Vereniging Afsluitdijk stopt, geld naar verenigingen
Uitgegeven op 26-10-2021 om 12:01  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Oprichter en 'afsluiter' Cor van der Made heeft namens de na veertig jaar ter ziele zijn ge-gaande 'Vereniging Afsluitdijk' vijf verenigingen getrakteerd op ieder een cheque van €250.00


De uitverkorenen met hun cheques, rechts voorzitter Cor van der Made. (foto Henk-Jan Wittink-SAMSUNG telefoon)

De vereniging is veertig jaar geleden op 21 oktober 1981 opgericht en in 2021 op 21 oktober in goed overleg opgeheven. Er zat na een afsluitend etentje met de leden nog €1500 in kas. Dit bedrag is geschonken aan vijf willekeurig uitgekozen verenigingen met jeugdleden. Apollo, Wiron, Thalia, DOS en Corvus Corone werden hiervoor uitgenodigd in het Vikingschip om deze cheques in ontvangst te nemen.

In 1981 na de oprichting bestond de vereniging uit zo'n veertig gezinnen. Voorwaarde was dat de kostwinner werkzaam was bij Rijkswaterstaat of een aannemer die werkzaamheden uitvoerde op of aan de Afsluitdijk. Het was altijd een actieve vereniging. Begonnen in een gebouwtje op de Afsluitdijk zelf met tafeltennissen kwam men via 'De Boerderij' in De Kule uiteindelijk in het Vikingschip terecht waar de activiteiten werden georganiseerd.

Klaverjassen, biljarten, muziek- en cabaretuitvoeringen, om een aantal activiteiten te benoemen. De laatste twee jaar werd de club getroffen door de Corona crisis en vergrijzing onder het ledenbestand. Dan is dezelfde datum een mooi moment om er mee te stoppen, al zal de harde kern elkaar nog wel regelmatig ontmoeten. Cor zal zich niet vervelen, zo fluit hij nog regelmatig voetbalwedstrijden bij Wiron en Succes. De bestuursleden aanwezig tijdens dit afscheid kunnen dan ook met een goed gevoel dit boek sluiten.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Comfort
€ 11.995,-

Toyota Yaris 1.5 Hybride Design
€ 15.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kroonprins - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...