Doe ook mee aan Open Monumentendag
Uitgegeven op 08-06-2021 om 11:44  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - 'Mijn monument is jouw monument' is de slogan van Open Monumentendag. In het weekend van 11 en 12 september openen in heel Nederland duizenden monumenten gratis hun deuren. Er worden ook activiteiten georganiseerd zoals rondleidingen, fietsroutes, tentoonstellingen, wandelingen en muziekvoorstellingen. Op de website www.openmonumentendag.nl komt te staan wat er allemaal te zien en te doen is in Nederland.

De gemeente wil met een vragenlijst inventariseren wie een monument opent en wie een activiteit wil organiseren. Er is van alles mogelijk! Het verzamelen van al deze initiatieven is van belang voor de organisatie en zo kan hier ook aandacht aan worden gegeven via www.hollandskroon.nl en via de de website van Open Monumentendag.

Geen monument toch meedoen?
Om mee te doen met de Open Monumentendag hoeft uw historische woning, molen, watertoren, gemaal, schip of museum geen monumentale status te hebben. Ook gebouwen met een bijzonder historisch verhaal kunnen meedoen. Ook als u geen eigenaar bent van een monument of pand met een bijzonder verhaal kunt u meedoen aan de Open Monumentendag door een activiteit te organiseren of een rondleiding te geven.

Hollands Kroon is ook op zoek naar vrijwilligers voor het Comité Hollands Kroon die willen meedenken en helpen bij het organiseren van de Open Monumentendag. Geef u nu op via de vragenlijst vragenlijst.

Het college heeft de volgende vier objecten aangewezen als gemeentelijk monument:
• Dorpsstraat 146 in Nieuwe Niedorp
• Dorpsstraat 148 in Nieuwe Niedorp
• Dorpsstraat 197 in Nieuwe Niedorp
• Zuid Zijperweg 27 in Wieringerwaard

Alle vier de objecten zijn voormalig provinciale monumenten. Wethouder Theo Meskers reikt op woensdagmiddag 9 juni een monumentenschildje uit aan de eigenaren van deze panden.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Seat Mii 5drs sport connect bouwjaar 2015
€ 7.750,-

Toyota Aygo 1.0 Automaat 5drs Aspiration Red
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Piet deHoog - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...