Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 27-11-2022 om 15:40  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan bert@wieringernieuws.nl.

Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 1 december

Bingo

DEN OEVER - Er is een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 15 december, 5 en 19 januari, 2 en 16 februari, 2, 16 en 30 maart, 13 en 27 aprildonderdag 1 december

The Kilkennys

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt The Kilkennys in de Kampanje in Den Helder. De aanvang is 20:15 uur.

Vier vrienden uit de Ierse stad Kilkenny hebben hun liefde voor muziek samengevoegd en richten de Kilkennys op. Hun unieke vocale en instrumentale sound is een succesformule. Zetten menige pub op stelten!

Informatie over de theaterbezoekgroep bij Boukje Nieuwenhuizen: ☎ 0227-511510 / boukje@famnieuwenhuizen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.vrijdag 2 december

Vaste activiteiten op vrijdag:
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier en Klussen in het Boetje van Present in Middenmeer
• 13:30-17:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in Dorpshuis Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatievrijdag 2 december

Kookclub

STROE - De Kookclub van Wieringer Vrouwen komt om 13:00 uur voor een brunch bij elkaar bij Tiny Miedema.

Wieringer Vrouwen heeft een Kookclub, die om de beurt, eens per maand, bij elkaar eten en de gastvrouw bereidt de maaltijd. Wil je ook een groepje die om de beurt bij elkaar gaat eten? Vraag dan inlichtingen of meld je aan bij Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510 of boukje@famnieuwenhuizen.nl.

Tevens is er een grotere groep, die geregeld uit eten gaat. Dit kan zijn: dineren, lunchen of een high tea. Deze organisatie is in handen van Claudy Kaster, claudettekaster@gmail.com, tel. 06 4072 3069. Wilt u ook wel eens mee of meer info? Geeft u zich dan op bij Claudy, dan wordt u opgenomen in de app groep en blijft u op de hoogte.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.vrijdag 2 december


Dorpshuis Prins Maurits
Dorpsstraat 79, Nieuwe Niedorp
vanaf 17:00 uurvrijdag 2 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 16 en 30 december, 13 en 27 januari, 10 en 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)vrijdag 2 december

Filmhuis Cultuurschuur

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont een film.

De zaal gaat om 19:30 uur open, de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveringen via filmhuis@decultuurschuur.nl. Via dit e-mail adres kan men zich ook opgeven voor de nieuwsbrief.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuurvrijdag 2 december

The New London Chorale

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt The New London Chorale in de Kampanje in Den Helder. De aanvang is 20:15 uur.

The New London Chorale is opgericht door Tom Parker. Dit jaar vieren zij hun 40 jarig jubileumconcert in de diverse theaters in Nederland.

Informatie over de theaterbezoekgroep bij Boukje Nieuwenhuizen: ☎ 0227-511510 / boukje@famnieuwenhuizen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 3 decemberBent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 08:30-12:00 uur gehouden. Op de markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! De ZeeVerse Vismarkt verkoopt vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op de Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!
Bestellen kan met het bestelformulier.

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Iedere week vindt u op onze markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes, hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld, gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.zaterdag 3 december

Oud papier

BARSINGERHORN - Vanaf 13:00 uur wordt oud papier ingezameld in Barsingerhorn.zondag 4 december

Vaste activiteit op zondag:
• Vanaf 10:30 uur: Zondagochtendcafé in de Cultuurschuur in Wieringerwerf

Klik op de activiteit voor meer informatiemaandag 5 december

Vaste activiteiten op maandag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna, Den Oever en Hippolytushoef
• 10:30-13:00 uur: Lunchcafé in de Oude School in Wieringerwaard

Klik op de activiteit voor meer informatiemaandag 5 december

Hollands Kroonmobiel

HIPPOLYTUSHOEF - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats voor de kerk op het Kerkplein. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!maandag 5 december

NL-Alert testbericht

NL-Alert bestaat deze maand 10 jaar. Inmiddels werd het alarmmiddel ruim 1100 keer ingezet in verschillende situaties. Van grote branden en onverwacht noodweer tot de huldiging van Feyenoord en een ontsnapte giftige slang. Rond 12:00 uur zendt de overheid het twintigste NL-Alert testbericht uit.

