Personenlift in bus Wieringer Activiteitenvereniging
Uitgegeven op 14-10-2021 om 21:56  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De Hollands Kroonse Uitdaging ontving een aanvraag van de Wieringer Activiteitenvereniging voor een incidentele subsidie. Dit voor de aanschaf van een tweedehands personenlift voor hun personenbus. De vereniging verzorgt op vrijwillige basis het vervoer van de deelnemers naar hun eigen activiteiten en activiteiten van derden. Hiermee heeft de vereniging een belangrijke rol in het laten meedoen van senioren bij allerlei leuke bezigheden en gaat ze actief het probleem van eenzaamheid te lijf.


De chauffeurs van de bus bijeen.

Tot nu toe was het niet mogelijk om met een rolstoel van de bus gebruik te maken. Iets waar wel vraag naar is. Met de aanschaf van de lift is dit opgelost. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Caf├ę Waddenzee in Westerland werd de lift ten doop gehouden en legde drijvende kracht Aart Doesburg de chauffeurs de fijne kneepjes van de bediening van het apparaat uit.

Chauffeurs gezocht
Tevens werd er tijdens deze bijeenkomst afscheid genomen van Jan Florussen, die maar liefst twintig jaar als vrijwillig chauffeur dienst heeft gedaan op de bus. De Wieringer Activiteitenvereniging zoekt overigens naarstig naar nieuwe chauffeurs. Dan kan de bus nog vaker worden ingezet. Geïnteresseerden kunnen zich middels de mail bij de Hollands Kroonse Uitdaging melden. info@hollandskroonseuitdaging.nl
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Prius Wagon 1.8 Aspiration Hybrid
€ 12.745,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Comfort
€ 11.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Postboot in volle haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...