Succes vecht zich naar zege in Schagen
Uitgegeven op 10-10-2021 om 20:04  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - De topper tussen Schagen United en v.v. Succes in de vierde klasse A is geëindigd in een zwaarbevochten overwinning voor de bezoekers. Op het oude voetbalveld van SRC werd het 0-1.

Het was even schrikken bij aankomst op het United-sportpark in de Groenewegwijk. Tijdens de warming-up bleek dat de absolute vedette van het laatste decennium, Robbert-Jan Klein (door Noordhollands Dagblad-reporter Ruud Ramler steevast liefkozend ‘Boy Wonder’ genoemd) nog altijd op voetballen zit… O jee…

Gelukkig had Wouter Rood, de oefenmeester van Succes, een list bedacht. Hij posteerde good old Stan de Koning vlak voor zijn defensie om zodoende spielmacher Klein, een ballerina op voetbalschoenen, het leven zuur te maken. Een tactische vondst die goed uitpakte. Want wat de energieke Klein ook probeerde, de stilist wist zijn ploeggenoten ditmaal niet één keer in stelling te brengen.

Waardoor zich een schaakspel ontspon, waarbij beide ploegen een nerveuze indruk maakten. Het was younster Tom Kamp die na een minuut of twintig alle schroom van zich afgooide en er op links vandoor ging. Zijn voortreffelijke voorzet zorgde voor verwarring in de United-defensie en Bram Dekker, de nieuwe nr. 9, was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te koppen.

Soeverein bleef Succes tot aan de rust overeind. Maar na de thee begon Schagen pas echt aan de wedstrijd. De thuisploeg zette aan voor een offensief dat 45 minuten lang zou voortduren. Coach Martijn Gootjes gooide er paar flitsende talenten in, en Succes kwam aan voetballen niet meer toe. Maar de defensie – met goalie Sijm, aanvoerder Mulder en stopper Van Straalen in het centrum – stond als een huis.

Aldus hakten, schaafden en beukten de dappere Wieringers zich naar een heroïsche overwinning in de Magnusveste. Dat dit ten koste ging van een zevental gele kaarten en zelfs een rode voor Maikel Hoekstra; daar maalde trainer Rood na afloop niet om. Want hij besefte ook: het was vrouwen en kinderen eerst, het was vechten, het was soms over het randje misschien, maar de buit was wél binnen.

“Stelletje stakkers…! Schande voor het voetbal…!” riepen enkele supporters van de thuisploeg nog. Zij konden het verlies van hun United maar slecht verteren kennelijk. Jammer, Cock van Ham! ; ) Maar de v.v. Succes deed deze zondag gewoon wat je moet doen als je kampioen wilt worden: winnen!

Lekker, Woutertje! Goed gecoacht! Man of the match: Job van Straalen, wat een vechtjas. Volgende week Geel-Zwart thuis, alweer een onvervalste streekderby.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.6 Linea Terra
€ 3.995,-

Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...