Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 21-01-2022 om 17:30  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan bert@wieringernieuws.nl.

Klik hier voor een overzicht van exposities en musea

Wijzigingen voorbehouden i.v.m. corona!donderdag 27 januari

Raadsvergadering

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 20:00 uur. De publieke tribune is gesloten. De vergadering kan online worden bijgewoond door alle geïnteresseerden en belanghebbenden. De raadsvergadering is live te volgen via de website van Hollands Kroon.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Kustvisie IJsselmeerkust 'Aan 't meer 2030'
• Nota van uitgangspunten Omgevingsplan
• Bestemmingsplan Nieuwesluizerweg 42 Slootdorp
• Principeverzoek logies arbeidsmigranten Wagenpad
• Sportpark Hollands Kroon Zuid
• Handboek Inrichting openbare ruimte
• Integraal beheerplan openbare ruimte

Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.vrijdag 28 januari

Soos

HIPPOLYTUSHOEF - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere vrijdagmiddag om 13:00 uur Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email: secretariaatwav@gmail.com.vrijdag 28 januari

Matchgroep De Tuin

Een gezellige plek waar men actief bezig kan zijn

ANNA PAULOWNA - Er is van alles te doen met de Matchgroep bij Volkstuinvereniging Anna Paulowna, zowel in het tuintje als in de verblijfsruimte: het landje bewerken, zaaien en oogsten en even lekker in 't zonnetje zitten aan de picknicktafel. Ook in de verblijfsruimte kan van alles ondernomen worden en zijn er volop activiteiten, zoals koken, gereedschap opknappen of een creatieve activiteit. Je kunt er ook gewoon de gezelligheid van elkaar opzoeken onder 't drinken van een kop thee uit eigen tuin!

Het gaat om de Match!
Met elkaar wordt gekeken welke activiteiten gedaan kunnen worden en wie wat wil gaan doen. Naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past. De sfeer is ontspannen en informeel. Er is geen vast programma maar wel een fijne structuur en ondersteuning. De Matchgroep is er voor mensen die het fijn vinden middels activiteiten samen bezig te zijn.

Matchgroep De Tuin is er verder iedere vrijdagmiddag van 13:30 uur tot 16:00 uur bij volkstuinvereniging 'Anna Paulowna' aan de Molenvaart 142 B, 1761 AM
te Anna Paulowna.
Voor aanmelding en meer informatie over de Matchgroep De Tuin kunt u contact opnemen met Anja de Jong 06- 82819173.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl. Bereikbaar: ma t/m vrij 9:00 -12:00 uur.vrijdag 28 januari

Wonen Plus Welzijn online

Mist u ook uw contacten?

Even bijpraten met de buurvrouw of buurman van verderop? Mist u de spelletjesmiddag in het buurthuis of samen eten? Er is op dit moment niet alles mogelijk door de huidige maatregelen rondom corona. Digitaal is er bij Wonen Plus Welzijn een mooi aanbod. Sluit vooral aan bij onze online bijeenkomsten. Een andere manier van contact leggen via Skype en vanuit de eigen huiskamer.

Er zijn verschillende mogelijkheden:
• Elke dinsdag: Matchcafé van 15:30-17:00 uur
• Elke woensdag: ActiefOnline van 14:30 tot 16:00 uur.
• Elke vrijdag: Kopje thee met WPW van 14:30-16:00 uur

Het is niet zo moeilijk als u misschien denkt!
Neem de stap om contact op te nemen en laat er mooie matches ontstaan in uw leven!
Wonen Plus Welzijn helpt u graag bij de opstart, u hoeft het niet alleen te doen.

Aanmelden kan via Wonen Plus Welzijn, 0224-273140 of info@wonenpluswelzijn.nl. Kijk ook eens op www.wonenpluswelzijn.nl.

Tablets in bruikleen
Wellicht heeft u al een tablet en heeft u al wat digitale kennis. Dit geldt echter niet voor iedereen. Tijdens deze coronaperiode is het nut, het gemak en de behoefte van digitale mogelijkheden nog eens extra naar voren gekomen. Bijvoorbeeld beeldbellen.
Wonen Plus Welzijn wil u daarom nu al de mogelijkheid bieden om ook te leren en te ervaren hoe dit werkt. Beschikt u zelf over een tablet maar heeft u hulp nodig? Vrijwilligers helpen u hier graag bij! Wilt u wel graag beeldbellen, ervaren wat de mogelijkheden met een tablet nog meer zijn maar beschikt u (nog) niet zelf over een tablet? Laat het weten! Er zijn mogelijkheden om een tablet in bruikleen te krijgen.

Gesprekslijn Dichtbij
Wonen Plus Welzijn heeft ook de Gesprekslijn Dichtbij in het leven geroepen. De Gesprekslijn Dichtbij is er voor iedereen, jong en oud en is elke dag bereikbaar van 14:00 uur tot 21:00 uur. Ook in het weekend. Buiten deze uren (en als de lijn bezet is) kan er een bericht worden ingesproken en wordt er op een later moment teruggebeld.
Ook via de mail kan een gesprek worden aangevraagd. De mail kan gestuurd worden naar info@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van 'Gesprekslijn Dichtbij'. Er wordt dan zo snel mogelijk contact opgenomen.

De Gesprekslijn Dichtbij: 0224-273151zaterdag 29 januari


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn? Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. De markt is van 8:30 tot 12:00 uur open.
Deze week in de aanbieding: Langoustines van € 12,49 voor € 10,95 per kilo.
Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.
U vindt op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes. Hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld. Verder gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.zaterdag 29 en zondag 30 januari

Workshop Acryl gieten

WIERINGERWAARD - Léonne Zuurbier geeft in Art Café Hollands Kroon aan de Waardpolderhoofdweg 3 een workshop Acryl gieten.

Maak kennis met de wondere wereld van acrylic pouring. In 2,5 uur tijd maakt u met gebruik van diverse additieven een prachtig kunstwerk. De workshop is inclusief materialen, hapje en drankje. Schorten en handschoenen zijn aanwezig.

De workshop is van 14:00-16:30 uur. Deelname kost € 35,00. Opgeven kan via lggzuurbier@gmail.com of 06 2908 1620.

Wilt u meer informatie of op de hoogte blijven van actuele workshops volg dan Art Café Hollands Kroon op Facebook.zondag 30 januari

Film Whiplash

WIERINGERWAARD - Filmhuis De Oude School, Populierenlaan 23a, vertoont de film Whiplash.

Andrew is een veelbelovende 19-jarige drummer die studeert aan een conservatorium in Manhattan. Hij wil echter niet zomaar een muzikant zijn. Achtervolgd door de mislukte carrière van zijn vader, die schrijver was, en de angst dat het wel eens genetisch kan zijn, droomt hij ervan om de top te bereiken. Vastbesloten om niet in de voetsporen van zijn vader te treden, oefent hij dagelijks tot zijn handen bloeden. De druk wordt nog groter als hij wordt uitgekozen om in de schoolband te spelen onder leiding van de beruchte muziekleraar Terence Fletcher.De film begint om 14:00 uur en de entree is € 5,00.
Tijdens de pauze en na de voorstelling is er koffie en fris te koop voor € 1,00. Ook een wijntje of een biertje is mogelijk, kosten hiervan bedragen € 1,50.
Je kunt een kaartje kopen via filmclub-de-oude-school.myonline.store en direct betalen. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Je kunt meerdere kaartjes bestellen, maar dan dient er per kaartje te worden ingevuld voor wie het kaartje is. De kaartjes liggen klaar in het Filmhuis een half uur voor de voorstelling van start gaat.

Kijk voor de volledige filmagenda op filmclub-de-oude-school.myonline.storezondag 30 januariHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan wekelijks vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in de kantine van duivenclub De Wieringer Expresse aan de Bijlstraat 25a.Iedereen mag komen spelen. Ook voor belangstellenden die niet zo bekend zijn met de biljartsport is er gelegenheid om met advies van de leden een paar caramboles te scoren. De tijden zijn 14:00 tot 17:00 uur.maandag 31 januari

Regius College gaat online voor groep 8

Als je nu in groep acht van de basisschool zit, ga je in augustus naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap en een spannende tijd, want: welke school kies je? Je kunt het Regius online én bezoeken!

