Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 08-08-2022 om 19:50  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan bert@wieringernieuws.nl.

Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 11 augustus

Vaste activiteiten op donderdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Den Oever, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Wieringerwerf, Wieringerwaard en 't Veld
• 9:00-12:00 uur: Creaclub DoeMee in De Oude School in Wieringerwaard
• 13:30 uur: Vrij bridgen in café Waddenzee in Westerland
• 14:00-15:30 uur: Voorleescafé bij Wonen Plus Welzijn in Nieuwe Niedorp
• 14:30-16:00 uur: Digitaal ontmoeten - Kopje thee met WPW

Klik op de activiteit voor meer informatiedonderdag 11 augustus

Hollands Kroonmobiel

WIERINGERWERF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de stoep nabij de parkeerplaats van de Lidl. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!vrijdag 12 augustus

Vaste activiteiten op vrijdag:
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier en Klussen in het Boetje van Present in Middenmeer
• 13:30-17:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in Dorpshuis Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatievrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus

Zandstock Festival

't ZAND - De line-up van het Zandstock Festival is compleet. Alle namen voor Zandstock 2022 zijn bekend. Nieuw dit jaar is de silent disco op vrijdag.

Zandstock krijgt er een hele dag bij. Op vrijdag 12 augustus gaat het festival al open met een Silent Disco. Drie dj's draaien te gelijk en aan jou de keuze naar welke dj jij luistert.
Kijk voor de complete line-up op www.zandstock.nl.

Terug van weggeweest zijn de munten! Lekker weer een potje maken met je vrienden.
Je ticket en/of munten bestellen kan heel makkelijk via www.zandstock.nl.
Uiteraard is het ook mogelijk om munten te kopen op het terrein bij de verschillende kassa's.vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus

Kermis in Wieringerwerf en Winkel
zaterdag 13 augustus


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn? Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. De markt is van 8:30 tot 12:00 uur open.
Deze week in de aanbieding: Langoustinestaarten van € 14,50 voor € 10,49 per kilo.
Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.
U vindt op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes. Hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld. Verder gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.

zaterdag 13 en zondag 14 augustus

Middeleeuws Kampement bij Kasteel Radboud

MEDEMBLIK - Kom naar Kasteel Radboud en waan je in de middeleeuwen! De Hanzecompagnie slaat zijn tenten weer op bij het kasteel. Tijdens dit Middeleeuws Kampement laten ze oude ambachten zien, zoals houtsnijwerk, borduren en smeden. Verder ontmoet je echte ridders!De Hanzecompagnie
De Hanzecompagnie dankt zijn naam aan het middeleeuwse verbond van Hanzesteden, opgericht door de kooplieden. Dankzij die samenwerking konden de steden goed zakendoen en hun belangen verdedigen. De Hanzesteden waren rijk genoeg om ridders en soldaten in te huren. In de naam Hanzecompagnie zijn dan ook zowel de ambachten als de ridders vertegenwoordigd.

Het Middeleeuws Kampement speelt zich af op het kasteelplein en is vrij toegankelijk. Als je ook naar het museum wilt, raden we aan je tickets van tevoren te bestellen, zodat je zeker weet dat je naar binnen kunt.

Meer over Kasteel Radboud in het overzicht van exposities en musea.zaterdag 13 en zondag 14 augustus

Stoomsloepenfestijn & Rondvaarten IJsselmeer

MEDEMBLIK - Bij het Nederlands Stoommachinemuseum, gevestigd in het voormalig stoomgemaal Vier Noorder Koggen aan de Oosterdijk 4, meert een aantal authentieke stoomsloepen af aan de museumsteiger. Het is een prachtig schouwspel de sloepen met grote rookpluimen af en aan te zien varen op de Kleine Vliet. Voor alle sloepen geldt: ze hebben een ketel en stoommachine aan boord voor de voortstuwing. Bij voldoende capaciteit mogen bezoekers een stukje meevaren met de sloepeigenaren.


ss Noordzee

Stoomsleepboot ss Noordzee terug op oude nest in Medemblik!
In de Stoomhaven tegenover het museum ligt de ss Noordzee afgemeerd aan de museumsteiger, klaar om uit te varen met passagiers. Het schip, gebouwd in 1922 en behorend tot het Varend Erfgoed, heeft dienstgedaan als havensleepboot en stoomsleper voor duik- en bergingswerk. In 1976 werd het schip eigendom van de bekende Medemblikker Kees Jongert die het schip inzette als werfsleepboot en ijsbreker. Sinds 2010 is het schip ondergebracht in de Stichting Stoomsleepboot Noordzee en is Den Helder de thuishaven. Na een jarenlange en grondige restauratie is de kolengestookte zeesleper sinds 2019 weer volledig onder stoom in de vaart en neemt deel aan tal van nautische evenementen.

Meevaren met dit historische schip? Reserveer dan een ticket à € 10 (verkrijgbaar aan de kassa van het museum) via 0227 544732 en stap aan boord voor een vaartocht van een klein uur over het IJsselmeer. Rondvaarten vertrekken om 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur.

Alles wat draaien kan, draait
Het museum is onder stoom en de machines draaien zowel binnen als buiten in de machinetuin, evenals de kolengestookte emmerbaggermolen in de museumhaven.
Meer informatie in ons overzicht van
exposities en musea.zaterdag 13 en zondag 14 augustus

Maritiem Weekend

ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum is in de ban van het Maritiem Weekend. Het programma staat vol maritieme activiteiten voor jong en oud. Naast talloze muzikale optredens zijn er verschillende ambachtsdemonstraties en kinderactiviteiten. Van het meevaren op een historisch vissersschip en het volgen van een visserijrondleiding tot een demonstratie scheepsknopen maken door het Knopengilde en het bewonderen van speciale modelvisserijscheepjes; het belooft een waar maritiem spektakel te worden! Van shantykoren, demonstraties tot een historische boottocht in het Zuiderzeemuseum.

De ambachten in het buitenmuseum staan gedurende het weekend in het teken van de visserij en bij de viswinkel kun je vissen uit de Zuiderzee ontdekken en herkennen. Volg een workshop oceaanmatje vlechten en vlecht een eigen placemat die uiteraard na afloop mee naar huis mag. Deze workshop is toegankelijk voor bezoekers vanaf 12 jaar tegen een kleine eigen bijdrage. Heb je trek gekregen? Ga bij de visrokerij langs voor een versgerookt visje!


Foto Maarten Schets

Muzikaal programma
Laat je verrassen door muziekkunstenaar Nautilus one-man-band, die met zijn in Jules Verne stijl gebouwde machine een lust is voor het oog. Liefhebbers van zeemansliederen en shanty’s kunnen uit hun dak gaan. Op verschillende plekken in het buitenmuseum is live muziek te beluisteren van onder andere The Seaband en LocTup Together uit Engeland en Pekel en Onstuimig Schuim van Nederlandse bodem. En ben je toe aan een rustmomentje? Neem dan plaats in het dijkmagazijn en luister naar de stoere muzikale zeemansverhalen door Piet Paree en André Visser.

Maritieme activiteiten
Kinderen kunnen tegen een kleine vergoeding een klompbootje maken met getaande zeiltjes en daarnaast gratis een knopenbordje fabriceren. Bewonder de historische schepen die aan de kade liggen in de Marker haven, vaar mee op de blazer TX11 en bekijk tevens de diverse draaiende scheepsmotoren.

Het Maritiem Weekend vindt plaats in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum en is toegankelijk van 10:00 uur tot 17:00 uur. Meer informatie over het Zuidezeemuseum in het overzicht van exposities en musea.maandag 15 augustus

Vaste activiteiten op maandag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna, Den Oever en Hippolytushoef
• 10:30-13:00 uur: Lunchcafé in de Oude School in Wieringerwaard

Klik op de activiteit voor meer informatiemaandag 15 augustus

Hollands Kroonmobiel

HIPPOLYTUSHOEF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats voor de kerk op het Kerkplein. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!maandag 15 augustus

Kermis in Wieringerwerf
dinsdag 16 augustus

Vaste activiteiten op dinsdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Wieringerwerf, Slootdorp en Middenmeer
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier in het Boetje van Present in Middenmeer
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Wieringerwerf en Nieuwe Niedorp
• 13:30 uur: Wandelmiddag Vrouwen van Nu Anna Paulowna
• 15:30-17:00 uur: Digitaal ontmoeten - Matchcafé
• 19:30 uur: Vrij bridgen in café Waddenzee in Westerland

Klik op de activiteit voor meer informatiewoensdag 17 augustus

Vaste activiteiten op woensdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Hippolytushoef, Breezand, Kreileroord en Lutjewinkel
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• 9:30-11:00 uur: Digitaal ontmoeten - ActiviteitOnline
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Anna Paulowna
• 13:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in het Vikingschip in Den Oever
• 14:00-16:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatiewoensdag 17 augustus

Valkenier Birdlive bij Kasteel Radboud

MEDEMBLIK - Huisvalkenier Birdlive is ook deze zomervakantie weer iedere woensdagmiddag te vinden op het plein van Kasteel Radboud. Birdlive is te zien met een speciaal zomerprogramma, waarbij je de geschiedenis van de valkerij beleeft. Natuurlijk zijn daarbij ook zijn bijzondere roofvogels te bewonderen.

Valkerij in Nederland
De valkenier vertelt over de hoogtijdagen van de valkerij in Nederland en de geschiedenis van zijn prachtige roofvogels. Verder kom je meer te weten over de link tussen valkerij en kastelen en landerijen. Je kunt de majestueuze vogels van dichtbij bekijken en bij de juiste omstandigheden ook zien vliegen.Alleen bij geschikt weer
Het roofvogelprogramma is iedere woensdagmiddag in de zomervakantie van 13:00-16:00 uur. Het is buiten en vrij toegankelijk, maar gaat alleen door als het goed weer is. Wil je zeker weten dat de valkenier er is als je komt? Check dan op de dag zelf nog even de activiteitenpagina op kasteelradboud.nl.

Museum
Wil je ook naar het museum, dan is het raadzaam om je tickets vooraf online te reserveren.
Kijk voor meer informatie en tickets in het overzicht van exposities en musea.woensdag 17 augustus

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand augustus is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 17 augustus

Jeu de Boules

DEN OEVER - Wieringer Vrouwen brengt om 13:30 uur een sportief bezoek aan Jeu de Boulesvereniging 'Boel Skik' aan de Oosterkruisweg 37.

De vereniging wil Wieringer Vrouwen graag kennis laten maken met deze gezellige sport.
Natuurlijk wordt er ook voor de inwendige mens gezorgd, hieraan zijn geen kosten verbonden.
Opgave graag voor dinsdag 16 augustus bij Boukje Nieuwenhuizen, boukje@famnieuwenhuizen.nl, tel. 0227-511510 of 06 5410 7690.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 18 augustus

Vaste activiteiten op donderdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Den Oever, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Wieringerwerf, Wieringerwaard en 't Veld
• 9:00-12:00 uur: Creaclub DoeMee in De Oude School in Wieringerwaard
• 13:30 uur: Vrij bridgen in café Waddenzee in Westerland
• 14:00-15:30 uur: Voorleescafé bij Wonen Plus Welzijn in Nieuwe Niedorp
• 14:30-16:00 uur: Digitaal ontmoeten - Kopje thee met WPW

Klik op de activiteit voor meer informatiedonderdag 18 augustus

Repair Café

MIDDENMEER - Bij het repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten of kleine houten meubels. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.
Het Repaircafé is voor u kosteloos. U hoeft zich niet op te geven. U kunt gewoon binnen komen lopen in het Posthuis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227-60 00 79 (iedere werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur), mailen naar wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl of kijken op www.repaircafe.nl.donderdag 18 augustus

Tuinclub De Korenaar

WESTERLAND - Tuinclub De Korenaar van Vrouwen van Nu bezoekt de theetuin 't Vosje in Oostwoud. In de besloten bloementuin met verrassende hoekjes en decoratieve zitjes, kom je even heerlijk tot rust. Geniet van een lekkere cappuccino, of maak een keuze uit wel 30 soorten thee!.

De eigenaren Adrienne Koedooder en John Duyn bakken al hun taarten zelf met natuurlijke ingrediënten en scharreleitjes van de eigen kippen. De tuin is prachtig en in de omgeving is het genieten van de authentieke lintdorpen, het weidse landschap, de boerenslootjes, de majestueuze stolpboerderijen met hun zwart-witte koeien, natuurgebieden

Het vertrek is om 13:30 uur vanaf het Aldi terrein in Hippolytushoef. Kosten meerijden: € 4,50. Aanmelden kan tot 16 augustus bij: Maartje, Joke en Lia (contactgegevens bekend bij de leden).

