De Dolle Bonte Molen is goedgekeurd, premiëre tijdens de Wieringer Kermis
Uitgegeven op 15-07-2021 om 23:21  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Bloed zweet en tranen! Ach, zo erg was het ook weer niet, maar het had wel wat voeten in aarde voordat Peter van Hest uiteindelijk kan aantreden met zijn kermisattractie 'De Dolle Bonte Molen'. De attractie is afgelopen maandag gekeurd door de TÜV en goed bevonden, van harte gefeliciteerd Peter. Tijdens de Wieringer Kermis staat de draaimolen op het Kerkplein tegenover de boekwinkel. Organisator Henk-Jan Jonker gunt Peter van harte deze plaats, vorig jaar ontbrak een kindermolen, gelukkig is deze er dit jaar wel bij en een schitterende mooie.

Wieringernieuws betaalt het 'stageld' voor Peter als steuntje in de rug en hoopt dat er heel veel kinderen plezier in gaan beleven tijdens vele Dolle Bonte Molen ritten.
Peter heeft de Kermisattractie gekocht in België en met eigen handen gerestaureerd en opgeknapt naar de geldende eisen der tijd zoals door de diverse instanties verplicht is gesteld. Het is een zogenaamde 'Hobbelende Geit'. Een draaimolen met twee hobbeltjes erin voor de beleving. De Dolle Bonte Molen is nu dus gekeurd en mag tijdens de Wieringer Kermis officieel de bezoekers ontvangen. De droom van Peter komt uit.

Toen Peter aan dit avontuur begon wist hij niet wat er zoal op zijn pad kwam. Met de hulp van particulieren en bedrijven zoals de Luyt Groep is het nu dus allemaal pico-bello voor elkaar. Zo moest er veel aangepast worden met het oog op de veiligheid. Er moesten zogenaamde sterkteberekeningen en technische specificaties overlegd worden. Peter was dan ook bijzonder blij met de mensen en bedrijven die hem daarmee geholpen hebben.

De attractie is door Peter zo verbouwd dat er ook mensen met een beperking in kunnen plaatsnemen. Hier wordt nog aan gewerkt om dit te vervolmaken. Er zijn nog een aantal aanpassingen nodig om dit te bewerkstelligen. Er moet ook brood op de plank komen, dus tijdens de Wieringer Kermis wordt er wel alvast gedraaid. En, wie de pluim trekt krijgt een vrije rit! Peter heeft in zoon Mark al een fanatieke knecht, Mark is ook besmet met het 'Kermis-virus' en kijkt ook uit naar de laatste donderdag van juli, traditioneel de start van het oudste volksfeest op Wieringen.


Peter heeft met de hulp van zijn zoon Mark, tevens Kermis liefhebber, al proefgedraaid. Mark zal dan ook alle dagen aanwezig zijn op de Dolle Bonte Molen. O ja... 's avonds snellere ritten.

Het mooie van zijn draaimolen is dat deze ook geschikt is voor mensen met een beperking. Op de foto ziet u waarom. Hoe de liefde voor de Kermis zo is gegroeid? Peter is zijn hele leven al Kermis fan. Zo hielp hij vroeger al bij de draaimolen van Van der Zande tegenover de Harmonie en hielp hij bij de familie Hoefnagels toen deze jarenlang op Wieringen neerstreken met de autoscooter. Hij komt nu nog regelmatig bij de familie over de vloer.


Trots moment... de TÜV sticker is geplaatst.

De prijslijst is bekend.

Bij aankoop van € 20.00 een pen kado zolang de voorraad strekt!

Peter heeft zelfs oude attributen uit de Hobbelende Geit van Punter die vroeger naast het Schoenenhuis stond op de kop getikt.

Zo ook deze pinguïn van hout, wat zullen er veel oude Wieringers op gezeten hebben. En 's avonds vloog er weleens iemand uit de bocht en belandde op straat, dat kon toen nog.

Om maar even te laten zien dat het nogal wat inhoudt zo'n keuring. Dit zijn de stekkers.

Hayke Burghout heeft de entreekaartjes gedrukt en aangeboden, een mooi gebaar.

Nog iets, Henk-Jan Wittink en Jan van der Wal mogen helpen met het opbouwen, dat was vroeger een kinderdroom. Een 'baan' op de Kermis was het mooiste wat er was. Na de Kermis de spullen afbreken, nee... dat was helemaal niet leuk want dan gingen ze weg richting elders en moest je weer een jaar wachten.


Peter: Ik wil als Dolle Bonte Molen wat mensen en bedrijven bedanken om deze droom te kunnen realiseren. Mensen die ik niet vergeten mag:
Abuco bv
Jack Wagenaar
Autoservice Dré
Sharp IT
Dennis Stevering
Henk-Jan Wittink
Ans van de "Bib"
Trien v/d Gest
Simon en Suzanne Lont
Machine fabriek Luijt
Robert Jonkman
Kaan Transport bv
BTS Wognum
Meubelfabriek FMO
Ruud, Sanne Engel
Praxis
Viking reclame
AGW Advies Groep Wieringen:
Pronk Allround Service
Garage Verfaille
Commandeur Bouwontwikkeling
Helder Idee
Automobielbedrijf van Hest
CAV Wieringermeer
Burghout Design & Druk
Reparatiebedrijf Weijers
Davy de Greef
Keimpe Sikma
Slagerij Piet Ottens Marcel Hoekstra
John van Eijk
Fam. Piet Nooij
Familie Hoefnagels
Familie Badenbroek
Familie van Hest
en uiteraard mijn eigen vrouw
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Seat Mii bouwjaar 2015
€ ,-

Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zwaar weer - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...