Regius Live - online voorlichtingsavond
Het Regius College organiseert via livestream een interactieve kennismakingsavond per opleiding voor ouders/verzorgers. Natuurlijk ben je als leerling uit groep 8 van harte welkom om samen met je ouders mee te kijken. Er is via een chatfunctie gelegenheid om vragen te stellen aan een panel van teamleiders, docenten én leerlingen. Het programma en de digitale deelnamelink staan op de website.Regius Tour - online rondleiding
Het is ook mogelijk om de school online te bezoeken. In de online Regius Tour kun je sfeer proeven en in filmpjes kennis maken met de verschillende locaties/opleidingen, medewerkers én natuurlijk leerlingen! Je wordt aan de hand van enkele leerlingen door de gebouwen meegenomen, variërend van praktijkonderwijs tot gymnasium.

Kijk voor meer informatie op www.regiuscollege.nl/groep8.dinsdag 1 februari

Informatie digitale vragen

WIERINGERWERF - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. Hier kunt u van 10:00-12:00 uur langskomen met uw digitale vragen. Iedereen is zonder afspraak welkom. Een lidmaatschap van de bibliotheek is niet nodig. Een medewerker helpt u graag.
In de bibliotheek kun je ook hulp krijgen om de CoronaCheck-app te downloaden en het coronabewijs te maken.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.dinsdag 1 februati


Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.woensdag 2 februari

Regius College gaat online voor groep 8

Als je nu in groep acht van de basisschool zit, ga je in augustus naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap en een spannende tijd, want: welke school kies je? Je kunt het Regius online bezoeken!

Regius Live - online voorlichtingsavond
Het Regius College organiseert via livestream een interactieve kennismakingsavond per opleiding voor ouders/verzorgers. Natuurlijk ben je als leerling uit groep 8 van harte welkom om samen met je ouders mee te kijken. Er is via een chatfunctie gelegenheid om vragen te stellen aan een panel van teamleiders, docenten én leerlingen. Het programma en de digitale deelnamelink staan op de website.Regius Tour - online rondleiding
Het is ook mogelijk om de school online te bezoeken. In de online Regius Tour kun je sfeer proeven en in filmpjes kennis maken met de verschillende locaties/opleidingen, medewerkers én natuurlijk leerlingen! Je wordt aan de hand van enkele leerlingen door de gebouwen meegenomen, variërend van praktijkonderwijs tot gymnasium.

Kijk voor meer informatie op www.regiuscollege.nl/groep8.woensdag 2 februari

Informatie digitale vragen

ANNA PAULOWNA - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in MFA De Ontmoeting, De verwachting 13, een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. Hier kunt u van 10:00-12:00 uur langskomen met uw digitale vragen. Iedereen is zonder afspraak welkom. Een lidmaatschap van de bibliotheek is niet nodig. Een medewerker helpt u graag.
In de bibliotheek kun je ook hulp krijgen om de CoronaCheck-app te downloaden en het coronabewijs te maken.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.woensdag 2 februari

Soos

DEN OEVER - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere woensdagmiddag om 13:00 uur Soos in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email: secretariaatwav@gmail.com.woensdag 2 februari

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand februari is de start op het Kerkplein (tegenover nummer 6) in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes rondom Hippolytushoef, over Westerklief, Oosterklief, door het Kooibos, Elft en meer gelopen.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 3 februari

Soos in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten en darten. Het is natuurlijk ook prima om even een bakkie te doen en een praatje te maken.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.

Alle activiteiten in het dorpshuis zijn na te lezen op dorpshuis-hippolytushoef.nl.donderdag 3 februari

Matchgroep het kookcafé

DEN OEVER - Matchgroep het kookcafé Wonen Plus Welzijn Doet & Ontmoet Hollands Kroon is een mooie activiteit van Wonen Plus Welzijn in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Heerlijk eten met elkaar waarbij we op verschillende vlakken ondersteuning bieden. Sociaal, ontmoeting, nieuwe mensen leren kennen, gezondheid, boodschappen doen, koken, financiën etc.
Na aanmelding zal er een intake plaatsvinden om te kijken of het kookcafé iets voor jou zou kunnen zijn.
Het kookcafé is vooral gericht op jongeren met een ondersteuningsvraag.
Wekelijks op donderdag van 17:00 uur tot 19:30 uur in het Vikingschip in den Oever.

Voor meer informatie en/of intake kunt u contact opnemen met Anja de Jong-Kempeneers, 06 8281 9173.donderdag 3 februari

Debat over de nieuwe Omgevingsvisie

Kom en praat mee over dilemma's

HOLLANDS KROON - Hollands Kroon werkt aan een nieuwe omgevingsvisie. De omgevingsvisie heeft de titel 'Hoe ziet Hollands Kroon er in 2040 uit?'. Voor de omgevingsvisie voor Hollands Kroon wordt eerst een koersdocument opgesteld. Hierin komt de koers voor Hollands Kroon. Waar willen wij met elkaar naar toe? Hiervoor worden ook de informatie en ideeën van inwoners en geïnteresseerden uit eerdere bijeenkomsten gebruikt. De gesprekken en informatie laten een aantal dillema's zien. Om met elkaar te praten over deze dilemma's is er een debat.

Dilemma's zijn discussiepunten. Een voorbeeld welke bij de eerdere bijeenkomsten voorbij kwam: gaan we voor nieuwe woningbouwlocaties of voor groene randen?
De eerste ronde waarin iedereen heeft kunnen meedenken en praten, wordt afgesloten met een debatweek. In deze week gaat de gemeente graag met inwoners, bedrijven, organisaties en ook andere overheidsorganisaties in gesprek. Deze gesprekken gaan over de verschillende belangen die er zijn en soms recht tegenover elkaar staan. Bijvoorbeeld ondernemers die meer buitenlandse werknemers willen laten werken binnen hun bedrijf. Terwijl inwoners dat niet willen in hun dorp. Dit zijn dilemma's.

De onderwerpen:
1. Kleinschalige ontwikkelingen mogelijk maken
In heel de gemeente wordt aandacht gevraagd voor kleinschalige ontwikkelingen. De voorstanders geven aan dat dit belangrijk is voor de dynamiek in de kern of het gebied. Dat kleinschalige ontwikkeling een verrijking is van de community of het landschap. Anderen waarschuwen juist voor verrommeling in het agrarisch landschap. Of dat het zorgt voor oneerlijke concurrentie, een teveel van voorzieningen en ongewenst verkeer. Beide kanten van de medaille zijn terecht. De gemeente wil dit onderwerp nader bespreekbaar maken om de koers te bepalen.
2. Ontwikkeling van de dorpsranden
Tijdens eerdere bijeenkomsten was er bij de aanwezigen veel aandacht voor de ontwikkeling van de dorpsranden. Bij de woningbouwopgave als bij opgaven in het landelijk gebied is dit onderwerp genoemd. Denk daarbij aan landbouw, water, natuur en biodiversiteit. Een gezamenlijke aanpak hierbij lijkt zeker mogelijk.

U kunt digitaal meepraten. De avond begint om 19:30 uur. Aanmelden kan via forms.office.com. U ontvangt de deelnamegegevens.

Op maandag 7 februari is een tweede debatavondvrijdag 4 februari

Open dag Regius College

Als je nu in groep acht van de basisschool zit, ga je in augustus naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap en een spannende tijd, want: welke school kies je? Je kunt het Regius bezoeken!

De Open Dag kan doorgaan. De school houdt zich aan de landelijke voorschriften, waardoor de invulling enigszins varieert per locatie. Kijk op de website voor de invulling per locatie en aanmelding voor een tijdslot voor binnenkomst.Regius Tour - online rondleiding
Het is ook mogelijk om de school online te bezoeken. In de online Regius Tour kun je sfeer proeven en in filmpjes kennis maken met de verschillende locaties/opleidingen, medewerkers én natuurlijk leerlingen! Je wordt aan de hand van enkele leerlingen door de gebouwen meegenomen, variërend van praktijkonderwijs tot gymnasium.

Kijk voor meer informatie op www.regiuscollege.nl/groep8.vrijdag 4 februari

Online speeddate VSBfonds

Financiering sociale en culturele activiteiten

VSBfonds heeft geld beschikbaar voor mensen die ideeën hebben voor sociale of culturele activiteiten in Noord-Holland. Adviseurs van het fonds zitten van 9:30 tot 14:00 uur klaar om met initiatiefnemers in gesprek te gaan over hun plannen.

Mensen met mooie ideeën
VSBfonds is op zoek naar mensen met mooie ideeën waardoor andere mensen mee kunnen doen aan een sociale of culturele activiteit die lokaal of regionaal impact heeft. Of waardoor deze mensen anderen ontmoeten of inspireren, zich verder ontwikkelen of bijdragen aan de lokale of regionale gemeenschap. Initiatiefnemers kunnen contact opnemen met de regio-adviseurs van de provincie Noord-Holland. Zij kunnen met hen bespreken of hun project in aanmerking komt voor een donatie.