Alle activiteiten van Vrouwen van Nu zijn te vinden op vrouwenvannu.nl.vrijdag 19 augustus

Vaste activiteiten op vrijdag:
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier en Klussen in het Boetje van Present in Middenmeer
• 13:30-17:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in Dorpshuis Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatie


vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus

Kermis in Oude Niedorp
zaterdag 20 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 20 augustus

Kwart(je) & Trio Triathlon Anna Paulowna

ANNA PAULOWNA - De 38e editie Kwart(je) & Trio Triathlon Anna Paulowna wordt gehouden.

Er zal worden gestart in twee series. De heren starten om 13:15 uur in de jachthaven aan de Kerkweg. De dames en trio’s gaan 10 minuten later te water.
Zwemmen parcour 1000 meter in open water
Wielrennen parcour 40 kilometer (route aangegeven door gele pijlen)
Hardlopen parcour 10 kilometer (route aangegeven door witte pijlen)
Nadat de laatste deelnemer is gefinisht op het Ceresplein, zal de prijsuitreiking plaatsvinden op het terrein van de finish.

Inschrijven individuelen en trio’svoor deelname kan alleen via de website tot 13 augustus.zaterdag 20 augustus

Zwerftocht door de Grafelijkheidsduinen

DEN HELDER - Wandel mee met de gidsen van Landschap Noord-Holland door de Grafelijkheidsduinen. Bij deze zwerf- en ontdekkingstocht staat de dynamiek van dit gebied bij Den Helder centraal.

Afwisselend landschap in de duinen
Onderweg bij deze wandeling door de Grafelijkheidsduinen hoor en zie je meer over dit gebied. Wat bijvoorbeeld niet direct opvalt zijn de vele bijzondere relaties die de planten en dieren hier met elkaar en met het landschap hebben. De tapuit kan bijvoorbeeld niet zonder het duinkonijn en het icarusblauwtje niet zonder de gele rolklaver.


Foto Ronald van Wijk

En wist je dat het in de duinen op sommige plekken wel meer dan 60 graden Celsius kan worden? Hoe wapenen planten zoals buntgras en zomersneeuw zich hiertegen?
Ook bijzonder, libellen en juffers profiteren nu nog van bomkraters uit de Tweede Wereldoorlog. Kortom, jouw nieuwsgierigheid wordt bij deze boeiende wandeling geprikkeld en gevoed.

Je loopt buiten de gebaande paden dus trek goede wandelschoenen aan.
Bij zonnige omstandigheden is zonnebrand en dekkende kleding aan te raden.
Neem iets te eten en te drinken mee voor onderweg. Heb je een verrekijker, neem die dan mee. En vergeet je fototoestel niet.
Er is ook een Duitstalige gids aanwezig.
Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

De wandeling is van 13:30 tot 16:00 uur. Vertrekpunt is Parkeerplaats Fort Kijkduin; Admiraal Verhuellplein 1 in Huisduinen
Deelname kost € 7,00, kinderen € 3,00, donateurs € 4,00, kinderen van donaterus € 2,00.
Bij voorkeur reserveren via www.landschapnoordholland.nl. Ter plekke aansluiten is ook mogelijk, maar dan contant en graag gepast betalen.zaterdag 20 augustus

Avondwandeling door de Noordduinen

Zonsondergang en stilte

DEN HELDER - Wandel mee met deze unieke stiltewandeling door de Noordduinen. Ontdek wat er allemaal tot leven komt bij zonsondergang. En zien we kort na zonsondergang het blauwe uur? Beleef tezamen met gidsen van Landschap Noord-Holland een bijzondere afsluiting van de dag.

Samen in stilte en in het schemerdonker door de natuur wandelen. Je ervaart wat de stilte met je doet. Je zintuigen staan op scherp. Even geen mobiele telefoon of pratende gids. Alleen de geluiden van de natuur.
De avond valt, de laatste vogels zingen en zoeken hun slaapplaats op. Voor andere dieren is het juist het moment van ontwaken. Heel misschien zie je een vos of een uil, maar garanties zijn er niet. De natuur laat zich niet regisseren.


Foto Dutchphoto

Het blauwe uur
We hopen op mooi helder weer, zodat we ook het 'blauwe uur' kunnen beleven. Een term uit de fotografie die het moment na zonsondergang beschrijft waarop de lucht diepblauw kleurt.
Een speciaal moment om prachtige foto's te maken. Goed opletten, want vaak duurt dit 'blauwe uur' maar zo'n tien minuten.
Trek goede wandelschoenen aan, maar we blijven uiteraard wel op de paden.

De wandeling is van 20:30 tot 22:00 uur. Vertrekpunt is Parkeerplaats Steakhouse Duinoord; Jan Verfailleweg 622 in Den Helder
Deelname kost € 7,00, kinderen € 3,00, donateurs € 4,00, kinderen van donaterus € 2,00.
Bij voorkeur reserveren via www.landschapnoordholland.nl. Ter plekke aansluiten is ook mogelijk, maar dan contant en graag gepast betalen.zaterdag 20 en zondag 21 augustus

Nazomeren in Niedorp

NIEDORP - Nazomeren in Niedorp is een jaarlijks terugkerend evenement in de negen kernen van de voormalige gemeente Niedorp. U kunt in negen dorpen op vele locaties, verspreid over de deelnemende dorpen, kennismaken met alle deelnemers en/of exposanten.U vindt een keur aan tuinen, musea, kunst-en fototentoonstellingen, muziekoptredens en diverse andere activiteiten.
Deelnemende dorpen zijn:
Barsingerhorn
Kolhorn
Haringhuizen
Winkel
Lutjewinkel
Oude Niedorp
Nieuwe Niedorp
't Veld
Zijdewind

Kom en geniet van de gastvrijheid van de inwoners van deze dorpen!

Rondvaarten KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt tijdens Nazomeren in Niedorp rondvaarten onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt op verschillende tijden vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.zaterdag 20 en zondag 21 augustus

Graventapijt Themaweekend

MEDEMBLIK - Beleef de middeleeuwen! Bij Kasteel Radboud staat in het teken van het Graventapijt. Tijdens het Graventapijt Themaweekend maak je kennis met middeleeuwse kunsten en textielbewerking. Marius Bruijn is te vinden in zijn kunst- en tekenatelier en de dames van Mana Occupatae (Bezige Handen) laten zien hoe textiel in die tijd werd verwerkt. Uiteraard allemaal in middeleeuwse sferen en het Graventapijt van Kasteel Radboud staat hierbij centraal.

Het Graventapijt van Kasteel Radboud
In de middeleeuwen is het belangrijk om te laten zien bij welke familie je hoort. Daarvoor is er de successiereeks, waarbij je vanaf je vroegste voorvader laat zien van welke belangrijke mensen je afstamt. Dat gebeurt meestal via een wandtapijt.


Foto Yvette Moeskops

Middeleeuws deskundige Marius Bruijn heeft voor Kasteel Radboud een ontwerp gemaakt voor het Graventapijt, een wandtapijt met de successiereeks van Graaf Floris V. Dit wordt nu op ambachtelijke wijze geborduurd door een groep vrijwilligers.

Het Graventapijt Themaweekend speelt zich zowel binnen als buiten af. De buitenactiviteiten zijn vrij toegankelijk, om binnen te kunnen kijken heb je een museumticket nodig.
Kijk voor meer informatie en tickets op ons overzicht van exposities en musea.zondag 21 augustus

Cross4Joy

Grensverleggend leuk paardensportspektakel

HIPPOLYTUSHOEF - Paardrijvereniging de Wironruiters houdt een Cross4Joy. Onder leiding van bevlogen instructrice Kirsti Nap, zullen deze dag meerdere combinaties paarden of pony's en hun ruiters, zich wagen aan meerdere crosshindernissen over het eigen terrein van de Wironruiters. Het beloofde lekkere weer en de mogelijkheid van het ontvangen van publiek, zullen de pret nog groter maken!

Cross4Joy
De Cross4Joy is een initiatief vanuit de eigen leden. Jessica Kooijman heeft in samenwerking met Kirsti Nap, vaste instructrice van de vereniging, toegewerkt naar een laagdrempelig evenement waar plezier met je paard voorop staat. Geen echte wedstrijd. Plezier hebben elkaar en als toetje het parcours in zijn geheel rijden. De hindernissen kunnen in verschillende hoogtes genomen worden, Zodat er altijd een mogelijkheid is om de hindernis te nemen. Lukt het even niet, dan probeer je het opnieuw. Lukt het dan nog niet, dan volg je een ander die wel 'gewoon gaat'. Als laatste optie kun je door te gaan naar de volgende hindernis. Op deze manier kan iedereen een parcours rijden, wat bij hem/ haar paste. Elke combinatie gaat met een goed gevoel weer naar huis, dat is de doelstelling.


Het plezier spat er vanaf bij de deelnemers tijdens de trainingsdagen - foto Jessica Kooijman

Deelnemen?
Er is nog mogelijkheid om deel te nemen aan de Cross4Joy. Dit kan door een mail te sturen aan jbkooijman@hotmail.com. Onder vermelding van je naam, leeftijd, naam paard/pony en schofthoogte. Kosten € 20,- per start (leden), € 25,- per start (niet-leden) een tweede ronde € 5,-. De kantine en het terras zijn open tijdens de cross, publiek is welkom.zondag 21 augustus

Vogelexcursie

Bekijk de eerste trekvogels op de schor bij Balgzand

DEN HELDER - Gidsen van Landschap Noord-Holland vertellen je alles over vogelparadijs Balgzand bij Den Helder. Het prachtige deel van de Waddenzee, bijzonder gelegen naast de marinebasis. Je kijkt er je ogen uit. Is de trek naar het zuiden al begonnen en verzamelen de diverse soorten zich hier al om zich op te vetten? Deze tocht maakt ook kinderen enthousiaste vogelaars.

Eerste trekvogels op Balgzand?
Balgzand is een belangrijk kruispunt van vogeltrekwegen. Vogels zoals de kanoetstrandloper trekken twee keer per jaar duizenden kilometers. Op Balgzand houden zij een tussenstop om uit te rusten en vooral om hun voorraad vet aan te vullen. Rust, ongestoord kunnen eten en zo min mogelijk energieverbruik door opvliegen is van levensbelang.
Om deze belangrijke rustplaats voor trekvogels te behouden is Balgzand doorgaans niet toegankelijk voor publiek, maar tijdens deze excursie ga je samen met een gids toch een bezoek brengen.


Balgzand - foto Dutchphoto

Hoogwater om 14:20 uur. Er is een telescoop beschikbaar, zodat je de bijzonderheden van dichtbij kunt zien.
In samenspraak wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar de schor waar de meeste vogels zitten. Leenfietsen zijn beschikbaar.
De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna 5 kilometer. Onderweg naar de schor, zijn er ook vogels te zien.
Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.

De excursie is van 14:00 tot 16:30 uur. Vertrekpunt is Informatiepunt 't Kuitje, Oostoeverweg 80 in Den Helder.
Deelname kost € 7,00, kinderen € 3,00, donateurs € 4,00, kinderen van donaterus € 2,00.
Bij voorkeur reserveren via www.landschapnoordholland.nl. Ter plekke aansluiten is ook mogelijk, maar dan contant en graag gepast betalen.maandag 22 augustus

Vaste activiteiten op maandag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna, Den Oever en Hippolytushoef
• 10:30-13:00 uur: Lunchcafé in de Oude School in Wieringerwaard

Klik op de activiteit voor meer informatiedinsdag 23 augustus

Vaste activiteiten op dinsdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Wieringerwerf, Slootdorp en Middenmeer
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier in het Boetje van Present in Middenmeer
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Wieringerwerf en Nieuwe Niedorp
• 13:30 uur: Wandelmiddag Vrouwen van Nu Anna Paulowna
• 15:30-17:00 uur: Digitaal ontmoeten - Matchcafé
• 19:30 uur: Vrij bridgen in café Waddenzee in Westerland

Klik op de activiteit voor meer informatiedinsdag 23 augustus

Hollands Kroonmobiel

NIEUWE NIEDORP - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats van winkelcentrum 't Hoefje. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 24 augustus

Vaste activiteiten op woensdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Hippolytushoef, Breezand, Kreileroord en Lutjewinkel
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• 9:30-11:00 uur: Digitaal ontmoeten - ActiviteitOnline
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Anna Paulowna
• 13:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in het Vikingschip in Den Oever
• 14:00-16:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatiewoensdag 24 augustus

Valkenier Birdlive bij Kasteel Radboud

MEDEMBLIK - Huisvalkenier Birdlive is ook deze zomervakantie weer iedere woensdagmiddag te vinden op het plein van Kasteel Radboud. Birdlive is te zien met een speciaal zomerprogramma, waarbij je de geschiedenis van de valkerij beleeft. Natuurlijk zijn daarbij ook zijn bijzondere roofvogels te bewonderen.

