Nieuw: Centrum voor hoogbegaafden
Uitgegeven op 07-06-2021 om 20:23  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Monique Leijen gaat in bedrijvencentrum De Kliever aan Moleveld 4a iets doen wat in de regio nog niet bestaat voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Monique bestiert twee dagen het HBcentrum Kop van Noord-Holland. Een centrum waar (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en jongeren zich thuis zullen voelen. Een plek hebben waar naar ze geluisterd wordt en ze coaching krijgen die ze nodig hebben.

Monique is moeder van een hoogbegaafde zoon van 16 jaar. Ze vond, dat het basisonderwijs te kort schoot in de begeleiding van hoogbegaafde kinderen. "Het werd mij al snel duidelijk dat de hulpvraag van ouder en kind heel groot is. Vooral naar een plek waar de kinderen zichzelf kunnen zijn, samen met andere hoogbegaafde kinderen.."
Die plek vond Monique bij het Centrum voor Hoogbegaafdheid in Hoogkarspel.
Ze rondde in 2018 de opleiding tot HB-professional succesvol af en is sindsdien werkzaam bij het Centrum voor Hoogbegaafdheid.

Met haar ervaring als HB-professional is Monique twee dagen werkzaam bij het HBcentrum Kop van Noord-Holland. Op donderdag ontvangt ze peuters en kleuters in bedrijvencentrum De Kliever in Hippolytushoef. Op vrijdag is er dagbesteding met een groep van maximaal 6 kinderen van 6 t/m 12 jaar. 's Middags ontvangt ze een naschoolse kidsgroep.
In de vakantie werkt het HBcebtrum met losse groepen rondom een thema.
"Hoogbegaafde kinderen hoeven overigens niet persé uitmuntende toetsresultaten te behalen. Zij denken immers op een ander niveau."
Belangrijk is, dat hoogbegaafde kinderen elkaar ontmoeten en ervaringen delen. Ouders, die geïnteresseerd zijn kunnen Monique bereiken via monique@hbcentrum.nl of 06 4065 7985.
Een keer komen kijken kan op afspraak ook.

Meer informatie op www.centrumvoorhoogbegaafdheid.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 Automaat 5drs Aspiration Red
€ ,-

Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haan Tours presentatie - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...