Heb je een idee?
Wie een idee heeft voor een sociale of culturele activiteit in Noord-Holland, kan een afspraak maken voor de online speeddate via www.vsbfonds.nl. Men krijgt in het gesprek de gelegenheid om het initiatief via een videoverbinding te presenteren. Na afloop van het gesprek krijgt men feedback zodat men direct weet of het idee of project mogelijk past bij het donatiebeleid van VSBfonds.

Over VSBfonds
VSBfonds is één van de grootste particuliere vermogensfondsen van Nederland. Het fonds ondersteunt graag projecten die bijdragen aan een sociale, creatieve en inclusieve samenleving. Het bestaat sinds 1990 en heeft elk jaar 26 miljoen euro donatiebudget beschikbaar om te investeren in de kwaliteit van de Nederlandse samenleving.zaterdag 5 februari

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 5 februari

Workshop 'zee en duin' schilderen

ANNA PAULOWNA - Elly Doolaard geeft in de Keesschuur, Middenweg 9b, een workshop 'zee en duin' schilderen. Er wordt gewerkt met olieverf, paletmessen en flinke kwasten op een royaal doek.

De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden, want de begeleiding is individueel. Ieder kan een zee / duin schilderen naar eigen idee en ontwerp.Bij aanvang is er een korte introductie waarbij we laten zien hoe de lucht, water en duin wordt opgebouwd, waarna ieder aan het werk gaat. Tijdens de koffie/thee pauze is er een korte tussenbespreking en aan het eind van de sessie een borrel met eindbespreking.

Aanvang van de workshop 13:30 uur en er wordt gewerkt tot ± 17:00/17:30 uur.
Meer weten of inschrijven: tel. 0223 621610 of email: doolaard@hetnet.nl.
U kunt uiteraard ook even langs komen in Galerie Doolaard, Middenweg 9b, 1761LD Anna Paulowna.maandag 7 februari

Lekker in je Life

HOLLANDS KROON - MEE & de Wering start weer met Lekker in je Life. Ouders en opvoeders van kinderen tussen de 2 en 18 jaar die overgewicht hebben, kunnen deelnemen aan dit programma. In zes bijeenkomsten leren zij hoe je je dagelijkse gewoontes kunt veranderen.

In Hollands Kroon komt overgewicht bij circa één op de vijf kinderen voor. Lekker in je Life is een programma dat overgewicht bij kinderen aanpakt. Hierbij is de inzet verbetering van kwaliteit van leven: elk kind een gezond en gelukkig leven.De bijeenkomsten vinden op maandagen plaats van 16:30 tot 18:00 uur in De Cultuurschuur, Loggersplein 1, 1771 CE Wieringerwerf, ook is online deelname mogelijk.
Aanmelden of meer informatie? Kijk dan op www.meewering.nl.

Deelnemers bepalen samen met professionals hoe ze de uitdaging aan gaan. Plezier staat bij dit programma voorop! Meer bewegen, voeding en een gezondere leefstijl zijn enkele onderwerpen. Op een leuke manier leer je een gezonde leefstijl aan. Het doel van Lekker in je Life is gezinnen zelf te laten ervaren hoe ze aan de slag kunnen.
De gezinnen krijgen naast de zes groepsbijeenkomsten individuele ondersteuning van een diëtist, een fysiotherapeut en het wijkteam. Deze hulp om de gezondere leefstijl binnen het gezin toe te passen start na de zes bijeenkomsten. De bijeenkomsten gaan onder andere over voeding, bewegen en gemotiveerd blijven.maandag 7 februari

Debat over de nieuwe Omgevingsvisie

Kom en praat mee over dilemma's

HOLLANDS KROON - Hollands Kroon werkt aan een nieuwe omgevingsvisie. De omgevingsvisie heeft de titel 'Hoe ziet Hollands Kroon er in 2040 uit?'. Voor de omgevingsvisie voor Hollands Kroon wordt eerst een koersdocument opgesteld. Hierin komt de koers voor Hollands Kroon. Waar willen wij met elkaar naar toe? Hiervoor worden ook de informatie en ideeën van inwoners en geïnteresseerden uit eerdere bijeenkomsten gebruikt. De gesprekken en informatie laten een aantal dillema's zien. Om met elkaar te praten over deze dilemma's is er een debat.

Dilemma's zijn discussiepunten. Een voorbeeld welke bij de eerdere bijeenkomsten voorbij kwam: gaan we voor nieuwe woningbouwlocaties of voor groene randen?
De eerste ronde waarin iedereen heeft kunnen meedenken en praten, wordt afgesloten met een debatweek. In deze week gaat de gemeente graag met inwoners, bedrijven, organisaties en ook andere overheidsorganisaties in gesprek. Deze gesprekken gaan over de verschillende belangen die er zijn en soms recht tegenover elkaar staan. Bijvoorbeeld ondernemers die meer buitenlandse werknemers willen laten werken binnen hun bedrijf. Terwijl inwoners dat niet willen in hun dorp. Dit zijn dilemma's.

De onderwerpen:
1. Kwaliteitskader voor grote ontwikkelingen
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ontwikkelingen passend zijn aan een goede kwalitatieve inpassing? Wat is er nodig voor om ervoor te zorgen dat Agriport A7 goed in het landschap past? Is er behoefte aan uitbreiding van bedrijventerreinen en wat mag daarvan het gevolg zijn voor de omgeving? Wat zijn eisen bij ontwikkelingen op het IJsselmeer? Over dit soort dilemma's gaat het op deze avond.
2. De kust en de parel Den Oever
Er is veel steun voor de ontwikkeling van Den Oever. Een ontwikkeling van verborgen parel, tot een bekende recreatieve parel. Hoe kunnen we deze ontwikkeling versterken? Hoe ontwikkelt de haven van Den Oever zich in de komende jaren door? Wat is de toekomst van de visserijhaven? Zijn er kansen om ook een recreatiehaven in het 'centrum' te maken? Wat betekent dat voor de ontwikkeling van het dorp? En hoe kunnen we Den Oever nog beter 'verbinden' aan de IJsselmeerkust en de Waddenkust, als we kijken naar ontwikkelingen die komen?

U kunt digitaal meepraten. De avond begint om 19:30 uur. Aanmelden kan via forms.office.com. U ontvangt de deelnamegegevens.woensdag 9 februari

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand februari is de start op het Kerkplein (tegenover nummer 6) in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes rondom Hippolytushoef, over Westerklief, Oosterklief, door het Kooibos, Elft en meer gelopen.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 9 februari

Workshop Acryl gieten

WIERINGERWAARD - Léonne Zuurbier geeft in Art Café Hollands Kroon aan de Waardpolderhoofdweg 3 een workshop Acryl gieten.

Maak kennis met de wondere wereld van acrylic pouring. In 2,5 uur tijd maakt u met gebruik van diverse additieven een prachtig kunstwerk. De workshop is inclusief materialen, hapje en drankje. Schorten en handschoenen zijn aanwezig.

De workshop is van 14:00-16:30 uur. Deelname kost € 35,00. Opgeven kan via lggzuurbier@gmail.com of 06 2908 1620.

Wilt u meer informatie of op de hoogte blijven van actuele workshops volg dan Art Café Hollands Kroon op Facebook.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 10 februari


Keezen

HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 2,50 per persoon.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Agatha Spaansen, vóór woensdag 19:00 uur (elke keer dat je mee wilt spelen, dien je je op te geven).

Volgende speeldata: 10 maart en 7 april.zaterdag 12 februari

Workshop stippen (dotting)

WIERINGERWAARD - Léonne Zuurbier geeft in Art Café Hollands Kroon aan de Waardpolderhoofdweg 3 een workshop stippen op porselein en keramiek.

Léonne gaat met een kleine groep van maximaal 5 deelnemers aan de slag met porseleinverf. De deelnemers brengen met speciaal hiervoor bestemde stipstokjes allerlei patronen en figuren aan dmv het zetten van stippen op een geglazuurde ondergrond.
Diverse kleuren combinaties uitvinden en voor de waaghalzen is er een speciaal additief waarmee je transparant kunt schilderen. U krijgt tips voor thuis mee.

De workshop is van 14:00-16:30 uur. Deelname kost € 30,00. Dit alles omlijst met koffie, thee en heerlijke verse koekjes komt iedere deelnemer tot een verrassend eindresultaat. Opgeven kan via lggzuurbier@gmail.com of 06 2908 1620.

Wilt u meer informatie of op de hoogte blijven van actuele workshops volg dan Art Café Hollands Kroon op Facebook.zaterdag 12 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg 2-4.

