Wironruiters overdonderd door Teckels
Uitgegeven op 14-09-2021 om 12:04  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Afgelopen zondag 12 September is de het terrein bij de manege van de Wironruiters overgenomen door een vijftigtal Teckels, met hun baasjes. Teckelkennel Black Palace uit Anna Paulowna hield hier haar vierde Teckel Doe Dag. Dit is een Teckel reünie van alleen nakomelingen uit deze kennel.(fotografie Henk-Jan Wittink)

Een dag vol activiteiten voor mens en teckel. "Black Palace" fokt en houdt al sinds 1984 honden, eerst zo'n vijfentwintig jaar Dobermanns, maar de laatste jaren Kortharige standaard teckels. Eigenlijk is het met elkaar één grote familie welke elkaar weerzien en diverse soorten spelen houden.

Zo was daar voor de jonge teckelliefhebbers de rubriek Black Palace got talent, kinderen laten kunstjes zien/verkleden zich met hun teckel. Hindernisbaan waarbij elke deelnemer een parcours moest lopen en de snelste wint.
En het hilarische onderdeel Teckel Rennen, in een spannende wedstrijd van steeds twee teckels is er een knock-out systeem om uiteindelijk een winnaar van de race aan te kunnen wijzen.
Alle onderdelen van dit geweldige initiatief van de eigenaren van de Teckelkennel Cees en Marion Zwart waren voor de rubrieken jong en oud. Uiteraard waren er leuke prijsjes te verdienen: doel van deze Teckel reünie is o.a. om kritisch de gefokte hondjes weer terug te zien en op deze manier te beoordelen of je als fokker nog altijd het juiste pad bewandeld en de hondjes voldoen aan de verwachting welke je had van de nestjes aldus de fokkers.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Afsluitdijk jaren zestig - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...