Op de eerste maandagen in juni en december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert testbericht uit. Ruim zeven op de tien Noord-Hollanders die het testbericht ontvangen, herkennen NL-Alert hierdoor ook bij een noodsituatie. Dit blijkt uit een onderzoek dat namens het ministerie van Justitie en Veiligheid is uitgevoerd. In het testbericht staat duidelijk dat het om een test gaat. Je hoeft dus niets te doen. Het testbericht ziet er zo uit:

'NL-Alert 05-12-2022 12.00: TESTBERICHT. De overheid waarschuwt je tijdens noodsituaties via NL-Alert. Je leest dan wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. Kijk op www.nl-alert.nl *** TEST MESSAGE Netherlands Government Public Warning System. No action required. More information: www.nl-alert.nl/english'

Iedereen direct informatie bij een noodsituatie
Het alarmmiddel NL-Alert waarschuwt en informeert je wanneer je in de buurt van een noodsituatie bent. Denk aan een grote brand of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht direct, kom in actie en informeer anderen.

Zo werkt NL-Alert
Je ontvangt NL-Alert op je mobiele telefoon. Als je een NL-Alert binnenkrijgt, hoor je een doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan een normaal bericht. Om NL-Alert te ontvangen, moet je mobiel aanstaan. Verder hoef je niets in te stellen. NL-Alert is gratis en anoniem, je telefoonnummer blijft onbekend. Je ontvangt NL-Alert ook als het mobiele netwerk overbelast is. Daarnaast is NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclameschermen en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.

Let op: het NL-Alert kan hard klinken als je oordopjes of een koptelefoon gebruikt.

Volgende testbericht
Met het NL-Alert testbericht ervaar je hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. Het volgende NL-Alert testbericht ontvang je op maandag 5 juni 2023 rond 12:00.

Meer weten? Kijk op nl-alert.nl.maandag 5 december

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 6 december

Vaste activiteiten op dinsdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Wieringerwerf, Slootdorp en Middenmeer
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier in het Boetje van Present in Middenmeer
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Wieringerwerf en Nieuwe Niedorp
• 13:30 uur: Sjoelclub DAS-RAAK in dorpshuis Hippolytushoef
• 13:30 uur: Wandelmiddag Vrouwen van Nu Anna Paulowna
• 15:30-17:00 uur: Digitaal ontmoeten - Matchcafé

Klik op de activiteit voor meer informatiedinsdag 6 december

Koffie ochtend

HARINGHUIZEN - Elke eerste dinsdag van de maand is dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17 open van 10:00 uur tot 12:00 uur. Dan is er koffie ochtend.

Thea van Leeuwen schenkt de koffie of thee en de bezoekers kunnen met elkaar bijpraten.dinsdag 6 december

Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl.dinsdag 6 december

Filmmiddag

WIERINGEN - Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende, spannende, ontroerende of juist ontspannende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 1e donderdag van de maand bezoekt de Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

Lijkt het je leuk om je te laten verrassen door de filmkeuze en hou je van gezelligheid, neem contact op via a href="mailto:vrouwenvannu.wieringen@gmail.com">vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.
Het vertrek is om 13:00 uur. Aanmelden kan tot de dinsdag vooraf het filmbezoek.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 6 december

Gespreksgroep Niedorp

NIEUWE NIEDORP - Wie ouder wordt komt vaak voor een veelheid aan vragen te staan. Hoe om te gaan met deze digitale wereld? Is alles geregeld voor als u eventueel hulpbehoevend wordt? Komt u nog wel uit met uw inkomsten of wordt het lastig? Onder de bezielende en ervaren leiding van Co Mulder gaat de Wonen Plus Welzijn Gespreksgroep Niedorp hier elke eerste dinsdag van de maand van 14:00 uur tot 16:00 uur over in gesprek.