Er worden 8 avonden gespeeld, waarvan de laatste een vrije avond is, die niet mee telt voor de competitie.
Van de 8 avonden tellen er 7 mee voor de competitie. Je mag er 2 missen of de 2 slechtste worden weggestreept bij 7 x deelname.
Je mag altijd komen kaarten en als je 5x of meer aanwezig bent geweest, dan doe je automatisch met de competitie mee.
Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 0227-591879/06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 0227-593391/06 2040 7420.
Buurtvereniging Noordervenne houdt zich aan de horecaregels omtrent corona, die in het dorpshuis gelden.

Data volgende klaverjasavonden: 12 maart en 9 april (vrije avond en uitreiking prijzen competitie).dinsdag 15 februari

Vertelvoorstelling 'Je derde naam'

BREEZAND - Anne van Delft houdt om 13:45 uur voor Vrouwen van Nu Anna Paulowna in de zaal van de SamenVaart, Molenvaart 421, haar vertelvoorstelling 'Je derde naam'. Want ja, wat is jouw derde naam? Het is een naam die bij je past, waar je je bij thuis voelt, dat is zeker.

De derde naam is een vertelvoorstelling over de zoektocht naar je echte naam. Anne van Delft (foto Bianca Sistermans) is haar leven lang vertelster en heeft een sterke, eigen stijl. Grote verhalen van oude volkeren of kleine verhalen van gewone mensen brengt zij met haar eigenzinnige, persoonlijke stem dichtbij.

Het verhaal De derde naam vindt zijn wortels in een indiaanse vertelling. De eerste naam krijg je van je ouders, de tweede verdien je met iets dat je goed kan, de derde naam vertelt wie je werkelijk bent. Maar... die naam moet je zelf kiezen. Hoe doe je dat?
In dit tijdperk van fakenews gaat Anne op zoek naar haar ware naam. Onderweg vraagt ze het aan wijze schildpadden en boze godinnen, mythologische helden en dagelijkse uitblinkers. Maar niemand kan helpen, de keuze is aan haar! Ze groeit als vrouw, maar haar naam krimpt. Anneke, Anne, An. Wat blijft er van haar over als zij geen mooie derde naam vindt?
Een intiem portret over de veranderende betekenis van wie je bent. Aanstekelijk en humoristisch verteld.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl/anna-paulowna.dinsdag 15 februari

Xtreme Sneeuwbalfeest

Sneeuwballengevecht met Team Sportservice

WAARLAND - Wie houdt er niet van een sneeuwballengevecht? Het was de aanleiding voor het beweeguurtje van Team Sportservice. De sportorganisatie houdt het Xtreme Sneeuwbalfeest in de sporthal van Waarland. Speciaal voor kinderen van de basisschool.

Elkaar inpoeieren met zachte sneeuw zit er niet in, want die ligt er momenteel niet. "Maar we hebben een heel leuk spel met een soort zachte witte ballen, die net lijken op sneeuwballen. Daar kun je natuurlijk ook een heerlijk sneeuwballengevecht mee houden", vertelt Lianne Steeman. De buurtsportcoach van Team Sportservice begeleidt de kinderen tijdens de twee gymuren.

Winterparadijs
"We maken er een echt winterparadijs van in de zalen. We hebben naast de sneeuwballen ook nog allerlei andere winterspellen, maar die verklap ik niet. Die krijgen de kinderen te zien als ze zich aanmelden."


Durf jij het op te nemen tegen buurtsportcoach Lianne Steeman? - foto: Team Sportservice

Twee groepen: onder- en bovenbouw
Het Xtreme Sneeuwbalfeest is speciaal voor kinderen van de basisschool. "We hebben ze in twee groepen verdeeld: onder- en bovenbouw. De leerlingen van groep 3 tot en met 5 kunnen om 15:00 uur meedoen en de bovenbouwers van 16:00 tot 17:00 uur."

Aanmelden verplicht
De sporthal Waarland ligt aan de Kerkstraat 63. Op www.noordhollandactief.nl kunnen kinderen zich aanmelden. De kosten bedragen 2,50 euro. Kinderen die onder de Meedoenregeling van de gemeente Hollands Kroon of Schagen vallen, kunnen gratis meedoen en melden zich aan via een mail naar mverblaauw@teamsportservice.nl.

Meer weten? Neem contact op met Lianne Steeman: lsteeman@teamsportservice.nl. Team Sportservice volgt de richtlijnen van het RIVM waar het gaat om corona.dinsdag 15 februari

Cursus Muzikale Basisvorming

WIERINGERWERF - Muziekschool Cultuurschuur start weer met de cursus 'Muzikale Basisvorming' voor kinderen van 6 t/m 8 jaar in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Wat gaan we allemaal in deze cursussen doen?
We gaan o.a. zingen, met ritme experimenteren, luisteren naar en ervaren wat muziek met je doet, bewegen op muziek en welke verschillende muziekstijlen er zijn. Ook wordt er een begin gemaakt met het leren lezen van noten en ontdekken we welke verschillende muziekinstrumenten er zoal zijn.
Heb je ook zin om mee te doen aan deze cursus? Schrijf je dan snel in voor deze leuke interactieve cursus!De cursus bestaat uit 8 lessen van 45 minuten van 15:15 tot 16:00 uur. De kosten zijn € 45,00.
De data zijn: 15 februari, 1, 8, 15, 22 en 29 maart 5 en 12 april. Docente is Karin van der Veen.
Meer informatie en inschrijven decultuurschuur.nl of e-mail naar muziekschooldecultuurschuur@gmail.com.
De groepslessen gaan alleen door bij voldoende deelname.woensdag 16 februari

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand februari is de start op het Kerkplein (tegenover nummer 6) in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes rondom Hippolytushoef, over Westerklief, Oosterklief, door het Kooibos, Elft en meer gelopen.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 15 februari

Xtreme Sneeuwbalfeest

Sneeuwballengevecht met Team Sportservice

MIDDENMEER - Wie houdt er niet van een sneeuwballengevecht? Het was de aanleiding voor het beweeguurtje van Team Sportservice. De sportorganisatie houdt het Xtreme Sneeuwbalfeest in de brede school in Middenmeer. Speciaal voor kinderen van de basisschool.

Elkaar inpoeieren met zachte sneeuw zit er niet in, want die ligt er momenteel niet. "Maar we hebben een heel leuk spel met een soort zachte witte ballen, die net lijken op sneeuwballen. Daar kun je natuurlijk ook een heerlijk sneeuwballengevecht mee houden", vertelt Lianne Steeman. De buurtsportcoach van Team Sportservice begeleidt de kinderen tijdens de twee gymuren.

Winterparadijs
"We maken er een echt winterparadijs van in de zalen. We hebben naast de sneeuwballen ook nog allerlei andere winterspellen, maar die verklap ik niet. Die krijgen de kinderen te zien als ze zich aanmelden."


Durf jij het op te nemen tegen buurtsportcoach Lianne Steeman? - foto: Team Sportservice

Twee groepen: onder- en bovenbouw
Het Xtreme Sneeuwbalfeest is speciaal voor kinderen van de basisschool. "We hebben ze in twee groepen verdeeld: onder- en bovenbouw. De leerlingen van groep 3 tot en met 5 kunnen om 15:00 uur meedoen en de bovenbouwers van 16:00 tot 17:00 uur."

Aanmelden verplicht
De gymzaal van de brede school in Middenmeer is te vinden aan de Sportweg 2. Op www.noordhollandactief.nl kunnen kinderen zich aanmelden. De kosten bedragen 2,50 euro. Kinderen die onder de Meedoenregeling van de gemeente Hollands Kroon of Schagen vallen, kunnen gratis meedoen en melden zich aan via een mail naar mverblaauw@teamsportservice.nl.

Meer weten? Neem contact op met Lianne Steeman: lsteeman@teamsportservice.nl. Team Sportservice volgt de richtlijnen van het RIVM waar het gaat om corona.Klik hier voor een overzicht van exposities en museazaterdag 19 februari

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 19 februarizaterdag 19 februari

Workshop Acryl gieten

WIERINGERWAARD - Léonne Zuurbier geeft in Art Café Hollands Kroon aan de Waardpolderhoofdweg 3 een workshop Acryl gieten.

Maak kennis met de wondere wereld van acrylic pouring. In 2,5 uur tijd maakt u met gebruik van diverse additieven een prachtig kunstwerk. De workshop is inclusief materialen, hapje en drankje. Schorten en handschoenen zijn aanwezig.

De workshop is van 14:00-16:30 uur. Deelname kost € 35,00. Opgeven kan via lggzuurbier@gmail.com of 06 2908 1620.

