maandag zou het er zijn en als het er niet was dan kon of ik het bij hem halen of hij zou het brengen. Vanmorgen belde hij weer en er was toch een transactie probleem dus ik kon of het geld woensdag halen of hij bracht het vrijdag. Ik vond Woensdag wel een goed idee. Ik kreeg zijn adres maar ik vertrouwde het toch niet, dus maar de Duitse Polizei anrufen. Die vertelde mij dat hij daar al lang niet meer woonde en dat er op het bureau een zelfde aanklacht lag. Dus ik zakte door de grond, auto weg en geld weg. Moest zo snel mogelijk aangifte in Nederland doen misschien dat de boel te achterhalen is. De kans is dus groot dat we het kwijt zijn. Hopen dat de politie toch wat kunnen doen, ze hadden wel gemeld dat dit met spoed behandeld gaat worden omdat het wel een typisch verhaal is. Kreeg gister nog een wijze raad. Eerst geld dan vrijwaring en dan pas sleutels. Laat dat voor een ieder die dit leest een goede raad zijn, ik weet het nu. Ik ben ontzettend dom geweest maar een ander kan hier weer van leren. Jammer van deze prachtige Viano. Waarschijnlijk is er straks in Afrika iemand erg blij mee. Deel AUB dit bericht, het kan zijn dat hij nog in Nederland staat.

UPDATE: De Duitse autohandelaar woont gewoon in Nederland alleen Politie en RDW mogen niet zeggen waar. Iets met Privacy? Auto is volgens politie niet gestolen dus je bent het gewoon kwijt.
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Vtti Comfort airco
€ 7.895,-

Toyota C-HR 1.8 hybrid Dynamic
€ 22.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermis is voor deze jongeman belangrijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...