Uiteraard komen ook vele andere onderwerpen aan bod. Denk aan vrijetijdsbesteding, de West-Friese taal of bijvoorbeeld het nieuws van de dag. Heeft u zelf een onderwerp dat u graag wilt bespreken? Draag dit vooral aan. Onder het genot van koffie en thee wordt er serieus gepraat, maar zeker ook gelachen. Kortom, de maandelijkse Gesprekgroep Niedorp is een moment om naar uit te kijken.Wilt u ook een keer aansluiten? Of wilt u eerst meer informatie? Wellicht heeft u een steuntje in de rug nodig om een keertje langs te komen? Neem in alle gevallen vooral contact op met Angelique van Beckhoven, welzijnsconsulent bij Wonen Plus Welzijn op nummer 06 3029 2959.

De gespreksgroep vindt plaats op het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling (Watersnip 72) in Nieuwe Niedorp. Aanmelden via het telefoonnummer 0224-542660, of door een mail te sturen naar niedorp@wonenpluswelzijn.nl. Deelname is gratis.woensdag 7 december

Vaste activiteiten op woensdag:
• 9:00-12:00 uur: Creativiteitsclub in het Vikingschip in Den Oever
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Hippolytushoef, Breezand, Kreileroord en Lutjewinkel
• 9:30-11:00 uur: Digitaal ontmoeten - ActiviteitOnline
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Anna Paulowna
• 13:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in het Vikingschip in Den Oever
• 14:00-16:00 uur: Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatiewoensdag 7 december

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De eerste woensdag van de maand staat er altijd een bijzondere wandeling gepland. Het is een wandeling van een kilometer of vijf en er wordt na afloop ergens koffie gedronken.

Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 8 december

Vaste activiteiten op donderdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Den Oever, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Wieringerwerf, Wieringerwaard en 't Veld
• 9:00-12:00 uur: Creaclub DoeMee in De Oude School in Wieringerwaard
• 13:30-17:00 uur: Soos in Dorpshuis Hippolytushoef
• 14:00-15:30 uur: Voorleescafé bij Wonen Plus Welzijn in Nieuwe Niedorp
• 14:30-16:00 uur: Digitaal ontmoeten - Kopje thee met WPW
• 17:00-19:30 uur: Kookcafé in het Vikingschip in Den Oever

Klik op de activiteit voor meer informatiedonderdag 8 december

Sjamanistische Vrouwencirkel

DEN OEVER - In De Kapel, Gasthuisweg 52 in Den Oever is van 19:00 tot ± 22:00 uur weer een Sjamanistische Vrouwencirkel. Het gaat vooral om de verbinding samen, met ruimte om je verhaal te doen, een groepshealing en samen eten.

Meer informatie op www.deleylijn.nl.
Aanmelden kan tot 1 december via deleylijn@gmail.com.vrijdag 9 december

Vaste activiteiten op vrijdag:
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier en Klussen in het Boetje van Present in Middenmeer
• 13:30-17:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in Dorpshuis Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatievrijdag 9 december

Engelen Energie workshop

DEN OEVER - In De Kapel, Gasthuisweg 52 in Den Oever is van 8:45 tot ± 12:15 uur een Engelen Energie workshop. De healingochtend staat in het teken van de zachte Engelenenergie.

Meer informatie op www.deleylijn.nl.
Aanmelden kan tot 1 december via deleylijn@gmail.com.vrijdag 9 december

Wieringer Ontmoetingsdiner

HIPPOLYTUSHOEF - In november hebben de gasten van het Wieringer Ontmoetingsdiner weer kunnen genieten van een drie-gangendiner. Tussen de verschillende gangen werd men uitgedaagd om quizvragen op te lossen. De vragen hadden betrekking op Wieringen en algemene onderwerpen. Het diner werd afgesloten met koffie en thee.

Het Wieringer Ontmoetingsdiner is bedoeld voor mensen die op Wieringen wonen. Mensen die alleen wonen, en dus vaak alleen eten zijn er welkom.
Naast lekker eten is ook het elkaar ontmoeten een doel van het Ontmoetingsdiner.Het Wieringer Ontmoetingsdiner is in de Filadelfia kapel, Beltstraat 7-9 in Hippolytushoef. Aanmelden kan telefonisch bij Sjoerd Folkertsma 0227-602465.
U hoeft niet lid van een kerk te zijn. Als het nodig is kan vervoer geregeld worden. De kosten zijn € 5,00.
Het diner begint om 18:00 uur en duurt tot ongeveer 20:00 uur. De zaal gaat open om kwart voor zes.