Wilt u meer informatie of op de hoogte blijven van actuele workshops volg dan Art Café Hollands Kroon op Facebook.zaterdag 19 februari

The Visitors

WIERINGERWERF - The Visitors uit Middenmeer komen het publiek in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vermaken met prachtige bekende popsongs uit de vorige eeuw.

De akoestische band verstaat de kunst om met goede zang en muziek en een leuke presentatie een zeer sfeervolle avond te verzorgen, die je niet wilt missen. Feest der herkenning met hoge kwaliteit en veel gezelligheid.De aanvang is 20:00 uur. Kaarten à € 15,00 zijn te bestellen bij tickets@thevisitors.nl.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuurzaterdag 19 februari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Bert Spaansen, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 06 5136 0528, liefst per WhatsApp of e-mail bert.spaansen@outlook.com.

De volgende klaverjasavonden zijn op 19 maart en 16 aprilzondag 20 februari

Workshop stippen (dotting)

WIERINGERWAARD - Léonne Zuurbier geeft in Art Café Hollands Kroon aan de Waardpolderhoofdweg 3 een workshop stippen op porselein en keramiek.

Léonne gaat met een kleine groep van maximaal 5 deelnemers aan de slag met porseleinverf. De deelnemers brengen met speciaal hiervoor bestemde stipstokjes allerlei patronen en figuren aan dmv het zetten van stippen op een geglazuurde ondergrond.
Diverse kleuren combinaties uitvinden en voor de waaghalzen is er een speciaal additief waarmee je transparant kunt schilderen. U krijgt tips voor thuis mee.

De workshop is van 14:00-16:30 uur. Deelname kost € 30,00. Dit alles omlijst met koffie, thee en heerlijke verse koekjes komt iedere deelnemer tot een verrassend eindresultaat. Opgeven kan via lggzuurbier@gmail.com of 06 2908 1620.

Wilt u meer informatie of op de hoogte blijven van actuele workshops volg dan Art Café Hollands Kroon op Facebook.zondag 20 februari

Quatro Ventos

WINKEL - Fadokwartet Quatro Ventos geeft om 20:00 uur op uitnodiging van de Culturele Stichting Niedorp een concert in de Lucaskerk.

De Portugese zanger en gitarist Emanuel Pessanha is al twintig jaar de voorman van het ijzersterke fadokwartet Quatro Ventos.Om te laten zien dat fado veel meer is dan alleen een Portugees muziekgenre, brengt de groep in 'Fado Mundo' een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken, eh... uit quatro ventos dus.
De toegang is € 15,00 en reserveren kan via www.culturelestichtingniedorp.nl.woensdag 23 februari

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand februari is de start op het Kerkplein (tegenover nummer 6) in Hippolytushoef. Er worden afwisselende rondjes rondom Hippolytushoef, over Westerklief, Oosterklief, door het Kooibos, Elft en meer gelopen.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.Klik hier voor een overzicht van exposities en museazaterdag 26 februari

Joost Botman vertolkt Johnny Cash

OUDESLUIS - Gitarist en zanger Joost Botman komt naar het Cultuurkerkje, Noorderweg 14a. Hij vertolkt daar het leven van de legendarische Johnny Cash. Tussen de nummers door vertelt hij over het leven van de Amerikaanse countryzanger, die tot grootste iconen van de Amerikaanse muziekgeschiedenis behoort.

What is Truth
Joost Botman duikt in de geschiedenis van 'The Man in Black'. Een geschiedenis die bol staat van de tegenstellingen: drugssmokkel en religie, vaderlandsliefde en drankmisbruik, een familieman met een fascinatie voor het gevangenisleven. In het programma neemt Joost het publiek mee in een aangrijpende en soms droogkomische vertelling over deze bijzonder zanger met het kenmerkende donkerbruine stemgeluid.
Het leven van Cash trekt voorbij in twintig nummers. Daar tussen door vertelt Joost over het bijzondere leven van Cash, een van de grootste iconen in de Amerikaanse muziekgeschiedenis.


Joost Botman is zanger/gitarist De nummers van Cash passen uitstekend bij zijn warme stem. Joost trok 5 jaar lang door het land met een muziektheaterprogramma over Simon and Garfunkel. Een boeiende verteller met een eigen, droogkomische voordracht. In het programma What is Truth werkt hij samen met gitarist Cok van Vuuren, bekend van Ocobar en als begeleider van o.a. Freek de Jonge en Ricky Koole.

Het concert begint om 20:00 uur en de entree is € 17,50. Kaarten i.v.m. Coronabeperkingen reserveren via www.cultuurkerkje.nl.zaterdag 26 en zondag 27 februari

Workshop Acryl gieten

WIERINGERWAARD - Léonne Zuurbier geeft in Art Café Hollands Kroon aan de Waardpolderhoofdweg 3 een workshop Acryl gieten.

Maak kennis met de wondere wereld van acrylic pouring. In 2,5 uur tijd maakt u met gebruik van diverse additieven een prachtig kunstwerk. De workshop is inclusief materialen, hapje en drankje. Schorten en handschoenen zijn aanwezig.

De workshop is van 14:00-16:30 uur. Deelname kost € 35,00. Opgeven kan via lggzuurbier@gmail.com of 06 2908 1620.

Wilt u meer informatie of op de hoogte blijven van actuele workshops volg dan Art Café Hollands Kroon op Facebook.zondag 27 februari

Film Still Alice

WIERINGERWAARD - Filmhuis De Oude School, Populierenlaan 23a, vertoont de film Still Alice.

Alice Howland (Julianne Moore) is een 50-jarige docent taalkunde aan de Columbia-universiteit in New York. Op het toppunt van haar carrière krijgt ze te maken met het verval van haar geheugen. Ze wordt gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer en moet als sterke onafhankelijke vrouw zien om te gaan met de gevolgen van deze diagnose die haar leven drastisch zal veranderen.De film begint om 14:00 uur en de entree is € 5,00.
Tijdens de pauze en na de voorstelling is er koffie en fris te koop voor € 1,00. Ook een wijntje of een biertje is mogelijk, kosten hiervan bedragen € 1,50.
Je kunt een kaartje kopen via filmclub-de-oude-school.myonline.store en direct betalen. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Je kunt meerdere kaartjes bestellen, maar dan dient er per kaartje te worden ingevuld voor wie het kaartje is. De kaartjes liggen klaar in het Filmhuis een half uur voor de voorstelling van start gaat.

Kijk voor de volledige filmagenda op filmclub-de-oude-school.myonline.storezondag 27 februari

Jacob Olie Trio

HIPPOLYTUSHOEF - Het Jacob Olie Trio geeft een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk.

Dit jeugdige pianotrio (viool, cello en piano) is gloednieuw, maar de drie leden zijn doorgewinterde topmusici, die op gedreven wijze hun muziek ten gehore brengen. Genoemd naar de Amsterdamse fotograaf Jacob Olie spelen zij zoals hij fotografeerde: met een oog en een oor voor schoonheid, compositie en waarachtig samenspel. In het programma 'Folk Sounds' brengen zij muziek uit verschillende streken, van Anton Arenski, Frank Martin, en van Antonín Dvořák diens beroemde Dumky trio.Het concert begint om 15:30 uur. Het bestuur van de Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk heeft besloten dat de Kroonconcerten alleen toegankelijk zijn met een coronatoegangsbewijs.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via het bestelformulier op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.

Bekijk de complete concertagenda op www.dekroonconcerten.nlzaterdag 5 maart

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zondag 6 maart

Cinco Ventos

WIERINGERWERF - Klassiek blaaskwintet Cinco Ventos geeft om 15:00 uur een concert in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Cinco Ventos bestaat uit Eva Schotanus - fluit, Eefje Benning - klarinet, Marjan Politiek - hoorn, Yvonne de Winter - hobo en Boukje Jonkheer - fagot.
Hoorniste Marjan Politiek is jaren geleden opgeleid door Creona, waar ze de beginselen van het hoorn spelen leerde en waar ze leerde samenspelen. Haar hobby werd passie en beroep. Naast het geven van muzieklessen is ze actief in het blaaskwintet.Cinco Ventos is Portugees voor vijf winden. De naam is gekozen niet alleen vanwege het feit dat ze een blaaskwintet zijn maar ook omdat het repertoire muziekstukken bevat uit verschillende windstreken.

De toegang is € 15,00. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuurdonderdag 10 maart


Keezen

HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 2,50 per persoon.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Agatha Spaansen, vóór woensdag 19:00 uur (elke keer dat je mee wilt spelen, dien je je op te geven).