Valkerij in Nederland
De valkenier vertelt over de hoogtijdagen van de valkerij in Nederland en de geschiedenis van zijn prachtige roofvogels. Verder kom je meer te weten over de link tussen valkerij en kastelen en landerijen. Je kunt de majestueuze vogels van dichtbij bekijken en bij de juiste omstandigheden ook zien vliegen.Alleen bij geschikt weer
Het roofvogelprogramma is iedere woensdagmiddag in de zomervakantie van 13:00-16:00 uur. Het is buiten en vrij toegankelijk, maar gaat alleen door als het goed weer is. Wil je zeker weten dat de valkenier er is als je komt? Check dan op de dag zelf nog even de activiteitenpagina op kasteelradboud.nl.

Museum
Wil je ook naar het museum, dan is het raadzaam om je tickets vooraf online te reserveren.
Kijk voor meer informatie en tickets in het overzicht van exposities en musea.woensdag 24 augustus

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 24 augustus

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand augustus is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 24 augustus

Fietsmiddag

ANNA PAULOWNA - Vrouwen van Nu gaan iedere woensdagmiddag in de even weken fietsen. De route is in onderling overleg.

Leden kunnen hier zonder aanmelden aan deelnemen.
Start om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein bij de sportvelden van Kleine Sluis.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl/anna-paulowna.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 25 augustus

Vaste activiteiten op donderdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Den Oever, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Wieringerwerf, Wieringerwaard en 't Veld
• 9:00-12:00 uur: Creaclub DoeMee in De Oude School in Wieringerwaard
• 13:30 uur: Vrij bridgen in café Waddenzee in Westerland
• 14:00-15:30 uur: Voorleescafé bij Wonen Plus Welzijn in Nieuwe Niedorp
• 14:30-16:00 uur: Digitaal ontmoeten - Kopje thee met WPW

Klik op de activiteit voor meer informatiedonderdag 25 augustus

Fall Guys

Sportservice en Link sluiten vakantie stoer, spannend en sportief af
WIERINGERWERF - De Zuiderzeehal staat volledig in het teken van een stoere, spannende en sportieve activiteit. Speciaal voor kinderen van de basisschool en jongeren uit de eerste klassen van het middelbaar onderwijs verzorgen Team Sportservice en jongerenorganisatie Link Fall Guys.

"Fall Guys is een soort apenkooien. Je ziet het steeds vaker. Zelfs voor volwassenen wordt het aangeboden. Maar dat is nog hoofdzakelijk in de grotere steden. Onze Fall Guys houden we voor kinderen vanaf 10 jaar. Dus we maken het parcours net iets moeilijker dan we normaal gesproken doen voor basisschoolkinderen. Het moet natuurlijk niet te kinderachtig zijn. En je moet nog even flink zweten", legt Manon Verblaauw van Team Sportservice het eerste spel uit.

Drie tijdsblokken
Fall Guys is in de Zuiderzeehal aan de Tamsmalaan. Er zijn drie blokken van een uur met elk een eigen leeftijdscategorie.
Het eerste blok start om 13:30 uur, het laatste om 15:30 uur. Deelname is gratis, aanmelden verplicht. Voor alle tijden en extra informatie, zie www.noordhollandactief.nl of jouw.teamsportservice.nl.
Voor vragen is Katy Stolk van Link projecten bereikbaar via katy@linkprojecten.nl.vrijdag 26 augustus

Vaste activiteiten op vrijdag:
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier en Klussen in het Boetje van Present in Middenmeer
• 13:30-17:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in Dorpshuis Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatievrijdag 26 augustus

Archery Tag

Sportservice en Link sluiten vakantie stoer, spannend en sportief af
WIERINGERWERF - De Zuiderzeehal staat volledig in het teken van een stoere, spannende en sportieve activiteit. Speciaal voor kinderen van de basisschool en jongeren uit de eerste klassen van het middelbaar onderwijs verzorgen Team Sportservice en jongerenorganisatie Link Archery Tag.

Archery Tag is een trendy activiteit die steeds meer terrein wint, weet Katy Stolk van Link projecten. "Een mix van paintball en trefbal", vat ze het in een paar woorden samen. "In tegenstelling tot paintball levert Archery Tag je geen blauwe plekken op. Maar je hebt wel dezelfde spelbeleving. Je speelt het spel met pijl - met een zachte foamtop - en boog. Met je masker op verschuil je je achter de 'bunkers' die we hebben opgezet en ga je elkaar te lijf. Tactisch en spannend’."


Archery Tag

Drie tijdsblokken
Archery Tag is vanaf 12 jaar in de Zuiderzeehal aan de Tamsmalaan. Er zijn drie blokken van een uur met elk een eigen leeftijdscategorie.
Het eerste blok start om 13:30 uur, het laatste om 15:30 uur. Deelname is gratis, aanmelden verplicht. Voor alle tijden en extra informatie, zie www.noordhollandactief.nl of jouw.teamsportservice.nl.
Voor vragen is Katy Stolk van Link projecten bereikbaar via katy@linkprojecten.nl.


vrijdag 26, zaterdag 27, zondag 28, maandag 29 en dinsdag 30 augustus

Kermis in Den Oever
zaterdag 27 en zondag 28 augustus

Vaartrips

Wie vaart er mee?

DEN OEVER - Vanuit de Historische Hoek van de Vissershaven van Den Oever worden vaartrips met een Wieringer aak georganiseerd. Vertrek op de hele uren vanaf 10:00 tot en met 16:00 uur.


De WR173

Tochtje in en om de haven van Den Oever van circa 45 minuten. Meestal geheel op de motor. Kosten € 10,- per persoon
Tocht van circa 1 uur en 45 minuten in de buurt van de haven van Den Oever, deels op zeil. Kosten € 20,- per persoon.
Kinderen tot en met 11 jaar half geld.
Aanmelden via www.onew.nl.zondag 28 augustus

Bolnes draaidag

NIEUWE NIEDORP - Het topstuk van Grootmoeders tijd & Motoren Museum, een zes meter hoge Bolnes 2-takt dieselmotor draait vanaf 12:00 uur.Verder draaien ook andere motoren zoals een 1 cilinder Ruston van 1934, een 2 cilinder Brons, een 3 cilinder Lister en een 3 cilinder Stork van 1937.
Voor de liefhebbers van Grootmoederstijd kunt u genieten op de bovenste verdieping van het museum.

Het museum aan de Schulpweg 47 in Nieuwe Niedorp is geopend tot 17:00 uur.
De toegang is € 7,50 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen t/m 12 jaar.zondag 28 augustus

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 29 augustus

Vaste activiteiten op maandag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna, Den Oever en Hippolytushoef
• 10:30-13:00 uur: Lunchcafé in de Oude School in Wieringerwaard

Klik op de activiteit voor meer informatiedinsdag 30 augustus

Vaste activiteiten op dinsdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Wieringerwerf, Slootdorp en Middenmeer
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier in het Boetje van Present in Middenmeer
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Wieringerwerf en Nieuwe Niedorp
• 13:30 uur: Wandelmiddag Vrouwen van Nu Anna Paulowna
• 15:30-17:00 uur: Digitaal ontmoeten - Matchcafé
• 19:30 uur: Vrij bridgen in café Waddenzee in Westerland

Klik op de activiteit voor meer informatiewoensdag 31 augustus

Vaste activiteiten op woensdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Hippolytushoef, Breezand, Kreileroord en Lutjewinkel
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• 9:30-11:00 uur: Digitaal ontmoeten - ActiviteitOnline
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Anna Paulowna
• 13:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in het Vikingschip in Den Oever
• 14:00-16:00 uur: Informatiepunt Digitale Ondersteuning in de bibliotheek in Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatiewoensdag 31 augustus

Hollands Kroonmobiel

ANNA PAULOWNA - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats aan de Molenvaart bij de weekmarkt. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 31 augustus

Fietsen op Texel

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen gaat een dagje fietsen op Texel. De start is om 9:00 uur vanaf de parkeerplaats van de Texelse boot in Den Helder.

Natuurlijk zijn er diverse 'stops' onderweg voor de 'broodnodige' lunch en andere lekkernijen.
Opgave voor 25 augustus bij Tineke Groot, tel. 0227-591341, e-mail c.groot-rotgans@quicknet.nl of Joke Stoop, tel. 0227-591840, e-mail jaaberger@ziggo.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 31 augustus

Bezoek agrarische bedrijven

ANNA PAULOWNA - Vrouwen van Nu brengen een bezoek aan Biologisch Dynamisch tuindersbedrijf De Lepelaar en Biologische boerderij, zuivelmakerij en camping De Buitenplaats.

In de ochtend worden deelneemsters om 10:00 uur ontvangen door Jorinde Schrijver van de Lepelaar. Zij vertelt over de tuinderij, de filosofie van waaruit haar vader het bedrijf in 1971 is begonnen en tot op de dag van vandaag in de praktijk brengt en wandelt met de deelneemsters door de tuin, langs de gewassen en in de kassen. Er is een gezellige winkel voor de verkoop van gezonde groenten en andere ecologische producten.


Na de lunch met producten van beide bedrijven bij De Lepelaar is het vertrek naar de boerderij van Boer Bram in het mooie dorp Eenigenburg een paar kilometer verderop. Bram, leidt rond op zijn bedrijf en vertelt over zijn bijzondere manier van werken en het produceren van de 'Loeigoeie' zuivelproducten. Je kunt koeien aaien en een lekker boeren ijsje eten als besluit.
Voor meer informatie kun je op de websites van beide bedrijven kijken.

Aanmelden voor 24 augustus bij Ineke Naber, hjnaber@tele2.nl o.v.v. lidmaatschapsnummer van Vrouwen van Nu en naam.
Kosten € 27,50 incl. thee, koffie, lunch en ijsje. Kosten niet leden € 37,50 incl. thee, koffie, lunch en ijsje
Vervoer naar en van de locaties zelf of met elkaar regelen.
De Lepelaar aan de Rijperweg 16A in Sint Maarten; De Buitenplaats aan de Surmerhuizerweg 10 in Eenigenburg.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl/anna-paulowna.woensdag 31 augustus

Valkenier Birdlive bij Kasteel Radboud

MEDEMBLIK - Huisvalkenier Birdlive is ook deze zomervakantie weer iedere woensdagmiddag te vinden op het plein van Kasteel Radboud. Birdlive is te zien met een speciaal zomerprogramma, waarbij je de geschiedenis van de valkerij beleeft. Natuurlijk zijn daarbij ook zijn bijzondere roofvogels te bewonderen.

Valkerij in Nederland
De valkenier vertelt over de hoogtijdagen van de valkerij in Nederland en de geschiedenis van zijn prachtige roofvogels. Verder kom je meer te weten over de link tussen valkerij en kastelen en landerijen. Je kunt de majestueuze vogels van dichtbij bekijken en bij de juiste omstandigheden ook zien vliegen.Alleen bij geschikt weer
Het roofvogelprogramma is iedere woensdagmiddag in de zomervakantie van 13:00-16:00 uur. Het is buiten en vrij toegankelijk, maar gaat alleen door als het goed weer is. Wil je zeker weten dat de valkenier er is als je komt? Check dan op de dag zelf nog even de activiteitenpagina op kasteelradboud.nl.

Museum
Wil je ook naar het museum, dan is het raadzaam om je tickets vooraf online te reserveren.
Kijk voor meer informatie en tickets in het overzicht van exposities en musea.woensdag 31 augustus

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand augustus is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 1 september

Vaste activiteiten op donderdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Den Oever, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Wieringerwerf, Wieringerwaard en 't Veld
• 9:00-12:00 uur: Creaclub DoeMee in De Oude School in Wieringerwaard
• 13:30 uur: Vrij bridgen in café Waddenzee in Westerland
• 14:00-15:30 uur: Voorleescafé bij Wonen Plus Welzijn in Nieuwe Niedorp
• 14:30-16:00 uur: Digitaal ontmoeten - Kopje thee met WPW

Klik op de activiteit voor meer informatiedonderdag 1 september

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.vrijdag 2 september

Vaste activiteiten op vrijdag:
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier en Klussen in het Boetje van Present in Middenmeer
• 13:30-17:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in Dorpshuis Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatievrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september

Kermis in Nieuwe Niedorp
zaterdag 3 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
BARSINGERHORN - Vanaf 13:00 uur wordt oud papier ingezameld in Barsingerhorn.zaterdag 3 september

Oude Glorie

WIERINGERMEER - Het nieuwe seizoen is net begonnen voor de mannen van de Oude Glorie en er is veel aanloop. Er komen buiten de openingsdagen ook groepen langs die erg geïnteresseerd zijn in het verleden. Vandaag staat de deur voor eenieder open van 13:00 tot 17:00 uur. Er is enorm veel te zien én te horen bij de heren.

