TekPark verleidt tot keuze voor technische baan
Uitgegeven op 09-06-2021 om 17:03  |  link  |  bewaar  |  print

'Werkplaats van de toekomst' geopend door wethouders Meskers en Kos

NOORDKOP - Een plek waar werken, leren en recreëren in de techniek samenkomen. De werkplaats van de toekomst, waar onder andere engineers, studenten en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt elkaar tegenkomen. Dat is TekPark Kop van Noord-Holland, gevestigd in Gebouw 39 op Willemsoord in Den Helder.

In TekPark kunnen mensen aan de slag in een werkplaats, maar is er onder meer ook kantoorruimte, zijn er leslokalen en is er plek om arbeidstraining te geven. Daarnaast kunnen mensen aan de slag met mediatechniek, (technisch) Lego, e-sports en kunnen ze er fysiek sporten.TekPark is woensdagochtend geopend door de wethouders Theo Meskers (Hollands Kroon) en Pieter Kos (Den Helder). Dit deden ze door twee battlebots te besturen, en zo het nieuwe logo aan de gevel te onthullen.

Verleiden
Het idee is om jongeren, maar ook volwassenen in TekPark te verleiden tot een keuze voor techniek. Er zijn momenteel al tekorten in deze sector en die nemen toe als er niet meer technisch personeel bijkomt. TekPark promoot het werken in de technieksector. Daarbij verbindt het een netwerk van technische bedrijven, die samen aan de slag kunnen gaan om de personele krimp in de sector tegen te gaan.
In TekPark is ook een loods, van zo'n 400 vierkante meter vol met Lego: TekPark Bricks. Alle middelbare scholen uit Noord-Holland Noord en een groot deel van de basisscholen hebben zich hieraan verbonden. De bezoekers maken aan de hand van opdrachten met Lego kennis met meer dan veertig technische bedrijven in de regio. De Lego gaat ook naar scholen toe, waardoor duizenden leerlingen worden bereikt.

TekPark wordt gefinancierd vanuit het programma Tech@Connect (T@C) van het regionaal samenwerkingsverband De Kop Werkt!, het Helders Perspectief en de Regiodeal Maritiem Cluster Kop van Noord-Holland. De organisatie van T@C gaat werken vanuit TekPark en ontwikkelt daar de volgende initiatieven: een doorlopende leerlijn techniek van primair onderwijs tot het mbo, Promotie Evenement Techniek (PET), techniekcompetities tussen drones en battlebots. Daarnaast zijn er stageplekken, stageopdrachten voor technasiumscholen buiten de Noordkop, en wordt er arbeidstraining gegeven voor mensen die zich willen omscholen of die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Ook zijn er werkruimtes voor commerciële en maatschappelijke initiatieven die werken, leren en innoveren in techniek bevorderen.
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Te koop BMW Cabrio 323Ci Executive Youngtimer
€ 7.950,-

Renault Clio 1.2 5drs Authentique
€ 5.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Brug - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...