Laatste speeldatum: 7 april.zaterdag 12 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg 2-4.

Er worden 8 avonden gespeeld, waarvan de laatste een vrije avond is, die niet mee telt voor de competitie.
Van de 8 avonden tellen er 7 mee voor de competitie. Je mag er 2 missen of de 2 slechtste worden weggestreept bij 7 x deelname.
Je mag altijd komen kaarten en als je 5x of meer aanwezig bent geweest, dan doe je automatisch met de competitie mee.
Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 0227-591879/06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 0227-593391/06 2040 7420.
Buurtvereniging Noordervenne houdt zich aan de horecaregels omtrent corona, die in het dorpshuis gelden.

De laatste klaverjasavond is op 9 april. Dat is een vrije avond en dan worden de prijzen van de competitie uigereikt.vrijdag 18 maart

Oud papier

ANNA PAULOWNA - Leden van Atletiekvereniging Dokev zamelen vanaf 18:00 uur oud papier in.zaterdag 19 maart

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 19 maart

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Bert Spaansen, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 06 5136 0528, liefst per WhatsApp of e-mail bert.spaansen@outlook.com.

De laatste klaverjasavond is op zaterdag 16 aprilzondag 20 maart

Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten

WINKEL - Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten geven om 20:00 uur op uitnodiging van de Culturele Stichting Niedorp een concert in de Lucaskerk.

Al elf jaar lang vormen de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem en topgitarist Erwin van Ligten een geweldig muzikaal paar. Ze gaan naar de kern van een lied en dagen elkaar uit. Dat deden ze al met Jacques Brel, nu doen ze het met Ramses Shaffy.In 'Zing, Vecht, Huil, Bid... ' wordt het repertoire van Nederlands meest kleurrijke chansonnier in een vrouwelijk jasje gestoken. De 'Shaffy Cantate', 'Het Is Stil In Amsterdam', 'Sammy', 'Laat Me', ze komen allemaal voorbij, afgewisseld met verhalen over Ramses' roemruchte leven.
De toegang is € 15,00 en reserveren kan via www.culturelestichtingniedorp.nl.donderdag 24 maart

Piekeren kun je afleren

BREEZAND - Psycholoog Maurice Topper gaat in op piekeren bij Vrouwen van Nu in de zaal van de SamenVaart, Molenvaart 421. 'Piekeren kun je afleren' is zijn devies. Psycholoog Topper geeft voorbeelden van piekergedachten en manieren om piekeren te verminderen. De bijeenkomst in de Samenvaart, Molenvaart 421, begint om 13:45 uur.

De GZ-psycholoog Maurice Topper (foto) weet alles over piekeren; hij is er op gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam.
Piekeren is normaal, iedereen doet het weleens, maar het is ook een risicofactor. Te veel piekeren is niet goed, daar kun je last van krijgen, het kan zelfs leiden tot psychische aandoeningen als een depressie of een eet- of angststoornis. Piekeren kan zelfs je leven beheersen.
Gelukkig kun je zelf veel doen om dit te voorkomen.

Naast uitleggen wat piekeren is en benadrukken dat het iets is wat we allemaal doen, laat Topper met een oefening aan den lijve ondervinden wat voor invloed verschillende manieren van denken op ons hebben.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl/anna-paulowna.zondag 27 maart

Kinderfilm Brother Bear

WIERINGERWAARD - Filmhuis De Oude School, Populierenlaan 23a, vertoont de Nederlands gesproken film Brother Bear voor kinderen van de basisschool.

Lang, heel lang geleden, aan het einde van de ijstijd waren er eens drie broers. Toen de oudste gedood werd tijdens de jacht op een beer, nam de jongste, Kenai, wraak op dit dier. Voor straf veranderden de Goden hem zelf in een beer. Kenai leert de dierenwereld nu op een heel andere manier kennen en raakt bevriend met het jonge grizzly beertje Koda, die hem leert wat de echte betekenis van broederschap is.De film begint om 14:00 uur en de entree is € 2,50, inclusief limonade en wat lekkers.
Je kunt een kaartje kopen via filmclub-de-oude-school.myonline.store en direct betalen. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Je kunt meerdere kaartjes bestellen, maar dan dient er per kaartje te worden ingevuld voor wie het kaartje is. De kaartjes liggen klaar in het Filmhuis een half uur voor de voorstelling van start gaat.

Kijk voor de volledige filmagenda op filmclub-de-oude-school.myonline.storezondag 27 maart

Lucie de Saint Vincent

HIPPOLYTUSHOEF - Pianiste Lucie de Saint Vincent geeft een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk.

Alleen al haar naam is uitnodigend! Laat u meevoeren naar de sfeer van een 'Salon de Musique' rond 1900, de Parijse salons waar de beau monde en verlichte geesten elkaar troffen - les Salons des Lumières. Luister naar muziek van vrouwelijke componisten, allen uit de Franse high society. Stel u elegante dames in de mooie jurken van die tijd voor, heerlijke parfums, kaarslicht, een goed glas wijn, en geniet van deze fantastische fortepianiste!Het concert begint om 15:30 uur. Het bestuur van de Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk heeft besloten dat de Kroonconcerten alleen toegankelijk zijn met een coronatoegangsbewijs.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via het bestelformulier op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.zaterdag 2 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 6 april

Jeu de Boules

ANNA PAULOWNA - Vrouwen van Nu speelt vanaf 13:30 uur Jeu de Boules op het Kleine Sluis sportcomplex.

De eigen bijdrage is € 7,50.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl/anna-paulowna.donderdag 7 april


Keezen

HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 2,50 per persoon.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Agatha Spaansen, vóór woensdag 19:00 uur (elke keer dat je mee wilt spelen, dien je je op te geven).zaterdag 9 april
Twee eenakters

OUDESLUIS - Toneelgroep OZOS voert twee tragikomische eenakters op in het Cultuurkerkje, Noorderweg 14a. De eerste is 'Regenwormen' van schrijfster Yvonne Keuls. De tweede eenakter 'Tweestrijd' is van schrijfsters Nicolet Steemers en Corine Hartman.

Beide stukken zijn onder regie Peter J. van de Wiel, sinds 1985 betrokken bij toneelvereniging OZOS als voorzitter, initiator en regisseur.
Spelers: Marianne Steenbergen en Piet van Gaever. Miriam Dekker en Debby Goos.

Het concert begint om 20:00 uur en de entree is € 10,00. Kaarten i.v.m. Coronabeperkingen reserveren via www.cultuurkerkje.nl.zaterdag 9 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een vrije klaverjasavond in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg 2-4.

Er zijn mooie dagprijzen en een verloting. Ook worden de prijzen van de voorbije competitie uigereikt. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 0227-591879/06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 0227-593391/06 2040 7420.
Buurtvereniging Noordervenne houdt zich aan de horecaregels omtrent corona, die in het dorpshuis gelden.maandag 11 april

Marc Vrolijk

Ledenavond Wieringer Vrouwen met vrolijk entertainment

HIPPOLYTUSHOEF - Wieringer Vrouwen begint het seizoen met een avond vol muziek, humor en amusement met Marc Vrolijk.

Marc Vrolijk gaat terug naar de tijd waarin afwassen nog heel gewoon was. Iedere dag verdwenen hele stapels vuile vaat in het hete sop. Onder luid gezang werd de klus geklaard. Achter het aanrecht passeerde het ene na het andere lied de revue. Met de komst van de vaatwasser verdween in veel gezinnen deze oergezellige traditie. In 'Zingen bij de Afwas' laat Marc de 70-er jaren herleven.De avond van Wieringer Vrouwen is in Dorpshuis Hippolytushoef, Kerkhofsteeg 4 en begint om 20:00 uur. De entree is € 5,00 voor leden en € 12,50 euro voor gasten, inclusief een kopje koffie/thee bij aankomst en in de pauze een drankje.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 16 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 16 april

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Bert Spaansen, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 06 5136 0528, liefst per WhatsApp of e-mail bert.spaansen@outlook.com.zaterdag 16 april

Status Quo Forever

NIEUWE NIEDORP - De beste Status Quo tribute band van Europa treedt om 20:00 uur op in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79. Inmiddels heeft Status Quo Forever al op talloze podia bewezen dat de belofte zeker wordt waargemaakt.

Quo fans roemen de energie, het enthousiasme en de perfectie waarmee de nummers worden gebracht. Volgens eigen zeggen brengt het hun terug naar de hoogtijdagen van Status Quo, eind jaren zestig tot begin jaren tachtig (de zogenaamde Frantic Four periode).Ook het publiek wat niet heel erg bekend is met de nalatenschap van Status Quo wordt verrast door het grote aantal hits en de toegankelijkheid van de minder bekende nummers.
Verwacht van Status Quo Forever een gedenkwaardig optreden met de energie en rauwheid waar Status Quo om bekend staat maar waar ook de harmonieuze samenzang/gitaarspel van frontmannen Rossi/Parfitt eer wordt aangedaan. Alle grote hits zullen te horen zijn.

