Over laadpalen gesproken
Uitgegeven op 20-11-2021 om 12:35  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De redactie ontving een aantal e-mails over het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto's in de dorpen. Redactielid Henk-Jan Wittink heeft het voor u uitgezocht.


Verbazing bij direct omwonenden in de Van Pomerenstraat, er woont in deze straat (nog) niemand met een elektrische auto.

Laadpalen worden geplaatst door de gemeente nadat er een verzoek is binnengekomen van een inwoner die een elektrische auto bezit of gaat aanschaffen. Vervolgens kijkt de gemeente of er binnen een straal van 300 meter om de woning van de aanvrager mogelijkheden zijn. Zo is het geval in de Van Pomerenstraat, deze is aangevraagd door een bewoner uit de Van Hengelstraat. In de laatstgenoemde straat is geen geschikte lokatie voorhanden. Dit heeft met de ruimte en de mogelijkheid voor de netbeheerder om op een veilige en verantwoorde manier een paal te plaatsen. Verder is er ook een taak vanuit de overheid die het gebruik van elektrische voertuigen wil stimuleren.

Als er een laadpaal geplaatst gaat worden, wordt er altijd vooraf een verkeersbesluit genomen om die parkeerplaatsen te reserveren voor elektrisch laden. Deze wordt online gepubliceerd in het gemeenteblad (te vinden via Zoeken in alle documenten | Overheid.nl > Officiƫle bekendmakingen (officielebekendmakingen.nl)). Men heeft 6 weken de tijd om in bezwaar te gaan. Nu is het wel zo dat bijna niemand regelmatig op deze genoemde website kijkt of er iets op handen is in de woonomgeving. Het zou beter zijn als de gemeente Hollands Kroon de besluiten publiceert op Wieringernieuws net zoals in het verleden de gemeente Wieringen dit twee keer per week deed. Dit is veel duidelijker en de beste manier.

LET OP! Als een voertuig is opgeladen dient deze verplaatst te worden naar een reguliere parkeerplaats om zodoende ruimte te maken bij de laadpaal voor een ander voertuig.


Deze parkeerplaatsen zouden ook gebruikt kunnen worden in de Parklaan. (Fotografie Henk-Jan Wittink)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Comfort
€ 11.995,-

Toyota Verso 1.6 Linea Terra
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Klederdracht, wie kent de dames? - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...