Het Wieringer Ontmoetingsdiner is een initiatief van de vier Wieringer kerken: de Rooms Katholieke Parochie, de Protestantse Gemeente Wieringen, de Doopsgezinde Gemeente Wieringen en de Pinkstergemeente Filadelfia.vrijdag 9 december

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Klufterkrogt organiseert een KEEZ competitie in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

Het inschrijfgeld is € 5,00 per koppel. Aanmelden kan bij Petra van Duijvenvoorde, ☎ 06 5580 1186 en vanaf 19:30 uur in de Ankerkerk. Aanvang keezen 20:00 uur.vrijdag 9 december

Jaarvergadering IJsclub Voorwaarts

DEN OEVER - IJsclub Voorwaarts houdt om 20:00 uur haar ledenvergadering in de Wiron kantine, Oosterkruisweg 6.

Alle leden zijn uitgenodigd. De agenda ligt ter tafel.vrijdag 9 december

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een bingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten. De zaal gaat om 19:00 uur open.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.zaterdag 10 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 10 december

#upcyclewieringen

Toe aan een nieuwe look van je kerstdecoratie?

HIPPOLYTUSHOEF - Ben je uitgekeken op je kerstdecoratie? Vind je het leuk om een echt bijzonder kerststuk te maken? Het is niet altijd nodig om nieuwe kerstdecoratie te kopen, wij laten je in deze workshop zien dat het ook anders én duurzaam kan! Drie jonge vrouwelijke ondernemers van Wieringen; Kelly Sue, Dina en Lobke bundelen hun krachten en geven een leuke en duurzame kerst workshop op een hele bijzondere locatie: De Kas aan Belt 30!

Wat ga je doen:
Onder begeleiding van Kelly Sue (interieurstyliste) en Lobke (bloemstyliste) ga je eerst je oude kerstdecoratie (kerstballen en kleine decoratiestukken) een nieuw kleurtje geven met een plantaardige verf. Daarna verwerk je deze in een droogbloemstuk wat je zelf samenstelt. Dit bloemstuk kun je meerdere jaren gebruiken en hergebruiken! Kelly Sue en Lobke vertellen je alles over de duurzame materialen en hoe je zelf je kerstspullen, die je al jaren in de kast hebt liggen, een compleet nieuw leven kunt geven! Deze middag staat gastvrouw Dina voor je klaar om je te voorzien van koffie, thee en eigen gemaakte appeltaart! Deze workshop vindt plaats in De Kas, waar we ook nog eens heerlijk kunnen genieten van het prachtige uitzicht over de weilanden en de zeedijk terwijl de houtkachel ons warmhoudt.

Programma:
We kunnen je al vanaf 12:30 uur ontvangen en welkom heten.
13:00 uur: Ontvangst en welkom met een warme drank
13:15 uur: Kerstpresentatie van Kelly Sue over de nieuwste kersttrends van dit moment.
13:30 uur: Starten met schilderen van je kerstdecoratie
14:30 - 14:45 uur pauze
14:45 uur: Starten met het bloemstuk maken
16:00 uur: Einde
Op de locatie van De Kas is ook nog een hele leuke pop-up winkel waar je aan het einde van de workshop nog op je gemak kunt rondkijken. Kelly Sue, Dina en Lobke hebben ieder hun eigen producten in de winkel staan die ze graag aan je presenteren!

Kosten: € 45,00, inclusief een welkomstdrankje en materiaal. En je gaat naar huis met een prachtig duurzaam kerststuk!

Wat neem je zelf mee:
- Kerstdecoratie die je niet meer gebruikt en een nieuwe look wilt geven.
- Kerstballen en kleine kerst decoratiestukken die je in een bloemstuk kunt verwerken.
- De Kas wordt heerlijk verwarmd door een houtkachel, maar het is wel aan te raden om comfortabele en warme kleding te dragen (laagjes).
- Kelly Sue, Dina en Lobke Wij hebben ook nog extra kerstdecoratie achter de hand, mocht je niks hebben liggen of wat vergeten bent :-)
Voor vragen en/of informatie kun je terecht bij Dina via: info@dinamusic.nl.