Kaarten kosten in de voorverkoop € 13,50 en kunnen besteld worden via www.dorpshuisprinsmaurits.nl. Kaarten aan de deur kosten € 17,50.zaterdag 16, zondag 17, maandag 18, dinsdag 19 en woensdag 20 april

Bloemendagen

ANNA PAULOWNA - De Bloemendagen is een jaarlijks terugkerend evenement. Door heel Anna Paulowna en Breezand staan ruim honderd mozaïeken.

Mozaïeken zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunststukken.De mozaïeken staan in de tuinen van de makers en zijn tijdens de Bloemendagen voor iedereen te bewonderen. Met een deelnemerslijst en plattegrond kunt u uw eigen route bepalen en op de fiets of met de auto langs alle mozaïeken rijden.


U bent van harte welkom om dit evenement te bezoeken. Tijdens de Bloemendagen is er van alles te zien, te doen en te beleven voor jong en oud. Naast dat u de prachtige mozaïeken, versierde bruggen en bollenvelden kunt bewonderen, kunt u ook markten bezoeken, mee doen met workshops en aan wandel- of fietstochten deelnemen.zondag 17 april

Unicorn

Keltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes

WINKEL - Unicorn geeft om 20:00 uur op uitnodiging van de Culturele Stichting Niedorp een concert in de Lucaskerk.

Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel; een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje, waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar achter die vrolijke façade gaan rasmuzikanten schuil die elkaar ragfijn aanvoelen.De toegang is € 13,00 en reserveren kan via www.culturelestichtingniedorp.nl.zaterdag 23 en zondag 24 april

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Vroegbloeiers, tuin en natuur ontwaken...'

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Huiberts Biologische Bloembollen, Ruigeweg 39, Sint Maartensbrug van 11:00-17:00 uur
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
Zintuigentuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00
De Vredestuin, Hobbemalaan 2a, ingang Metsulaan 4, Alkmaar van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Ilnacullin Tuin, Dorpsweg 21, Schellinkhout van 11:00-15:00 uur (alleen op zondag)
Tuin Van den Berg, Dreef 2, 't Veld van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin familie Neefjes, Vok Koomenweg 5, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin De Geus, Hasselaarsweg 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)zondag 24 april

Film The Pianist

WIERINGERWAARD - Filmhuis De Oude School, Populierenlaan 23a, vertoont de film The Pianist.

Op 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman voor de radio 'Nocturne in d-mineur' van Frédéric Chopin. Door het lawaai van de bombardementen kan hij zichzelf nauwelijks horen. Een halfuur na afloop van dit optreden wordt de zaal van de Poolse omroep geraakt en is de radio definitief uit de ether. De gevolgen van de bezetting voor Warschau zijn afschuwelijk: het getto, de joodse opstand, de deportaties. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, tracht Szpilman te overleven in de gehavende stad. Hij krijgt daarbij hulp van Poolse verzetsstrijders.De film begint om 14:00 uur en de entree is € 5,00.
Tijdens de pauze en na de voorstelling is er koffie en fris te koop voor € 1,00. Ook een wijntje of een biertje is mogelijk, kosten hiervan bedragen € 1,50.
Je kunt een kaartje kopen via filmclub-de-oude-school.myonline.store en direct betalen. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Je kunt meerdere kaartjes bestellen, maar dan dient er per kaartje te worden ingevuld voor wie het kaartje is. De kaartjes liggen klaar in het Filmhuis een half uur voor de voorstelling van start gaat.

Kijk voor de volledige filmagenda op filmclub-de-oude-school.myonline.storezaterdag 30 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 14 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 14 mei

Excursie Historische Vereniging Wieringen

WIERINGEN - De Historische Vereniging Wieringen heeft een excursie gepland naar het Kijk en Luistermuseum Bennekom en het Veluws Zandsculpturenfestijn. Dit allemaal onder voorbehoud Corona maatregelen van de Overheid. Aanmelden kan tot 31 maart.

Eerste stop is het Kijk en Luistermuseum in Bennekom.
De collectie van dit museum omvat ruim 200 mechanische muziekinstrumenten uit de 19e eeuw. Deze worden alle met een veerwerk opgewonden of met de hand bewogen. Hier zijn geen apparaten met een stekkersnoer. U ziet speeldozen, zingende vogels, bewegende en muziek makende figuren als een goochelaar en banjospeler. Verder zijn er cilinder- en schijvenspeeldozen, straatpiano's, pianola's en draaiorgels, waaronder een schitterend gerestaureerd Bruderorgel uit 1860
De historische collectie van dit museum toont Veluwse streekhistorie met zo'n 9000 objecten.
De objecten zijn thematisch ondergebracht in levensechte taferelen rondom een dorpsplein. Zo is er een 'klompenschooltje' anno 1920, een garen- en bandwinkel van 1868, waarin een groot aantal boerenmutsen en 'lingerie' uit grootmoederstijd, een torenklok met opwinduurwerk uit 1904 en een boerendeel met reupelstal. Ook vindt u nog een originele kruidenierswinkel uit 1900, waar 'ouderwets snoep' wordt verkocht.

U krijgt eerst een kopje koffie met gebak, daarna krijgt u in groepjes een rondleiding door dit leuke museum. Tussen de middag krijgt u een lunch aangeboden.

Na de middag gaat de reis naar Garderen voor een bezoek aan het Veluws Zandsculpturenfestijn.
Dit jaar is het thema van de zandsculpturen 'Onze Vaderlandsche Geschiedenis'. Ook is er een overdekte ruimte waarin de dierenwereld is uitgebeeld. Het is een belevenis voor zowel jong als oud
Ook kunt u hier de beeldentuin bezoeken en een mooi overdekt showroomdorp.

Instappen: 8:00 uur bij Huisartsenpraktijk Elft, de vroegere Rabobank in Hippolytushoef en om 8:10 uur tegenover het Benzinestation Avia in Den Oever
Rond 18:00/18:30 uur bent u weer terug op Wieringen

De prijs is € 58,50 voor leden en voor niet leden € 61,00
De bustocht is inclusief 2 kopjes koffie met gebak, entree en rondleiding Kijk- en Luistermuseum in Bennekom, lunch met kroket en entree Beeldentuin/Showroomdorp en Zandsculpturen.

Indien u een rollator/rolstoel wilt meenemen, wilt u dat bij reserveren dan vermelden. Er kunnen een beperkt aantal mee. De bus is geen rolstoelbus.

Aanmelden voor 31 maart via excursie@historischwieringen.nl of telefonisch bij Bertha Rorije-Oedzes (0227-593394 / 06 2035 0306) of Marjan Tijsen-Rasch (0227-592557 / 06 1390 3622).

Betalen voor 20 april. Bankgegevens van de vereniging:
NL44RABO0370331974 t.n.v. Historische Vereniging Wieringen o.v.v. EXCURSIE EN UW NAAM.zaterdag 14 en zondag 15 mei

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Tuinen in lentetooi, kleur, vogels en jong leven...'

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
Zintuigentuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
De Vredestuin, Hobbemalaan 2a, ingang Metsulaan 4, Alkmaar van 11:00-17:00 uur
Maggie's Heritage Garden, Gangwerf 1, Twisk van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Bolderik, Grutteweide 9, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Ilnacullin Tuin, Dorpsweg 21, Schellinkhout van 11:00-15:00 uur (alleen op zondag)
Tuin familie Neefjes, Vok Koomenweg 5, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin Van den Berg, Dreef 2, 't Veld van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin De Geus, Hasselaarsweg 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)vrijdag 20 mei

Oud papier

ANNA PAULOWNA - Leden van Atletiekvereniging Dokev zamelen vanaf 18:00 uur oud papier in.zaterdag 28 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 28 mei

Ernst Jansz

OUDESLUIS - Ernst Jansz zingt door hem vertaalde songs van Bob Dylan in het Cultuurkerkje Oudesluis, Noorderweg 14a.