Verhalen over de werktuigen van soms wel honderd jaar oud worden vol vuur verteld. De mannen weten veel over de materialen die ze ondertussen verzameld hebben. Trekkers uit de begin jaren en een zakkenklopper. Een bijzonder apparaat. Deze klopt de aardappelzakken 'machinaal' uit, een machinale mattenklopper maar dan voor aardappelzakken. Grappig om te zien.

Bij Piet Zeeman aan de Havenweg 11 in Wieringerwerf staat de verzameling van Gooike Visser opgeslagen. Hij was lang lid van de Oude Glorie. Hij is verhuisd naar het Lelypark en daar is geen ruimte voor de spullen. Het staat daar prachtig uitgestald. Ook van Gooike zijn er bijzondere voorwerpen te zien. Een heel oud naaigerei in een klein houdertje. Dit is ook bijna honderd jaar oud. Dat de verzameling van Piet Zeeman uit zijn jasje groeit kan je zien doordat hij enkele trekkers al op een steunpaal omhoog heeft gebracht. Koetsen en oude auto's, de ruimte raakt aardig vol maar prachtig om te bekijken.


Piet Zeeman met de zakkenklopper - foto Ina Hoogenbosch-Glas

Bij Gerrit Roza is het weer heel anders. Niet zoveel trekkers maar veel kleingoed en handgereedschappen. Sunil zeepblokken, zeepkloppers, wasborden, oude snijbonenmolens het is er allemaal. Ook over de vlasteelt kan Gerrit prachtig vertellen. Een sorteermachine is mooi om te zien en het verhaal erbij daar blijf je naar luisteren. Het is toch bijzonder dat er zoveel mensen het prachtig vinden om te zien en erover te horen. Bij de familie Roza aan de Oom Keesweg 22 Wieringerwerf is de tuin voor iedereen toegankelijk. Het is een fantastische mooi aangelegde tuin ontworpen door Gerrit zelf. Een grote vijver maakt het geheel af. De moeite waard om eens door heen te lopen.

Vergeet ook niet langs te gaan bij Gerrit Waiboer aan de Wierweg 19 Slootdorp. Ook hij heeft materiaal uit vervlogen tijd en de moeite waard zijn om eens te gaan bekijken. Werktuigen en aanvullend materiaal en ook Gerrit Waiboer kan u veel vertellen. Gratis entree en ruime parkeergelegenheid.

De verzamelingen zijn ook te bewonderen op zaterdag 1 oktoberzaterdag 3 september

Expositie antroposofische poppen

WIERINGERWERF - Je hoeft geen kind te zijn om je met poppen bezig te houden. Als je wat ouder wordt is de omgang totaal anders geworden je speelt er niet meer mee maar je gaat ze maken. Zo ook Anneke Roza-Buwalda. Ooit maakte ze een antroposofisch knuffel popje een 'Tod' als geschenk, nu heeft ze vitrines volstaan.

"Deze hobby werkt verslavend", vertelt Anneke. "Toch heb ik dit een aantal jaren laten liggen. De hobby heb ik weer opgepakt toen wij stopten met ons agrarische bedrijf. Nu ben ik alweer een aantal jaren bezig, met heel veel plezier en passie."

Ze heeft er zoveel plezier in dat ze er graag over wil vertellen. Waarom deze antroposofisch poppen en wat houdt het eigenlijk in? Ze legt u uit met wat voor materiaal ze dit maakt. De geschiedenis achter deze werkwijze is bijzonder. De drijfveer om deze naaldkunst te beoefenen geeft ze graag prijs.


Wortelkindertjes - foto Ina Hoogenbosch-Glas

De poppen die ze maakt zijn veilig voor kleine kinderen en stimuleren de fantasie van de kinderen. Ze zoekt er bijbehorende meubeltjes of fietsjes en andere dingen bij maar wel op maat van haar werkstuk en dat is soms heel klein. En als ze het niet vinden kan maakt ze het zelf van stof. Het is allemaal piek fijn in orde het klopt allemaal. Ze verzamelt ook poppenwagentjes, serviesjes, kinderboekjes en ander klein speelgoed.
Wat ze dubbel heeft verkoopt ze voor een zacht prijsje en schenkt dit aan een goed doel: 'De Opkikker'.

Vandaag staat de deur van 13:00 tot 17:00 uur open voor bezichtiging. Anneke Roza staat klaar om u over haar hobby te vertellen. Ook groepen zijn van harte welkom (graag wel even eerst contact opnemen). Er is ruime parkeergelegenheid en gratis entree. U kunt de verzameling vinden aan de Oom Keesweg 22 in Wieringerwerf. Voor meer informatie staat Anneke Roza u graag telefonisch te woord op tel. 0227 60 1215.

De poppen zijn ook te bewonderen op zaterdag 1 oktoberzaterdag 3 september

Kneesloop

ANNA PAULOWNA - Atletiekvereniging DOKEV organiseert de laatste Noord Hollands Wonen Kneesloop van dit seizoen. De Kneesloop is al ruim 40 jaar een begrip in de regio.

Een mooie uitdaging om weer een scherpe tijd, of gewoon voor jezelf een mooie prestatie neer te zetten. De tijden bij de langste afstand variëren van ruim binnen het halve uur tot ongeveer een uur, dus doe vooral lekker mee.
De Kneesloop is er voor jong en oud, leden en niet leden. Je kunt deelnemen om de prijzen, maar ook een prestatie leveren door de route uit te lopen of een mooie persoonlijke tijd neer te zetten. Kortom voor elk wat wils, iedereen is hierbij van harte welkom. De langste afstanden zijn 7,6 en 3 km en voor de jongere jeugd zijn er afstanden van 500 meter en 1 km. Voor de deelnemers op de 1 kilometer zijn er prijzen te verdienen in twee leeftijdscategorieën, dus extra kans om in de prijzen te lopen.

Het parcours van de 7,6 km is het rondje Kerkweg, Kneesweg en Kneeskade. De overige afstanden starten op de Kneeskade, richting Oudesluis en keren op de helft van de afstand weer om en finishen op het punt waar gestart is. De prijsuitreiking voor de jeugd vindt plaats nadat de 3 en 7,6 km zijn gestart. De prijsuitreiking van de 3 en 7,6 km vindt na afloop plaats.

Inschrijving, start en prijsuitreiking zijn bij de Watersportvereniging aan de Kneeskade in Anna Paulowna. Inschrijven is vanaf 18.00 uur mogelijk. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 voor de jeugd tot en met 15 en € 5,00 voor 16 jaar en ouder. Je kunt betalen met QR of contant.
Programma:
Start: Afstand: Leeftijd:
18:45 uur 5OO m jeugd t/m 6 jaar
18:5O uur 1 km jeugd t/m 11 jaar
19:OO uur 3 km alle categorieën
19:OO uur 7.6 km alle categorieën


zaterdag 3 en zondag 4 september

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Rust, een prachtig herfsttoetje...'

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
De Zintuigentuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur
Maggie's Heritage Garden, Gangwerf 1, Twisk van 11:00-17:00 uur
Tuin Amadeus, Kruisweg 1, Anna Paulowna van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Ilnacullin Tuin, Dorpsweg 21, Schellinkhout van 11:00-15:00 uur (alleen op zondag)
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)zaterdag 3 en zondag 4 september

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.


De Waddentuun

Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Summer Paradise, Berkmeerdijk 28, Obdam
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Beeldentuin Sculptuur inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel
Beeldentuin en Galerie Martin Griek, Volkerkastraat 97, Den Helder
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef
Tuin Amadeus, Kruisweg 1, Anna Paulowna van 11:00-17:00 uur
The Hidden Gardens, Dijkweg 351, Andijk (alleen op zondag)zondag 4 september

Wierholt bosloop

WIERINGERMEER - Atletiek Vereniging Wieringermeer organiseert de Wierholt bosloop.

Afstanden 3, 4, 6, 8, 10, 12 km; 1EM (1600m) voor de jeugd. Afstanden starten tegelijk om 10:00 uur.De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1EM, 3, en 4km.
Je kan naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
Trimloop is voor leden en niet-leden. Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.
Inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis!


Foto Herman Loerzondag 4 september

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 5 september

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 6 september

Koffie ochtend

HARINGHUIZEN - Elke eerste dinsdag van de maand is dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17 open van 10:00 uur tot 12:00 uur. Dan is er koffie ochtend.

Thea van Leeuwen schenkt de koffie of thee en de bezoekers kunnen met elkaar bijpraten.dinsdag 6 september

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende, spannende, ontroerende of juist ontspannende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 1e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op via a href="mailto:vrouwenvannu.wieringen@gmail.com">vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.
Het vertrek is om 13:00 uur. Aanmelden kan tot de dinsdag vooraf het filmbezoek.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 6 september

Gespreksgroep Niedorp

NIEUWE NIEDORP - Wie ouder wordt komt vaak voor een veelheid aan vragen te staan. Hoe om te gaan met deze digitale wereld? Is alles geregeld voor als u eventueel hulpbehoevend wordt? Komt u nog wel uit met uw inkomsten of wordt het lastig? Onder de bezielende en ervaren leiding van Co Mulder gaat de Wonen Plus Welzijn Gespreksgroep Niedorp hier elke eerste dinsdag van de maand van 14:00 uur tot 16:00 uur over in gesprek.

Uiteraard komen ook vele andere onderwerpen aan bod. Denk aan vrijetijdsbesteding, de West-Friese taal of bijvoorbeeld het nieuws van de dag. Heeft u zelf een onderwerp dat u graag wilt bespreken? Draag dit vooral aan. Onder het genot van koffie en thee wordt er serieus gepraat, maar zeker ook gelachen. Kortom, de maandelijkse Gesprekgroep Niedorp is een moment om naar uit te kijken.Wilt u ook een keer aansluiten? Of wilt u eerst meer informatie? Wellicht heeft u een steuntje in de rug nodig om een keertje langs te komen? Neem in alle gevallen vooral contact op met Angelique van Beckhoven, welzijnsconsulent bij Wonen Plus Welzijn op nummer 06 3029 2959.

De gespreksgroep vindt plaats op het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling (Watersnip 72) in Nieuwe Niedorp. Aanmelden via het telefoonnummer 0224-542660, of door een mail te sturen naar niedorp@wonenpluswelzijn.nl. Deelname is gratis.woensdag 7 september

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand september is de start vanaf Dorpshuis Westerland, Westerlanderweg 61 in Westerland. Er worden afwisselende rondjes over Westerland, Quarantaine, Lutjestrand, langs het Amstelmeer, Noorderbuurt en meer gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 7 september

Trainingsrit Triatlonvereniging De Venne

MIDDENMEER - Triatlonvereniging De Venne houdt om 19:00 uur een trainingsrit over een afstand van 14,55 km in de Wieringermeer.

De start is bij de Kolhornerweg, ra fietspad Alkmaarseweg, ra Groetweg tot finish.
Er is parkeergelegenheid bij de start/finish Inschrijven is alleen mogelijk via e-mail. Ongeveer twee weken van tevoren wordt het e-mail adres voor de inschrijving bekend gemaakt op www.tvdevenne.nl!
De verkeersregels dienen in acht genomen te worden, deelnemers rijden mee op eigen risico!

Deelname is gratis voor leden van De Venne, niet-leden betalen € 2,50.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 8 september

Hollands Kroonmobiel

WIERINGERWERF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de stoep nabij de parkeerplaats van de Lidl. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!zaterdag 10 september

Lenny Kuhr

OUDESLUIS - Lenny Kuhr een icoon van het Nederlandse lied, bracht begin 2022 haar nieuwe album 'Lenny Kuhr' uit. De presentatie was in de poptempel 'Paradiso'. Mede gebaseerd op haar positieve ervaring van 2019 keert ze terug voor een optreden in het Cultuurkerkje Oudesluis, Noorderweg 14a.

Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre. De kers op deze taart is het album dat op het label Excelsior is uitgebracht met als titel Lenny Kuhr. Excelsior zag er wel wat in om de zangeres 'in de herfst van haar leven' opnieuw tot artistieke bloei te brengen. En dat is gelukt. Volgens de recensenten zingt Lenny beter dan ooit.

Het is een album waarop ze uit haar comfortzone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega's speciaal voor haar schreven. Stef Bos schreef het nummer 'Nog steeds een troubadour'. Ook Spinvis schreef een lied voor haar en met Elke Vierveijzer schreef Lenny samen twee nummers. Er staan ook twee liedjes van haar dochter Daphna die in Israël woont op het album waarvan eentje van tekst is voorzien door haar in 2014 overleden ex partner Herman Pieter de Boer.De nieuwe titelloze plaat van Lenny Kuhr is een rijk gearrangeerd popalbum. "Ik voelde me gedragen door de muziek", zegt Kuhr over haar 33e album. Lenny Kuhr loopt over van de vitaliteit: elf ijzersterke en gevarieerde liedjes, gezongen met de nog steeds spatzuivere stem van La Kuhr, met veel gevoel gearrangeerd door Reyer Zwart.
Lenny is een van de iconen van het Nederlandse lied en met zo'n overrompelende plaat keert Lenny Kuhr zomaar weer terug in de spotlights. Ook tot haar eigen vrolijke verbazing. "Ik kan ook poppy zingen, blijkbaar. Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen."

Het concert begint om 20:00 uur en de toegang is € 20,00 (incl. reservering en koffie/thee bij entree). Kaarten bij de ingang of reserveren via cultuurkerkje.nl.zaterdag 10 en zondag 11 september

Vaartrips

Wie vaart er mee?

DEN OEVER - Vanuit de Historische Hoek van de Vissershaven van Den Oever worden vaartrips met een Wieringer aak georganiseerd. Vertrek op de hele uren vanaf 10:00 tot en met 16:00 uur.


De historische hoek in de haven van Den Oever

Tochtje in en om de haven van Den Oever van circa 45 minuten. Meestal geheel op de motor. Kosten € 10,- per persoon
Tocht van circa 1 uur en 45 minuten in de buurt van de haven van Den Oever, deels op zeil. Kosten € 20,- per persoon.
Kinderen tot en met 11 jaar half geld.
Aanmelden via www.onew.nl.zaterdag 10 en zondag 11 september

Rondvaarten KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt tijdens de open monumentendagen rondvaarten onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt op verschillende tijden vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 12 september

Hollands Kroonmobiel

HIPPOLYTUSHOEF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats voor de kerk op het Kerkplein. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 14 september

Jaarmarkt Wieringerwerf

WIERINGERWERF - Marktevenementen organiseert de ieder jaar terugkerende jaarmarkt in Wieringerwerf.

De markt in de Terpstraat is van 9:00 tot 16:00 uur.woensdag 14 september

Jeu de Boules

ANNA PAULOWNA - Vrouwen van Nu gaan Jeu de Boules spelen op de baan van Jeu de Boules Kleine Sluis in Anna Paulowna. De vereniging zorgt voor begeleiding, speluitleg en de boules. Het is een middagvullend programma.

De deelneemsters worden tussen 13:00 en 13:15 uur verwacht. Ze spelen 3 x 45 minuten met steeds 20 minuten pauze voor koffie/thee en lekker met elkaar bijpraten. Aan het eind nog een gezellige nazit met frisdrank en een hapje.
De punten worden geteld en de prijzen uitgereikt rond 16:30 uur. Kortom een gezellige middag! Het minimale aantal deelnemers is 20, maximaal 40 deelnemers.


U kunt zich aanmelden bij Ria van Stein, r.vanstein_moermond@ziggo.nl, telefoon 06 1290 5312.
De kosten bedragen € 8,- per persoon, voor een hele gezellige, verzorgde middag. Opgave en betaling uiterlijk 1 september.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl/anna-paulowna.woensdag 14 september

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand september is de start vanaf Dorpshuis Westerland, Westerlanderweg 61 in Westerland. Er worden afwisselende rondjes over Westerland, Quarantaine, Lutjestrand, langs het Amstelmeer, Noorderbuurt en meer gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 15 september

Repair Café

MIDDENMEER - Bij het repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten of kleine houten meubels. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.
Het Repaircafé is voor u kosteloos. U hoeft zich niet op te geven. U kunt gewoon binnen komen lopen in het Posthuis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227-60 00 79 (iedere werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur), mailen naar wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl of kijken op www.repaircafe.nl.vrijdag 16 september

Oud papier

ANNA PAULOWNA - Leden van Atletiekvereniging Dokev zamelen vanaf 18:00 uur oud papier in.zaterdag 17 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 17 september

Banenmarkt

'Aan de bak' bij de Wironruiters

HIPPOLYTUSHOEF - Paardrijvereniging de Wironruiters organiseert van 12:00-16.00 uur een banenmarkt. Een markt waar bedrijven zichzelf naamsbekendheid geven, hun maatschappelijke betrokkenheid tonen én waar nieuwe collega's geworven worden. De eerste werkgevers hebben zich al gemeld maar om er een nóg groter succes van te maken, zijn er nog meer bedrijven welkom!

'Aan de bak'
Veel mensen willen graag 'aan de bak', maar waar vind je die ene leuke baan? Veel bedrijven kampen met personeelstekorten. Om deze partijen laagdrempelig met elkaar in contact te brengen, bedacht de Wironruiters een banenmarkt. Verschillende bedrijven zullen zich laten zien, maar misschien nog wel belangrijker; wat zij te bieden hebben aan iemand die op zoek is naar een baan.

Voor werkzoekenden is het mogelijk kennis te maken met hen, vragen te stellen en indien er sprake is van een mogelijke 'match', kunnen er vervolgafspraken gemaakt worden. Ook is het mogelijk om je CV te laten checken en zo wellicht nóg meer op te vallen.

Spotlights
Om de opkomst van werkzoekenden en de naamsbekendheid van de bedrijven zo groot mogelijk te maken, roept de vereniging bedrijven op om zich ook aan te melden. Deze boodschap zal binnenkort ook als zogenoemde 'pica' te zien zijn op het digitale billboard in Den Oever. Bedrijven krijgen op de middag van de banenmarkt volop de gelegenheid om zichzelf te presenteren en echt even in de spotlights te staan.


Bestuursleden Esme en Linda verkopen de Wironruiters tijdens de beursvloer Hollands Kroonse uitdaging

Bedrijven
De eerste bedrijven hebben zich gemeld: Schouten Techniek, HGG Profiling Equipment, HGG Profiling Contractors, Agros, Covebo, Microsoft, Installatiewerk Noord-Holland, Werken bij Samen, 's Heerenloo, Sportservice Schagen Hollands Kroon en Abuco. Er worden door de vereniging zelf actief bedrijven benaderd, maar bedrijven kunnen zichzelf ook aanmelden.

Upgrade
Om nog even in termen van 'aan de bak' te blijven; De opbrengst van het stageld voor deze banenmarkt zal de vereniging gebruiken voor het opknappen hun 'bak'. De wens is om de zandbodem te voorzien van vlokken/ vezels, waardoor er meer schokdemping komt, een betere waterhuishouding en een verbetering van de stabiliteit. Dit maakt dat de paarden minder risico lopen op blessures en hun baasjes meer plezier beleven in het bezoeken van de accommodatie. De vereniging ziet het opknappen als een belangrijke stap in de toekomstbestendigheid. Zij zien het als het vergroten van de kwaliteit van diensten die aangeboden worden.

Aanmelden?
Ook met uw bedrijf aanwezig zijn? Dat kan al voor € 250,-. Mail dan aan
voorzitter@wironruiters.nl.

Buiten de banenmarkt zijn er ook andere mogelijkheden om de Wironruiters (financieel) te ondersteunen. Interesse? Ook dan kunt u mailen op bovenstaande mailadres.

Website: www.wironruiters.nl.zaterdag 17 en zondag 18 september

Floralia

NIEUWE NIEDORP - Tijdens de jaarlijkse Floralia draait alles om fun, flowers & fantasy. Bewonder de dahlia mozaïeken, geniet van de muziek en het theater op straat en neem de tijd voor een gezellig hapje of drankje onderweg - de Floralia heeft het allemaal.Openingstijden: zaterdag van 15:00-22:00 uur, zondag van 10:00-22:00 uur. De route is zondag van 12:00-18:00 uur ook autovrij! Mocht u aangewezen zijn op de auto, dan adviseren wij u om op zaterdag of zondag buiten de autovrije uren te komen.
Zondag bevindt de Floralia Fair zich van 10:00-17:00 uur op het terrein achter Pimpernel. Hier vindt u leuke kraampjes met voor ieder wat wils.
De entree bedraagt € 5,- per dag voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar mogen, mits begeleid door een volwassene, gratis naar binnen. Pinnen is mogelijk bij de hoofdingang.Gratis parkeren bij Winkelhart Niedorp
De pendelbus rijdt op zaterdag vanaf één uur na de start van het evenement, tot 22:30 uur. De pendelbus rijdt op zondag ook vanaf één uur na de start van het evenement, tot 22:00 uur. Deze brengt u terug naar de parkeerplaats van het Winkelhart.
De parkeerplaats van het Winkelhart te Nieuwe Niedorp vindt u hier.zaterdag 17, zondag 18 en maandag 19 september

Kermis in Kolhorn en Zijdewind
zondag 18 september

Vive les Gueux: de geuzen komen!

MEDEMBLIK - De geuzen komen! Dit jaar is het 450 jaar geleden dat Nederland geboren werd. Het is het begin van de Tachtigjarige Oorlog en het is een chaotische tijd. De groep Vive les Gueux neemt je ermee naartoe en sluit daarbij aan op de nieuwste tentoonstelling 'Het Beleg van Medemblik' in Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8.Vive les Gueux maken van 11:00-16:00 uur muziek, zingen geuzenliederen en vertellen verhalen. Laat je meeslepen en geniet van de magie!
Vive les Gueux speelt zich zowel binnen als buiten af. De buitenactiviteiten zijn vrij toegankelijk, voor binnen heb je een museumticket nodig. Om zeker te zijn van je bezoek, raden we je aan om je tickets vooraf te boeken via kasteelradboud.nl.

Meer informatie over Kasteel Radboud in het overzicht van exposities en musea.zondag 18 september

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 19 september

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 20 september

Hollands Kroonmobiel

NIEUWE NIEDORP - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats van winkelcentrum 't Hoefje. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!dinsdag 20 september

Kermis in Zijdewind
woensdag 21 september

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand september is de start vanaf Dorpshuis Westerland, Westerlanderweg 61 in Westerland. Er worden afwisselende rondjes over Westerland, Quarantaine, Lutjestrand, langs het Amstelmeer, Noorderbuurt en meer gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 21 september

'Muziek'start seizoen Vrouwen van Nu Wieringen

WESTERLAND - Vrouwen van Nu Wieringen start het nieuwe seizoen met muziek. Wie of wat is voor een verrassing. Onder het genot van een hapje en drankje om 20:00 uur swingen in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

Gasten zijn deze avond welkom. Entree € 7,= voor leden, € 10,= voor niet leden (inclusief koffie/thee en consumptie).
Meer weten over Vrouwen van Nu Wieringen? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of kijk op www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en musea


zondag 25 september

Bloemencorso WinkelProgramma:
10:00 - 17:00 uur: Markt/ kermis
12:00 - 13:00 uur: Voorprogramma met muziek
13:00 - 16:00 uur: Aanvang optocht: Opening, Kindercorso, Bloemencorso
16:00 - 20:00 uur: Nagenieten met bezoekers, deelnemers en dweilorkest
16:00 - 03:00 uur: Feestprogramma Café & Zaal Beentjes met Band en DJ's
17:00 - 00:00 uur: Avondopstelling Corsowagens
20:00 - 20:30 uur: Prijsuitreiking

Toegang: Kinderen tot 12 jaar: € 2,50 - Volwassenen hele dag: € 6,- - Volwassenen na 16:00 uur: € 3,-.
Kaarten zijn online verkrijgbaar via bloemencorsowinkel.nl.zondag 25 september

Bolnes draaidag

NIEUWE NIEDORP - Het topstuk van Grootmoeders tijd & Motoren Museum, een zes meter hoge Bolnes 2-takt dieselmotor draait vanaf 12:00 uur.Verder draaien ook andere motoren zoals een 1 cilinder Ruston van 1934, een 2 cilinder Brons, een 3 cilinder Lister en een 3 cilinder Stork van 1937.
Voor de liefhebbers van Grootmoederstijd kunt u genieten op de bovenste verdieping van het museum.