Meer over ons:
• Kelly Sue: www.kellysue.nl.
• Diana: www.dinamusic.nl/.
• Lobke:
www.bylobke.nl.

Tickets: www.dinamusic.nl.zaterdag 10 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg 2-4.

Er worden 8 avonden gespeeld, waarvan de laatste een vrije avond is, die niet mee telt voor de competitie.
Van de 8 avonden tellen er 7 mee voor de competitie. Je mag er 2 missen of de 2 slechtste worden weggestreept bij 7 x deelname.
Je mag altijd komen kaarten en als je 5x of meer aanwezig bent geweest, dan doe je automatisch met de competitie mee.
Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 0227-591879/06 1203 8080.

Data volgende klaverjasavonden: 14 januari, 11 februari, 11 maart en 22 april (vrije avond en uitreiking prijzen competitie)zaterdag 10 december en zaterdag 21 januari
zondag 11 december

Vaste activiteit op zondag:
• Vanaf 10:30 uur: Zondagochtendcafé in de Cultuurschuur in Wieringerwerf

Klik op de activiteit voor meer informatiezondag 11 december

Graventapijt Themadag

MEDEMBLIK - Het is Graventapijt Themadag bij Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8. Het Graventapijt is een uniek meerjarig project waarbij op middeleeuwse wijze een wandkleed wordt gemaakt door vrijwilligers. Zij zijn specifiek voor dit project opgeleid in deze traditionele manier van borduren.

Tijdens de Graventapijt Themadag zijn de borduursters te vinden in de Ridderzaal, samen met een of meer van de wandtapijten. Zij vertellen meer over het project, zoals welke specifieke middeleeuwse technieken er gebruikt zijn. Ook demonstreren zij hoe ze de borduursteken zetten.Het Graventapijt: ontwerp en achtergrond
Het ontwerp voor het Graventapijt is speciaal voor Kasteel Radboud gemaakt door middeleeuws deskundige Marius Bruijn. Het wandtapijt toont de successiereeks van Graaf Floris V, bouwer van Kasteel Radboud.
In de middeleeuwen is het belangrijk om te laten zien bij welke familie je hoort. Daarvoor is er de successiereeks, waarbij je vanaf je vroegste voorvader laat zien van welke belangrijke mensen je afstamt. Dat gebeurt meestal via een wandtapijt.

Een middeleeuws ambacht bewaren voor toekomstige generaties
Textiel is kwetsbaar en er zijn dan ook maar weinig West-Europese middeleeuwse wandtapijten bewaard gebleven. De bekendste en een van de oudste is het Tapijt van Bayeux. Kasteel Radboud wil met het Graventapijt het ambacht van deze wandkleden in ere herstellen, zodat de traditie en werkwijze bewaard blijft voor toekomstige generaties.

Reserveren en prijzen
De Graventapijt Themadag speelt zich af in het museum en is inbegrepen bij het museumbezoek. Wil je zeker zijn van een tijdslot, dan kun je het beste je tickets van tevoren bestellen. Het museum is geopend van 11:00-17:00 uur.
Toegangsprijzen: Volwassenen € 8,50 per persoon, kinderen van 5 t/m 12 jaar € 5,50 per kind. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis naar binnen, net als Museumkaarthouders.

Kijk voor meer informatie en tickets op kasteelradboud.nl.zondag 11 december

The Cats Aglow

NIEUWE NIEDORP - The Cats Aglow, die de sound van de legendarische Volendamse popgroep The Cats op onnavolgbare manier weet te benaderen, geeft om 15:00 uur een gezellig najaar concert in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79.Kaarten kosten in de voorverkoop € 14,50 (exclusief € 2,50 service kosten) en zijn verkrijgbaar via www.dorpshuisprinsmaurits.nl
Kaarten aan de deur kosten € 17,50.zondag 11 december
zondag 11 december

Wereldlichtjesdag

HOLLANDS KROON - Op de tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Zij steken om 19:00 uur een kaarsje aan. Daarom zet de gemeente de poorten open van de gemeentelijke begraafplaatsen Anna Paulowna (Middenweg), Middenmeer, Wieringerwaard, Zandburen (Hippolytushoef) en Stroe. Dat doet ze om ouders, grootouders, familie, vrienden en andere belangstellenden te ontvangen, zodat zij een lichtje kunnen aansteken.