Dit jaar werd Bob Dylan 80 jaar. In 2016 kreeg hij de Nobelprijs voor de Literatuur. Velen waagden zich aan het vertalen van zijn teksten. Ernst Jansz was een de weinigen die daarin slaagde. De meesten kennen Ernst Jansz van de band Doe Maar. Ouderen herinneren hem van de legendarische hippieband CCC Inc. Anderen zagen en hoorden hem met Boudewijn de Groot en Bram Vermeulen. Met hen toerde hij jaren door de lage landen. Zijn optreden in het Cultuurkerkje heeft niet alleen te maken voorgaande successen maar ook met Bob Dylan die een rode draad is in Ernst Jansz' muziekleven.Dylan is mogelijk de belangrijkste popmuzikant en tekstdichter van de afgelopen zestig jaar en een cultureel-maatschappelijk icoon dat geen gelijke kent. Velen hebben zich gewaagd aan het vertalen van de soms mysterieuze teksten die Dylan schreef. Slechts enkelen slaagden daarin.
Iemand die zich goed kan inleven in de psyche van een idool is ervaringsdeskundige Ernst Jansz zelf. Hordes flauwvallende meisjes die uitkeken naar hem. Waanzinnige taferelen bij Doe Maar optredens. Jansz heeft het allemaal meegemaakt, net als Dylan. Van jongs af aan werd Ernst Jansz geïnspireerd door Dylan.
In de jaren 2008-2009 vertaalde Jansz twaalf teksten van Dylan. Aan een goede vriend deelde hij dit in brieven. Het werk werd gebundeld in een boek. Hij beschreef zijn twijfels, zijn enthousiasme en zijn zoektocht naar achtergronden. Dit boek kreeg de titel Dromen van Johanna, evenals de gelijknamige cd, de dvd en de theatertournee.
Het werd geen Nobelprijs, maar Jansz' cd kreeg wel een Edison-nominatie.

Het concert begint om 20:00 uur en de entree is € 20,00. Kaarten reserveren via cultuurkerkje.nl.zondag 29 mei

Film The Straight Story

WIERINGERWAARD - Filmhuis De Oude School, Populierenlaan 23a, vertoont de film The Straight Story.

The Straight Story is een roadmovie gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de 73-jarige Alvin Straight, die in 1994 op zijn grasmaaier een zes weken durende tocht onderneemt, vanuit Iowa naar Wisconsin, om zijn zieke broer op te zoeken. Het feit dat het met de auto een halve dag rijden is, maakt duidelijk dat zijn reis een verzoeningsgebaar is naar zijn oudere broer, die hij na een ruzie, 10 jaar niet gesproken heeft. Onderweg ontmoet Alvin diverse lokale bewoners met ieder hun eigen verhaal.De film begint om 14:00 uur en de entree is € 5,00.
Tijdens de pauze en na de voorstelling is er koffie en fris te koop voor € 1,00. Ook een wijntje of een biertje is mogelijk, kosten hiervan bedragen € 1,50.
Je kunt een kaartje kopen via filmclub-de-oude-school.myonline.store en direct betalen. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Je kunt meerdere kaartjes bestellen, maar dan dient er per kaartje te worden ingevuld voor wie het kaartje is. De kaartjes liggen klaar in het Filmhuis een half uur voor de voorstelling van start gaat.

Kijk voor de volledige filmagenda op filmclub-de-oude-school.myonline.storezaterdag 11 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 11 en zondag 12 juni

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Zomer, tuinen barstensvol leven...'

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
De Zintuigentuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
De Vredestuin, Hobbemalaan 2a, ingang Metsulaan 4, Alkmaar van 11:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur
Maggie's Heritage Garden, Gangwerf 1, Twisk van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Bolderik, Grutteweide 9, Wervershoof van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Ilnacullin Tuin, Dorpsweg 21, Schellinkhout van 11:00-15:00 uur (alleen op zondag)
Tuin Van den Berg, Dreef 2, 't Veld van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin De Geus, Hasselaarsweg 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)zaterdag 25 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zondag 26 juni

Film Rocketman

WIERINGERWAARD - Filmhuis De Oude School, Populierenlaan 23a, vertoont de film Rocketman.

Rocketman vertelt het waargebeurde verhaal van Elton John. Elton besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat. Uiteindelijk zal hij uitgroeien tot een wereldberoemde superster.De film begint om 14:00 uur en de entree is € 5,00.
Tijdens de pauze en na de voorstelling is er koffie en fris te koop voor € 1,00. Ook een wijntje of een biertje is mogelijk, kosten hiervan bedragen € 1,50.
Je kunt een kaartje kopen via filmclub-de-oude-school.myonline.store en direct betalen. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Je kunt meerdere kaartjes bestellen, maar dan dient er per kaartje te worden ingevuld voor wie het kaartje is. De kaartjes liggen klaar in het Filmhuis een half uur voor de voorstelling van start gaat.

Kijk voor de volledige filmagenda op filmclub-de-oude-school.myonline.storezaterdag 9 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 9 en zondag 10 juli

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Overdaad, bloemen, nectar en gezoem...'

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
De Vredestuin, Hobbemalaan 2a, ingang Metsulaan 4, Alkmaar van 11:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur
Maggie's Heritage Garden, Gangwerf 1, Twisk van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Bolderik, Grutteweide 9, Wervershoof van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Tuin familie Neefjes, Vok Koomenweg 5, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin De Geus, Hasselaarsweg 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)vrijdag 15 juli

Oud papier

ANNA PAULOWNA - Leden van Atletiekvereniging Dokev zamelen vanaf 18:00 uur oud papier in.zaterdag 23 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 6 en zondag 7 augustus

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Genieten van al dat leven in de tuin...'

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
De Zintuigentuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
De Vredestuin, Hobbemalaan 2a, ingang Metsulaan 4, Alkmaar van 11:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur
Maggie's Heritage Garden, Gangwerf 1, Twisk van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Bolderik, Grutteweide 9, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Tuin familie Neefjes, Vok Koomenweg 5, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Tuin Van den Berg, Dreef 2, 't Veld van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)zaterdag 20 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 3 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 3 en zondag 4 september

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Rust, een prachtig herfsttoetje...'

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Waddentuun, Slingerweg 87, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
De Zintuigentuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 11:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur
Maggie's Heritage Garden, Gangwerf 1, Twisk van 11:00-17:00 uur
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Ilnacullin Tuin, Dorpsweg 21, Schellinkhout van 11:00-15:00 uur (alleen op zondag)
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)vrijdag 16 september

Oud papier

ANNA PAULOWNA - Leden van Atletiekvereniging Dokev zamelen vanaf 18:00 uur oud papier in.zaterdag 17 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 1 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 15 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 29 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 12 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.vrijdag 18 november

Oud papier

ANNA PAULOWNA - Leden van Atletiekvereniging Dokev zamelen vanaf 18:00 uur oud papier in.zaterdag 26 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 10 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 24 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
(advertentie)
Actueel...
27-01-2022 Regius College gaat online en live voor groep 8!
27-01-2022 Regius College gaat online en live voor groep 8!
27-01-2022 LADA en Anders samen de verkiezingen in
27-01-2022 Kerknieuws
27-01-2022 Fietsen en wandelen tegen spierziekte, 9 juni beklimming Mont Ventoux
27-01-2022 Dankbetuiging de heer Otto Metz
26-01-2022 151 jaar Knipscheer-orgel
26-01-2022 Start Trimsalon De HondenTobbe
26-01-2022 Joods Werkdorp krijgt steun van Rijksoverheid
26-01-2022 Dorpshuis Hippo gaat weer open
26-01-2022 Boswachters zoeken leukste hond
26-01-2022 Overleden mevrouw Stien Eikenaar
26-01-2022 Oude gebouw Lidl in Wieringerwerf wordt gesloopt
26-01-2022 Speedcovidtest in Sportcentrum Hippogym alleen op afspraak
26-01-2022 Gemeenteraadsverkiezingen
26-01-2022 Dankbetuiging de heer Gijs Cornelissen
26-01-2022 Overleden de heer Yazir Lutan
25-01-2022 GroenLinks slaat alarm over onderhoud raadhuis
25-01-2022 Vervolgen op beste gezonde ideeën
25-01-2022 Komt er een tweede druk van het Wieringer woordenboek van Dirk Lont Pzn?
24-01-2022 Ingo Halfweeg dupe van brutale autodiefstal
24-01-2022 Op pad met de Historische Vereniging Wieringen
24-01-2022 Museum Jan Lont zoekt groene vingers
24-01-2022 Xtreme Sneeuwbalfeest
24-01-2022 Kom naar de debatweek van Hollands Kroon
24-01-2022 Bagera is een bange kat
22-01-2022 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
22-01-2022 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
21-01-2022 Match ICT vanaf Morgen en Boel Skik
21-01-2022 Exposities en musea
(advertentie)
Occasions
Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Comfort
€ 11.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Waterspektakel op de Kermis - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...