Kerknieuws
Uitgegeven op 09-06-2021 om 22:53  |  link  |  bewaar  |  print

Kerkdiensten en activiteiten:

Zaterdag 12 juni:
• Van Kempenstraat 15, Hippolytushoef: Stekjesverkoop ten bate van restauratie Knipscheerorgel

Zondag 13 juni:
• Hippolytuskerk, Kerkplein 17 in Hippolytushoef - 10:00 u: ds. Marijke Kraak, livestreamviering via www.pgwieringen.nl of YouTube
• Doopsgezinde vermaning, Vermaningsteeg 7 in Hippolytushoef - 10:30 u: ds. H. Klinkvis uit Leeuwarden

Woensdag 16 juni:
• Kapellehof in Den Oever - 18:30 u: Sjoerd Folkertsma, avondoverdenking

• De Rooms-Katholieke kerk in Hippolytushoef is gesloten zo lang de coronamaatregelen van kracht zijn
• In de Rooms-Katholieke kerken in de Wieringermeer zijn wel vieringen, zie rkwieringermeer.nl
• De Michaëlskerk in Oosterland is gesloten.


Stekjesverkoop ten bate van restauratie Knipscheerorgel

HIPPOLYTUSHOEF - Op zaterdag 12 juni a.s. wordt er een stekkenmarkt gehouden met binnen- en buitenplantjes. Deze vindt plaats van 10:00 tot 16:00 uur in de tuin van fam. Ottens, van Kempenstraat 15, Hippolytushoef.

Er wordt uiteraard gelet op Corona-veiligheid. Zo is er een looproute en mogen er een beperkt aantal personen bij de kraampjes rondlopen. Kom kijken of er iets van je gading bij is! En zo niet, dan staat er een bus om een donatie in te doen, want de opbrengst van verkoop en donaties is bestemd voor de restauratie van het Knipscheerorgel in de Hippolytuskerk.Bijdragen zijn ook zeer welkom op NL05 RABO 0370 4590 67 ten name van Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk o.v.v. Knipscheer-orgel.


Livestreamviering

Het verhaal van Job: één al ellende? Kun je daar tegenwoordig wel iets mee?
De livestreamviering in de Hippolytuskerk op het Kerkplein in Hippolytushoef op zondag 13 juni begint om 10:00 uur. Voorganger is ds. Marijke Kraak uit Opperdoes.Bekijk de livestream via www.pgwieringen.nl of YouTube.


Knipscheerorgel

De financiële zaken van nu

HIPPOLYTUSHOEF - Een vorige keer schreef ik iets over de inzameling voor de aanschaf van het orgel, 151 jaar geleden. Nu iets over de inzameling voor de restauratie van het instrument. Om de daarvoor benodigde financiële middelen te realiseren is steun van diverse fondsen en organisaties onmisbaar.

De Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk, die zich mede inspant om de financiering rond te krijgen, ontving al bijdragen van Rotary Wieringerland, het Rabobank Coöperatiefonds en de Hollands Kroonse Uitdaging.
Verder ontving de Stichting bedragen van verschillende Wieringers.

Ondertussen zit de Protestantse Gemeente ook niet stil. Daar zijn toezeggingen binnengekomen van de Stichting tot Behoud van het Nederlandse orgel, de Meindersma-Sybenga Stichting en het Dr. Hendrik Muller's Fonds.
De opbrengst van de T-shirt actie komt daar t.z.t in elk geval nog bij. Koop dat shirt a.u.b.!
Wieringer Nieuws verkoopt T-shirts, verkrijgbaar bij John van Mook. Van elk verkocht T-shirt gaat € 10 naar het retauratiefonds voor het orgel.

De restauratie van het orgel is begroot op ruim € 96.000.
Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk komt nog veel te kort!
Elke bijdrage is zeer welkom op NL05 RABO 0370 4590 67
ten name van Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk o.v.v. Knipscheer-orgel

Kors Jan Snoeij, voorzitter Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk, www.hippolytuskerk.nl.
Zomerexpositie in de Hippolytuskerk

HIPPOLYTUSHOEF - Omdat het in de momenteel wat soepeler wordende coronatijd voorstelbaar is om weer met succes een zomertentoonstelling tot stand te brengen heeft de Werkgroep Exposities Hippolytuskerk de draad weer opgepakt. De werkgroep gaat er vanuit dat er vanaf juli gewoon weer bezoekers kunnen worden ontvangen!

Dit keer is Rein Veldboer uit Oosterland bereid om zijn hout/steensculpturen te tonen en een mooi en samenhangend geheel op te tuigen met als thema 'Geborgenheid'.
Rein Veldboer is niet alleen een plaatselijk, maar ook een landelijk bekend beeldend kunstenaar en een eerste kennismaking met zijn werk is heel goed mogelijk via zijn website. Dat vervangt overigens zeker niet het straks aanschouwen van de werkelijkheid in het sfeervolle kerkinterieur!

De expositie zal op zaterdag 10 juli worden geopend, de wijze waarop dat zal gebeuren is nu nog niet vastgesteld. Bezichtiging is daarna alle dagen mogelijk van 13:30 tot 17:00 uur, met uitzondering van de maandagen. De expositie eindigt met de open monumentendagen op 12 en 13 september.
Zoals gebruikelijk is het bezoek gratis.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop BMW Cabrio 323Ci Executive Youngtimer
€ 7.950,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Parklaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...