Golf van licht gaat door de wereld
Doordat mensen over de hele wereld om 19:00 uur een lichtje aansteken ontstaat er door de verschillende tijdzones in de wereld een golf van licht. Zo wordt de wereld een beetje lichter voor de mensen die hun kind(je) hebben verloren. Zij zijn niet alleen met hun verdriet. Het maakt niet uit of het gaat om een verloren verwachting, hoe oud het kind(je) was of hoe lang het geleden is. Het overleden kind(je) is altijd in iemands hart en gedachten.

Elke begraafplaats krijgt een eigen invulling voor deze avond
De plaatselijke uitvaartondernemers en vrijwilligers zorgen voor de organisatie. Er worden lichtjes aangestoken en er is een mogelijkheid de naam van het overleden kind(je) te (laten) noemen. Dan is er een moment van stilte. Ook is er muziek en worden er gedichten voorgelezen. Daarna kunnen wij elkaar ontmoeten, om samen dit moment en deze herinnering te delen.

Heeft u, of voelt u zich betrokken bij, een verloren verwachting of overleden kind(je)?
Mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot volwassenen, iedereen is welkom. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen, blijven hetzelfde en verbinden de aanwezige mensen.

Op deze Wereldlichtjesdag bent u vanaf 18:30 uur welkom op één van de begraafplaatsen, zodat we om 19:00 uur de lichtjes kunnen ontsteken.
Om deze avond goed te organiseren stellen wij het op prijs als u zich vooraf aanmeldt. Aanmelden kan via www.hollandskroon.nl.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op.
maandag 12 december

Vaste activiteiten op maandag:
• Vanaf 9:30 uur:
Doet & Ontmoet in Anna Paulowna, Den Oever en Hippolytushoef
• 10:30-13:00 uur: Lunchcafé in de Oude School in Wieringerwaard

Klik op de activiteit voor meer informatiemaandag 12 december

Ledenavond met Leon Kelder (gasten welkom)

HIPPOLYTUSHOEF - Boswachter Leon Kelder presenteert om 20:00 uur weer een avond bij Wieringer Vrouwen in dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Hij vertelt aan de hand van beelden over alle mooie natuurprojecten op Wieringen, waar Staatsbosbeheer zich mee bezig houdt. Een interessante avond, waarbij gasten van harte welkom zijn. Zij betalen € 10,00, inclusief koffie en consumptie met wat lekkers in de pauze.
Info: Hetty Dijkland, tel. 0227-92013, secretaris@wieringervrouwen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.maandag 12 december

Openbare fractievergadering LADA&ANDERS!

MIDDENMEER - LADA&ANDERS ! houdt om 20:00 uur een openbare fractievergadering in de Meerbaak, Prof. Ter Veenweg 4.

De agenda van de raadsvergadering van 15 december wordt behandeld. Wilt u komen inspreken over een onderwerp of anderszins met de fractie in gesprek, dan bent u welkom. Graag aanmelden bij fractiesecretaris Peter Couwenhoven, 06 2531 1671 of fractielada@lada.nu.dinsdag 13 december

Vaste activiteiten op dinsdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Wieringerwerf, Slootdorp en Middenmeer
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier in het Boetje van Present in Middenmeer
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Wieringerwerf en Nieuwe Niedorp
• 13:30 uur: Sjoelclub DAS-RAAK in dorpshuis Hippolytushoef
• 13:30 uur: Wandelmiddag Vrouwen van Nu Anna Paulowna
• 15:30-17:00 uur: Digitaal ontmoeten - Matchcafé

Klik op de activiteit voor meer informatiedinsdag 13 december

Hollands Kroonmobiel

NIEUWE NIEDORP - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats van winkelcentrum 't Hoefje. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!dinsdag 13 december

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur. U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer. Het archief is op de 1e etage boven de bibliotheek van Woonzorgcomplex 'Parkzicht'. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.dinsdag 13 december

Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl.dinsdag 13 december

Raadscafé

't VELD - Inwoners en andere belanghebbenden kunnen in het Raadscafé informeel in gesprek gaan met de gemeenteraad. Gesprekken kunnen gaan over onderwerpen die op de agenda staan voor de eerstvolgende raadsvergadering, maar dat hoeft niet. Het raadscafé wordt op de dinsdag voor de raadsvergadering gehouden Vanavond is het raadscafé om 20:00 uur in de sportkantine van V.V. Succes in Hippolytushoef.