Het museum aan de Schulpweg 47 in Nieuwe Niedorp is geopend tot 17:00 uur.
De toegang is € 7,50 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen t/m 12 jaar.zondag 25 september

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 26 september

Handwerkgroep

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu gaan iedere laatste maandag van de maand van 14:00-16:00 uur in De Weel vrij handwerken.

Voor deze middag neem je je eigen handwerkje mee, of dit nu borduren, breien of haken is, het maakt niet uit. De diversiteit aan handwerken stimuleert en maakt de middag bijzonder.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 28 september

Hollands Kroonmobiel

ANNA PAULOWNA - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats aan de Molenvaart bij de weekmarkt. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 28 september

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand september is de start vanaf Dorpshuis Westerland, Westerlanderweg 61 in Westerland. Er worden afwisselende rondjes over Westerland, Quarantaine, Lutjestrand, langs het Amstelmeer, Noorderbuurt en meer gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museavrijdag 30 september, zaterdag 1 en zondag 2 oktober

Kermis in Breezand
zaterdag 1 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
BARSINGERHORN - Vanaf 13:00 uur wordt oud papier ingezameld in Barsingerhorn.zaterdag 1 oktober

Oude Glorie

WIERINGERMEER - Het nieuwe seizoen is net begonnen voor de mannen van de Oude Glorie en er is veel aanloop. Er komen buiten de openingsdagen ook groepen langs die erg geïnteresseerd zijn in het verleden. Vandaag staat de deur voor eenieder open van 13:00 tot 17:00 uur. Er is enorm veel te zien én te horen bij de heren.

Verhalen over de werktuigen van soms wel honderd jaar oud worden vol vuur verteld. De mannen weten veel over de materialen die ze ondertussen verzameld hebben. Trekkers uit de begin jaren en een zakkenklopper. Een bijzonder apparaat. Deze klopt de aardappelzakken 'machinaal' uit, een machinale mattenklopper maar dan voor aardappelzakken. Grappig om te zien.

Bij Piet Zeeman aan de Havenweg 11 in Wieringerwerf staat de verzameling van Gooike Visser opgeslagen. Hij was lang lid van de Oude Glorie. Hij is verhuisd naar het Lelypark en daar is geen ruimte voor de spullen. Het staat daar prachtig uitgestald. Ook van Gooike zijn er bijzondere voorwerpen te zien. Een heel oud naaigerei in een klein houdertje. Dit is ook bijna honderd jaar oud. Dat de verzameling van Piet Zeeman uit zijn jasje groeit kan je zien doordat hij enkele trekkers al op een steunpaal omhoog heeft gebracht. Koetsen en oude auto's, de ruimte raakt aardig vol maar prachtig om te bekijken.


Piet Zeeman met de zakkenklopper - foto Ina Hoogenbosch-Glas

Bij Gerrit Roza is het weer heel anders. Niet zoveel trekkers maar veel kleingoed en handgereedschappen. Sunil zeepblokken, zeepkloppers, wasborden, oude snijbonenmolens het is er allemaal. Ook over de vlasteelt kan Gerrit prachtig vertellen. Een sorteermachine is mooi om te zien en het verhaal erbij daar blijf je naar luisteren. Het is toch bijzonder dat er zoveel mensen het prachtig vinden om te zien en erover te horen. Bij de familie Roza aan de Oom Keesweg 22 Wieringerwerf is de tuin voor iedereen toegankelijk. Het is een fantastische mooi aangelegde tuin ontworpen door Gerrit zelf. Een grote vijver maakt het geheel af. De moeite waard om eens door heen te lopen.

Vergeet ook niet langs te gaan bij Gerrit Waiboer aan de Wierweg 19 Slootdorp. Ook hij heeft materiaal uit vervlogen tijd en de moeite waard zijn om eens te gaan bekijken. Werktuigen en aanvullend materiaal en ook Gerrit Waiboer kan u veel vertellen. Gratis entree en ruime parkeergelegenheid.zaterdag 1 oktober

Expositie antroposofische poppen

WIERINGERWERF - Je hoeft geen kind te zijn om je met poppen bezig te houden. Als je wat ouder wordt is de omgang totaal anders geworden je speelt er niet meer mee maar je gaat ze maken. Zo ook Anneke Roza-Buwalda. Ooit maakte ze een antroposofisch knuffel popje een 'Tod' als geschenk, nu heeft ze vitrines volstaan.

"Deze hobby werkt verslavend", vertelt Anneke. "Toch heb ik dit een aantal jaren laten liggen. De hobby heb ik weer opgepakt toen wij stopten met ons agrarische bedrijf. Nu ben ik alweer een aantal jaren bezig, met heel veel plezier en passie."

Ze heeft er zoveel plezier in dat ze er graag over wil vertellen. Waarom deze antroposofisch poppen en wat houdt het eigenlijk in? Ze legt u uit met wat voor materiaal ze dit maakt. De geschiedenis achter deze werkwijze is bijzonder. De drijfveer om deze naaldkunst te beoefenen geeft ze graag prijs.


Wortelkindertjes - foto Ina Hoogenbosch-Glas

De poppen die ze maakt zijn veilig voor kleine kinderen en stimuleren de fantasie van de kinderen. Ze zoekt er bijbehorende meubeltjes of fietsjes en andere dingen bij maar wel op maat van haar werkstuk en dat is soms heel klein. En als ze het niet vinden kan maakt ze het zelf van stof. Het is allemaal piek fijn in orde het klopt allemaal. Ze verzamelt ook poppenwagentjes, serviesjes, kinderboekjes en ander klein speelgoed.
Wat ze dubbel heeft verkoopt ze voor een zacht prijsje en schenkt dit aan een goed doel: 'De Opkikker'.

Vandaag staat de deur van 13:00 tot 17:00 uur open voor bezichtiging. Anneke Roza staat klaar om u over haar hobby te vertellen. Ook groepen zijn van harte welkom (graag wel even eerst contact opnemen). Er is ruime parkeergelegenheid en gratis entree. U kunt de verzameling vinden aan de Oom Keesweg 22 in Wieringerwerf. Voor meer informatie staat Anneke Roza u graag telefonisch te woord op tel. 0227 60 1215.zondag 2 oktober

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een trimloop voor leden en niet-leden door het Robbenoordbos.

Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 2,5, 5, 7,5, 10, 12,5 en 15 km km. Voor de jeugd is een afstand van 1 km uitgezet.
De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1, 2,5 en 5 km.
Je kunt naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
De start is om 10:00 uur.De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis! Na afloop gratis koffie/thee.
De start is parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied 't Wierholt.
Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.zondag 2 oktober

Muziekvoorstelling Ellen Pieterse

WIERINGERWERF - Ellen Pieterse geeft om 15:00 uur een muziekvoorstelling in de Cultuurschuur, Loggersplein 1. Ellen Pieterse zingt klassiek. Haar stem zingt gedichten uit vroeger tijden, die prachtig op muziek zijn gezet. Ze wordt begeleid door een voortreffelijke pianist. Het concert bijwonen is een bijzondere ervaring en ontroert menig bezoeker.

Ellen Pieterse is een veelzijdige zangeres die zich na haar conservatorium opleiding klassieke zang heeft geschoold en ontwikkeld tot een all-round performer die zich als een vis in het water voelt in muziektheatervoorstellingen. Het vormt voor haar een uitdaging om in één programma zowel klassieke alsook lichte muziek te combineren.Daarnaast is Ellen een veelgevraagd zangpedagoog. Een belangrijk deel van haar studenten vindt een plaats op de conservatoria in Nederland of heeft inmiddels een (vocale) studie afgerond. Zij is docent ‘techniek lichte muziek’ van de afdeling Muziek Theater van het ArtEZ conservatorium in Arnhem en als gastdocent verbonden aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle.
Ze werkt regelmatig als solist in binnen- en buitenland en is verbonden aan diverse solisten-ensembles waaronder Muziektheater ImpAkt en Vocaal Theater Vox. Tevens is ze als kernlid verbonden aan verschillende professionele koren in Nederland met wie ze aan een tiental cd-opnames meewerkte.

De toegang is € 15,00. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuurzondag 2 oktober

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 3 oktober

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 4 oktober

Koffie ochtend

HARINGHUIZEN - Elke eerste dinsdag van de maand is dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17 open van 10:00 uur tot 12:00 uur. Dan is er koffie ochtend.

Thea van Leeuwen schenkt de koffie of thee en de bezoekers kunnen met elkaar bijpraten.dinsdag 4 oktober

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende, spannende, ontroerende of juist ontspannende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 1e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op via a href="mailto:vrouwenvannu.wieringen@gmail.com">vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.
Het vertrek is om 13:00 uur. Aanmelden kan tot de dinsdag vooraf het filmbezoek.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 4 oktober

Gespreksgroep Niedorp

NIEUWE NIEDORP - Wie ouder wordt komt vaak voor een veelheid aan vragen te staan. Hoe om te gaan met deze digitale wereld? Is alles geregeld voor als u eventueel hulpbehoevend wordt? Komt u nog wel uit met uw inkomsten of wordt het lastig? Onder de bezielende en ervaren leiding van Co Mulder gaat de Wonen Plus Welzijn Gespreksgroep Niedorp hier elke eerste dinsdag van de maand van 14:00 uur tot 16:00 uur over in gesprek.

Uiteraard komen ook vele andere onderwerpen aan bod. Denk aan vrijetijdsbesteding, de West-Friese taal of bijvoorbeeld het nieuws van de dag. Heeft u zelf een onderwerp dat u graag wilt bespreken? Draag dit vooral aan. Onder het genot van koffie en thee wordt er serieus gepraat, maar zeker ook gelachen. Kortom, de maandelijkse Gesprekgroep Niedorp is een moment om naar uit te kijken.Wilt u ook een keer aansluiten? Of wilt u eerst meer informatie? Wellicht heeft u een steuntje in de rug nodig om een keertje langs te komen? Neem in alle gevallen vooral contact op met Angelique van Beckhoven, welzijnsconsulent bij Wonen Plus Welzijn op nummer 06 3029 2959.

De gespreksgroep vindt plaats op het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling (Watersnip 72) in Nieuwe Niedorp. Aanmelden via het telefoonnummer 0224-542660, of door een mail te sturen naar niedorp@wonenpluswelzijn.nl. Deelname is gratis.woensdag 5 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start vanaf de Leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes door Oosterland, Den Oever, Stroe of het buitengebied gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 6 oktober

Hollands Kroonmobiel

WIERINGERWERF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de stoep nabij de parkeerplaats van de Lidl. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!donderdag 6 oktober

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 8 oktober

Jeugd Indoor atletiekwedstrijd

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert de AVW Jeugd Indoor in de Zuiderzeehal aan de Dr. Tamsmalaan 1. Aan deze atletiekunie-wedstrijd kunnen de volgende categorieën deelnemen: Pupillen mini, C, B en A, Junioren D en C. Onderdelen: 40m sprint, kogelstoten en hoogspringen.

Voor verschillende categorieën zullen prijzen beschikbaar gesteld worden. Naar aantal deelnemers per categorie mogen de eerste twee of drie atleten een prijs in ontvangst nemen.
Inschrijving via www.atletiek.nu.
Er is voldoende kleed- en douchegelegenheid. De gehele dag is er EHBO aanwezig in de sporthal.
Er is parkeergelegenheid naast de sporthal.
De uitslagen zijn live te volgen via www.atletiek.nu.

Zie ook www.avwieringermeer.nl.

zondag 9 oktober

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt wekelijks een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. Tijdens de reis zal de schipper u vragen hem te helpen met de navigatie en de zeilen. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 5153 5273 of mail kh44@live.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 12,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.

Let op: De zeiltocht kan, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, door de schipper worden afgelast.maandag 10 oktober

Hollands Kroonmobiel

HIPPOLYTUSHOEF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats voor de kerk op het Kerkplein. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 12 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start vanaf de Leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes door Oosterland, Den Oever, Stroe of het buitengebied gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museazaterdag 15 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 15 oktober

Amazing Stroopwafels

OUDESLUIS - The Amazing Stroopwafels hebben een enorme naam op het gebied van het Nederlandse lied. Ze komen voor een optreden naar het Cultuurkerkje Oudesluis, Noorderweg 15. The Amazing Stroopwafels, begonnen ooit als straatmuzikanten in Rotterdam. Inmiddels produceren ze al 43 jaar een eigen geluid in de muziekwereld. Ze hebben veruit de meeste optredens van alle huidige bands op hun naam staan.

Bekende nummers
The Amazing Stroopwafels spelen een mengvorm van pop, folk en country, en dat alles ruim voorzien van spitsvondige Nederlandstalige teksten die uit het leven gegrepen zijn.
'Oude Maasweg' is een van de twee singles die de tipparade van de Top 40 wisten te halen. Het lied stond één week op de 50e plaats van de Nationale Hitparade. Het nummer groeide uit tot een klassieker van Amazing Stroopwafels. Het nummer stond in 2007 op de 16de plaats in de Top 2000. Ook werd het nummer door luisteraars van NPO Radio 2 uitgeroepen tot een na beste nederpopplaat in de Nederpop Top 100 in 2008.Ze zingen nog steeds prachtige nummers, zoals het vrolijke 'Ik ga naar Frankrijk'.
Ooit kon je tijdens de uitzendingen van Radio Tour de France dagelijks genieten van het 'klassieke' nummer 'Fietsen': Een vrouw die denkt aan fietsen onder 't vrijen. Een man die denkt aan vrijen op de fiets.

Mijden menselijke oceanen
Als trio bestaan The Amazing Stroopwafels uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). Zij spelen overal: op straten en op pleinen, maar ook in cafés, dierentuinen, sauna's, blusboten, theaters, hengelsport- en aquariumverenigingen. Ja, zelfs bij mensen thuis - en vaak ook. Zij mijden menselijke oceanen, zoals megadisco's of popfestivals. Het directe contact met het publiek staat voorop.

Af en toen zijn ze nog op de Rotterdamse Lijnbaan als straatmuzikant te bewonderen. Een van de verklaringen van het succes van The Amazing Stroopwafels ligt in het feit dat ze altijd optreden in een kleine, intieme setting: zo spelen ze net zo goed bij mensen thuis als in de theaters. Mede dankzij deze houding is de band een van de meest optredende bands van Nederland

Sterk merk
De associatie van The Amazing Stroopwafels met Rotterdam is zo sterk dat ze bij een onderzoek naar de sterkste culturele merken van Rotterdam beide keren op de 16e plaats eindigden.
Ze ontvingen in 2019 de Laurenspenning wegens hun culturele verdiensten voor de stad.
Kom en geniet van een heerlijk optreden, met verzoekjes, improvisaties en natuurlijk hun bekende nummers, zoals 'Oude Maasweg' en 'Ik ga Naar Frankrijk'.

Het concert begint om 20:00 uur en de toegang is € 15,00 (incl. reservering en koffie/thee bij entree). Kaarten bij de ingang of reserveren via cultuurkerkje.nl.maandag 17 oktober

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 18 oktober

Hollands Kroonmobiel

NIEUWE NIEDORP - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats van winkelcentrum 't Hoefje. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 19 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start vanaf de Leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes door Oosterland, Den Oever, Stroe of het buitengebied gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 19 oktober

Lezing over de stad Mexico

WESTERLAND - Nellie Markus geeft om 20:00 uur voor Vrouwen van Nu Wieringen een lezing over de stad Mexico in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

Mexico Stad is gebouwd in het dal van Mexico en wordt aan alle kanten omgeven door vulkanen, waaronder de beroemde Popocatepet. Aan de hand van foto's en filmfragmenten krijgen wij een rondleiding door de stad. We bezoeken het Zocalo, zien de rituele dansen van Indianen, wandelen verder naar Palacia de Bellas Artes waar de muurschildering van onder andere Diego Rivera te bewonderen zijn, gaan naar het Antropologisch Museum en door naar de drijvende tuinen en natuurlijk slaan we het Frida Kahlo museum niet over.
Ook de Basiliek van Guadeloupe en het verhaal eromheen komt aan bod. En nog veel meer, want deze stad levert een onuitputtelijke bron aan bezienswaardigheden en verhalen.

Gasten zijn deze avond welkom. Entree € 7,= voor leden, € 10,= voor niet leden (inclusief koffie/thee en consumptie).
Meer weten over Vrouwen van Nu Wieringen? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of kijk op www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 20 oktober

Repair Café

MIDDENMEER - Bij het repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten of kleine houten meubels. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.
Het Repaircafé is voor u kosteloos. U hoeft zich niet op te geven. U kunt gewoon binnen komen lopen in het Posthuis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227-60 00 79 (iedere werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur), mailen naar wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl of kijken op www.repaircafe.nl.vrijdag 21 oktober

Jaarvergadering Atletiekvereniging TAV '80

't VELD - Atletiekvereniging TAV '80 houdt om 20:00 uur haar algemene ledenvergadering in de kantine van VZV.zondag 23 oktober

Paddo Rit

ANNA PAULOWNA - Motorclub MIOS organiseert de jaarlijkse Paddo Rit door Noord Holland. De start van de 120 km lange rit is als vanouds bij het clubhuis, Zoutpad 1.

De Paddo Rit begint om 12:00 uur met paddosoep in het clubhuis, de motorrijders vertrekken vanaf 12:30 uur.
Deelname kast € 2,50 voor de koffie en de soep. Route laden bij de start of vooraf via leden mail.maandag 24 oktober

Handwerkgroep

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu gaan iedere laatste maandag van de maand van 14:00-16:00 uur in De Weel vrij handwerken.

Voor deze middag neem je je eigen handwerkje mee, of dit nu borduren, breien of haken is, het maakt niet uit. De diversiteit aan handwerken stimuleert en maakt de middag bijzonder.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 26 oktober

Hollands Kroonmobiel

ANNA PAULOWNA - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats aan de Molenvaart bij de weekmarkt. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 26 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start vanaf de Leemput op Vatrop. Er worden afwisselende rondjes door Oosterland, Den Oever, Stroe of het buitengebied gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museazaterdag 29 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.


dinsdag 1 november

Koffie ochtend

HARINGHUIZEN - Elke eerste dinsdag van de maand is dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17 open van 10:00 uur tot 12:00 uur. Dan is er koffie ochtend.

Thea van Leeuwen schenkt de koffie of thee en de bezoekers kunnen met elkaar bijpraten.dinsdag 1 november

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende, spannende, ontroerende of juist ontspannende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 1e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op via a href="mailto:vrouwenvannu.wieringen@gmail.com">vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.
Het vertrek is om 13:00 uur. Aanmelden kan tot de dinsdag vooraf het filmbezoek.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 1 november

Gespreksgroep Niedorp

NIEUWE NIEDORP - Wie ouder wordt komt vaak voor een veelheid aan vragen te staan. Hoe om te gaan met deze digitale wereld? Is alles geregeld voor als u eventueel hulpbehoevend wordt? Komt u nog wel uit met uw inkomsten of wordt het lastig? Onder de bezielende en ervaren leiding van Co Mulder gaat de Wonen Plus Welzijn Gespreksgroep Niedorp hier elke eerste dinsdag van de maand van 14:00 uur tot 16:00 uur over in gesprek.

Uiteraard komen ook vele andere onderwerpen aan bod. Denk aan vrijetijdsbesteding, de West-Friese taal of bijvoorbeeld het nieuws van de dag. Heeft u zelf een onderwerp dat u graag wilt bespreken? Draag dit vooral aan. Onder het genot van koffie en thee wordt er serieus gepraat, maar zeker ook gelachen. Kortom, de maandelijkse Gesprekgroep Niedorp is een moment om naar uit te kijken.Wilt u ook een keer aansluiten? Of wilt u eerst meer informatie? Wellicht heeft u een steuntje in de rug nodig om een keertje langs te komen? Neem in alle gevallen vooral contact op met Angelique van Beckhoven, welzijnsconsulent bij Wonen Plus Welzijn op nummer 06 3029 2959.

De gespreksgroep vindt plaats op het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling (Watersnip 72) in Nieuwe Niedorp. Aanmelden via het telefoonnummer 0224-542660, of door een mail te sturen naar niedorp@wonenpluswelzijn.nl. Deelname is gratis.woensdag 2 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 2 november

Dick Raat zingt Boudewijn de Groot

Feest der herkenning!

WIERINGERWERF - Zanger/gitarist Dick Raat zingt en speelt de grootste hits van Boudewijn de Groot deze bijzondere artiest. Het theaterconcert in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, begint om 20:00 uur.

Verdronken vlinder, Testament, Meisje van 16, Tante Julia, Avond... U kent er vast ook al vele, de mooie, grappige en soms ook wel absurde liedjes van Nederlands bekendste troubadour Boudewijn de Groot.Dick Raat geeft tussen de liedjes door ook nog een kijkje in het veelbewogen leven van Boudewijn.

De toegang is € 15,00. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuur
Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 3 november

Hollands Kroonmobiel

WIERINGERWERF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de stoep nabij de parkeerplaats van de Lidl. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!donderdag 3 november

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 5 november

Oud papier

BARSINGERHORN - Vanaf 13:00 uur wordt oud papier ingezameld in Barsingerhorn.zaterdag 5 november

FADOpelos2

OUDESLUIS - FADOpelos2 treedt op in het Cultuurkerkje in Oudesluis, Noorderweg 15. Na geweldige optredens in september 2021 komen ze nogmaals in het cultuurkerkje spelen.

Met hun deelname aan de SBS6 TV-hit 'We Want More' in de zomermaanden van 2020 weet FADOpelos2 menig muziekliefhebber te ontroeren. FADOpelos2 brengt Portugese Fado op een zeer intieme manier: zang en gitaar! In juli 2019 brachten ze hun eerste EP 'Bairro Alto' uit, waarop ook eigen werk te horen is.
Muziek vol emotie, dat is waar het bij FADOpelos2 om gaat. Laat je meevoeren door de straten van Lissabon en droom weg bij het spel tussen zang en gitaar.FADOpelos2 is een duo dat bestaat uit Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar). Iris maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fado muziek. Zelfs zonder de taal te begrijpen, raakte deze muziek haar diep. In 2017 kwam ze in contact met de in Portugal geboren Tiago en leidde de gezamenlijke liefde voor de fado tot een innige samenwerking.

Het concert begint om 20:00 uur en de toegang is € 17,50 (incl. reservering en koffie/thee bij entree). Kaarten bij de ingang of reserveren via cultuurkerkje.nl.maandag 7 november

Hollands Kroonmobiel

HIPPOLYTUSHOEF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats voor de kerk op het Kerkplein. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!maandag 7 november

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 9 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museazaterdag 12 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.dinsdag 15 november

Hollands Kroonmobiel

NIEUWE NIEDORP - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats van winkelcentrum 't Hoefje. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 16 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 16 november

Theater 'De Toiletjuffrouw'

WESTERLAND - Na een aantal keren te zijn uitgesteld komt Marie Louise Assendelft Lapier van Wijk, vertolkt door cabaretier Nicole Kovacs, naar Vrouwen van Nu Wieringen in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

Nicole Kovacs is al jaren toiletjuffrouw en komt haar verhalen en hilarische sketches delen. Ook gebruikt ze deze avond om lekker therapeutisch over haar man te zeuren. Dit belooft een gezellige avond te worden.


De theatervoorstelling begint om 20:00 uur en gasten zijn welkom. Entree € 7,= voor leden, € 10,= voor niet leden (inclusief koffie/thee en consumptie).
Meer weten over Vrouwen van Nu Wieringen? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of kijk op www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 17 november

Repair Café

MIDDENMEER - Bij het repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten of kleine houten meubels. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.
Het Repaircafé is voor u kosteloos. U hoeft zich niet op te geven. U kunt gewoon binnen komen lopen in het Posthuis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227-60 00 79 (iedere werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur), mailen naar wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl of kijken op www.repaircafe.nl.vrijdag 18 november

Oud papier

ANNA PAULOWNA - Leden van Atletiekvereniging Dokev zamelen vanaf 18:00 uur oud papier in.zaterdag 19 november

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.maandag 21 november

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 23 november

Hollands Kroonmobiel

ANNA PAULOWNA - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats aan de Molenvaart bij de weekmarkt. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 23 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museazaterdag 26 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.maandag 28 november

Handwerkgroep

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu gaan iedere laatste maandag van de maand van 14:00-16:00 uur in De Weel vrij handwerken.

Voor deze middag neem je je eigen handwerkje mee, of dit nu borduren, breien of haken is, het maakt niet uit. De diversiteit aan handwerken stimuleert en maakt de middag bijzonder.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 30 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur en aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes door en rond Hippolytushoef , Ooster- en Westerklief, Elft, Noordburen, langs de Waddenzee en Hollebalg gelopen. Afstand tussen de 4 en 5 kilometer. De route inkorten is altijd mogelijk.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 1 december

Hollands Kroonmobiel

WIERINGERWERF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de stoep nabij de parkeerplaats van de Lidl. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!donderdag 1 december

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Iedere eerste donderdagochtend in de maand wordt van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.

Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 3 december

Oud papier

BARSINGERHORN - Vanaf 13:00 uur wordt oud papier ingezameld in Barsingerhorn.maandag 5 december

Hollands Kroonmobiel

HIPPOLYTUSHOEF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats voor de kerk op het Kerkplein. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!maandag 5 december

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 6 december

Koffie ochtend

HARINGHUIZEN - Elke eerste dinsdag van de maand is dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17 open van 10:00 uur tot 12:00 uur. Dan is er koffie ochtend.

Thea van Leeuwen schenkt de koffie of thee en de bezoekers kunnen met elkaar bijpraten.dinsdag 6 december

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende, spannende, ontroerende of juist ontspannende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 1e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op via a href="mailto:vrouwenvannu.wieringen@gmail.com">vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.
Het vertrek is om 13:00 uur. Aanmelden kan tot de dinsdag vooraf het filmbezoek.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 6 december

Gespreksgroep Niedorp

NIEUWE NIEDORP - Wie ouder wordt komt vaak voor een veelheid aan vragen te staan. Hoe om te gaan met deze digitale wereld? Is alles geregeld voor als u eventueel hulpbehoevend wordt? Komt u nog wel uit met uw inkomsten of wordt het lastig? Onder de bezielende en ervaren leiding van Co Mulder gaat de Wonen Plus Welzijn Gespreksgroep Niedorp hier elke eerste dinsdag van de maand van 14:00 uur tot 16:00 uur over in gesprek.

Uiteraard komen ook vele andere onderwerpen aan bod. Denk aan vrijetijdsbesteding, de West-Friese taal of bijvoorbeeld het nieuws van de dag. Heeft u zelf een onderwerp dat u graag wilt bespreken? Draag dit vooral aan. Onder het genot van koffie en thee wordt er serieus gepraat, maar zeker ook gelachen. Kortom, de maandelijkse Gesprekgroep Niedorp is een moment om naar uit te kijken.Wilt u ook een keer aansluiten? Of wilt u eerst meer informatie? Wellicht heeft u een steuntje in de rug nodig om een keertje langs te komen? Neem in alle gevallen vooral contact op met Angelique van Beckhoven, welzijnsconsulent bij Wonen Plus Welzijn op nummer 06 3029 2959.

De gespreksgroep vindt plaats op het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling (Watersnip 72) in Nieuwe Niedorp. Aanmelden via het telefoonnummer 0224-542660, of door een mail te sturen naar niedorp@wonenpluswelzijn.nl. Deelname is gratis.Klik hier voor een overzicht van exposities en museazaterdag 10 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.dinsdag 13 december

Hollands Kroonmobiel

NIEUWE NIEDORP - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats van winkelcentrum 't Hoefje. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 15 december

Repair Café

MIDDENMEER - Bij het repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten of kleine houten meubels. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.
Het Repaircafé is voor u kosteloos. U hoeft zich niet op te geven. U kunt gewoon binnen komen lopen in het Posthuis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227-60 00 79 (iedere werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur), mailen naar wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl of kijken op www.repaircafe.nl.zaterdag 17 december

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.maandag 19 december

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 21 december

Hollands Kroonmobiel

ANNA PAULOWNA - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats aan de Molenvaart bij de weekmarkt. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 21 december

Eindejaar bijeenkomst

WESTERLAND - Vrouwen van Nu Wieringen sluit het jaar om 16:00 uur af met een sfeervolle maaltijd in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

De vrouwen blikken tijdens de bijeenkomst terug op het afgelopen jaar, wat heeft het jaar gebracht en waar kijken ze met afschuw op terug. Ook blikken ze vooruit, naar de kerstperiode en het nieuwe jaar.

Meer weten over Vrouwen van Nu Wieringen? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of kijk op www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museazaterdag 24 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 21 januari

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.Maandag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3 - 9:30 tot 12:00 uur
• Anna Paulowna, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur
• Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a - 13:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.Maandag: Lunchcafé de Oude School

WIERINGERWAARD - Lunchcafé de Oude School is een gezellige plek waar men lekker kan lunchen en gezellig samen kan zijn! Met elkaar wordt er, naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past, gekeken naar wat we gaan lunchen en wie wat wil gaan doen.

De sfeer is ontspannen en informeel. Er is geen vast programma maar wel een fijne structuur en ondersteuning. Het lunchcafé is er voor mensen van alle leeftijden, voor alle inwoners van Hollands Kroon, die het fijn vinden middels het bereiden van een lunch samen bezig te zijn, contacten op te bouwen en om het gezellig met elkaar te hebben.

Lunchcafé Wieringerwaard is iedere maandag van 10:30 uur tot 13:00 uur in de Oude School, Populierenlaan 23a in Wieringerwaard. De bijdrage voor de lunch is € 2,50 euro per keer. Voor aanmelding en meer informatie over het Lunchcafé Wieringerwaard kunt u contact opnemen met Eva Bos, welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn op telefoonnummer 06 8209 0045.Dinsdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur
• Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e dinsdag)
• Slootdorp, Dorpshuis Slootdorp, Pastoor Braakstraat 1 - 13:30 tot 16:00 uur
• Middenmeer, Kroonwaard, Kroonwaard 1 - 13:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Dinsdag en vrijdag: Naaiatelier en Klussen

MIDDENMEER - Ben je graag creatief bezig of help je graag bij het uitzoeken van tweedehandsspullen, dit kan bij de matchgroepen van Wonen Plus Welzijn bij het Boetje van Present, Brugstraat 32. Heb je nog geen ervaring hierin? Geen probleem! Het doel is gezellig samen zijn, lekker bezig zijn en nieuwe mensen leren kennen van allerlei leeftijden.

In het Naaiatelier worden zo nodig kleine reparaties gedaan aan kledingstukken die worden binnengebracht. Daarnaast maken ze op dit moment tassen voor verkoop in kringloopwinkel het Boetje. Maar je kunt ook leren naaien of zelf creatief bezig zijn.

Het Naaiatelier is iedere dinsdag en vrijdagochtend van 9:30-12:00 uur en het Klussen is op vrijdagochtend op dezelfde tijd.

Meer informatie of aanmelden: Neem contact op met Caroline de Vries (Welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn) op telefoonnummer 06 2551 3804 of via
wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Dinsdag: Informatiepunt Digitale Ondersteuning

WIERINGERWERF / NIEUWE NIEDORP - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Wieringerwerf is dat in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 en in Nieuwe Niedorp in de bibliotheek aan de Trambaan 10. Hier kunt u van 10:00-12:00 uur langskomen met uw digitale vragen. Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.Een medewerker helpt u graag.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.Dinsdag: Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie:
vrouwenvannu.nl/anna-paulowna.Dinsdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Elke dinsdag van 15:30 tot 17:00 uur is het Matchcafé, een onlinebijeenkomst waar je een match kunt maken met iemand met dezelfde interesses om samen iets te ondernemen en wordt er eens in de maand live afgesproken op een gezellige locatie in Hollands Kroon

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Dinsdag en donderdag: Vrij bridgen

WESTERLAND - Bridgeclub Wieringen speelt haar zomercompetitie in Café Waddenzee, Westerlanderweg 43. Daarin kan iedereen, ook niet leden, met of zonder partner, wekelijks vrij op dinsdagavond en/of donderdagmiddag meespelen. Niet-leden betalen € 1,00.

Aanmelden kan dinsdag tot 17:00 uur en donderdag tot 11:00 uur bij Jan Warmenhoven, 06 3377 6552 /
j.warmenhoven@quicknet.nl.Woensdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Kreileroord, De Doorbraak, Bollenstraat 24 - 9:30 tot 11:30 uur
• Hippolytushoef, Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4 - 9:30 tot 12:00 uur
• Breezand, De Carrousel, Pastoor Verhoeffpark 10a - 9:30 tot 12:00 uur
• Lutjewinkel, matchgroep De Kolk, Weereweg 32 - 9:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Woensdag: Informatiepunt Digitale Ondersteuning

ANNA PAULOWNA / HIPPOLYTUSHOEF - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Anna Paulowna is dit in MFA De Ontmoeting, De verwachting 13 (geopend van 10:00-12:00 uur) en in Hippolytushoef in de bibliotheek in Parkzicht 7 (geopend van 14:00-16:00 uur). Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.Woensdag: Soos

DEN OEVER - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere woensdagmiddag om 13:00 uur Soos in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.Woensdag en vrijdag: Internetcafé Keijzershoff

ANNA PAULOWNA - Vrijwilligers staan in Internetcafé Keijzershoff paraat bij al uw vragen op het gebied van het werken met computers als laptops en tablets. Ook kleine technische problemen proberen ze op te lossen en ze geven adviezen voor reparatie of aankoop.

Verder zijn er cursussen voor wie bijv. meer wil weten over het werken met Windows of tekstverwerken met Word. Natuurlijk helpen ze ook graag bij administratieve werkzaamheden met websites van de overheid, het ziekenhuis, etc. Denk hierbij aan zaken als het aanvragen van een DIGID, het regelen van zaken van bijv. Ziggo of KPN.

U bent welkom op woensdag of vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur in Keijzershoff, Vreedenhoff 66 in Anna Paulowna.
Wilt u informatie of een afspraak maken?
• Voor de woensdag kunt u mailen met dhr. C. Bakker,
cjbonline@quicknet.nl.
• Voor de vrijdag kunt u mailen met dhr. H. Zijlmans, ick002@outlook.com.Woensdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Elke woensdagochtend van 9:30 tot 11:00 uur is ActiviteitOnline, een bijeenkomst waar allerlei activiteiten met elkaar worden gedaan, zo wordt er bijvoorbeeld online gekookt en gegeten.

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.
Donderdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur
• Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, matchgroep samen eten - 16:30 tot 19:30 uur
• Middenmeer, 't Posthuis, Poststraat 16 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e donderdag)
• Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 13:30 tot 16:00 uur
• Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a - 13:30 tot 16:00 uur
• Nieuwe Niedorp, ontmoetingsruimte van de Nijerop (36A) - 13:30 tot 16:00 uur
• 't Veld, De Harmonie, Oranjelaan 59 - 9:30 tot 12:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.Donderdag: Creaclub DoeMee

WIERINGERWAARD - Creaclub DoeMee is iedere donderdagochtend van 9:30-12:00 uur te vinden in de Zwanenzaal van De Oude School, Populierenlaan 23a.

Er wordt door deze groep onder andere geschilderd en gemozaïekt, er worden kaarten gemaakt, aan diamond painting gedaan en gebreid of gehaakt. Iedere deelnemer van de groep neemt eigen werk mee van huis en onder het genot van een kopje koffie of thee wordt er aan de verschillende creatieve projecten gewerkt.


Doordat er zoveel verschillende technieken gebruikt worden, inspireren de deelnemers elkaar en leren van elkaar. Ook is er natuurlijk ruimte voor een gezellig gesprek en een goed verhaal.
De kosten voor een ochtend bedragen € 2,00.
Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten, loop dan gerust eens binnen. Je bent van harte welkom!Donderdag: Voorleescafé

Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden

NIEUWE NIEDORP - Voorlezen alleen voor kinderen? Echt niet! Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden. Daarom organiseert Wonen Plus Welzijn elke week van 14:00 uur tot 15:30 uur een voorleescafé in het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling, Watersnip 72.Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kunt u in alle ontspannenheid genieten van het verhaal dat wordt voorgelezen. Na afloop is er nog gelegenheid tot napraten.

Heeft u behoefte aan een relaxed uurtje? Even alleen maar luisteren en nergens anders aan denken. Even helemaal in het verhaal zitten en alles om u heen vergeten? Dan is het voorleescafé er voor u! Komt u ook? Meld u dan aan bij het servicepunt Nieuwe Niedorp via telefoonnummer 0224-542660 of stuur een mail naar
niedorp@wonenpluswelzijn.nl.Donderdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Iedere donderdag van 14:30 tot 16:00 uur kunt u meedoen aan Kopje thee met WPW, met een kop thee wordt er bijgepraat over alles wat speelt en beweegt in ieders leven.

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Vrijdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Anna Paulowna, matchgroep, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur
• Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66 - 9:30 tot 12:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail:
annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.Vrijdag: Soos

HIPPOLYTUSHOEF - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere vrijdagmiddag om 13:00 uur Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Vtti Comfort airco
€ 7.895,-

Toyota C-HR executive Hybrid
€ 24.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Doopsgezinde pastorie Kerkplein - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...