Het raadscafé vindt elke keer op een andere locatie binnen de gemeente plaats.
Meer informatie vindt u op gemeenteraad.hollandskroon.nl.
Aanmelden voor het raadscafé kan uiterlijk 24 uur voor de start bij de griffie via griffie@hollandskroon.nl.woensdag 14 december

Vaste activiteiten op woensdag:
• 9:00-12:00 uur: Creativiteitsclub in het Vikingschip in Den Oever
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Hippolytushoef, Breezand, Kreileroord en Lutjewinkel
• 9:30-11:00 uur: Digitaal ontmoeten - ActiviteitOnline
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Anna Paulowna
• 13:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in het Vikingschip in Den Oever
• 14:00-16:00 uur: Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatiewoensdag 14 december

Informatieochtend over Nalatenschap

HIPPOLYTUSHOEF - We denken er liever niet over na, maar één ding is zeker. Er komt een moment dat we komen te overlijden. Als u (onverwachts) komt te overlijden, weet u dan hoe u uw dierbaren achterlaat? Wat is nu eigenlijk uw nalatenschap en bij wie komt dit terecht? Hoe zorgt u nu dat dit goed geregeld is? En wanneer is het dan goed geregeld?

Heeft u hier nog niet eerder over nagedacht of heeft u hier wel over nagedacht maar wilt u hier meer informatie over ontvangen? Dan bent u bij de Doet & Ontmoet van Wonen Plus Welzijn, in dorpshuis Hippo in de Kerkhofsteeg, aan het juiste adres!

U bent van harte welkom om van 9:30 tot uiterlijk 12:00 uur (de presentatie start om 10:00 uur) aan te sluiten. Tijdens deze informatieochtend komt Tessa Vriend langs om hier meer over te vertellen. Als nalatenschapscoach en begeleider helpt zij mensen om hun nalatenschap goed te regelen én naasten om een nalatenschap goed af te wikkelen. Zij gaat graag met u in gesprek over uw nalatenschap. Schuift u aan?woensdag 14 december

Fietsen over Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen heeft een mooie fietstocht van ± 30 km over Wieringen of de nabije omgeving uitgezet.

De route is iedere keer een verrassing: langs Wad, Robbenoordbos, maar ook langs het Amstelmeer naar Anna Paulowna. De start is om 13:30 uur vanaf de ALDI-parkeerplaats in Hippolytushoef. Leden hoeven zich niet aan te melden. Wil je mee fietsen, kom dan naar de startplaats of neem contact op met Tineke Groot, tel. 0227-591341, e-mail c.groot-rotgans@quicknet.nl of Joke Stoop, tel. 0227-591840, e-mail jaaberger@ziggo.nl. Onderweg of na afloop van de fietstocht wordt gezellig met elkaar iets gedronken.
Informatie ook via de wandel- en fietsapp. Wilt u ook in de app, geef dit dan door aan Hetty Dijkland, tel. 0227-592013, secretaris@wieringervrouwen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 14 december

Alzheimer Café

We nemen de hoed af

SCHAGEN - Ter afsluiting van het jaar vindt er een gezellig en sfeervol Alzheimer Café plaats met een hapje, een drankje, muziek en vermaak. Kortom een ontspannen decemberavond in het restaurant van Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan in Schagen. Gasten zijn Wil Gorter van het Hoedenmuseum en saxofonist Freek Harskamp.

Speciaal voor deze avond brengt Wil Gorter een groot deel van haar collectie vanuit Andijk naar Schagen. Op een ludieke manier neemt zij u mee in 20 jaar verzamelwoede, toont zij u prachtige exemplaren en vertelt u uiteraard het verhaal achter iedere hoed.
Saxofonist Freek Harskamp zorgt voor de muzikale omlijsting. Naast 'gewone' mooie nummers, zal hij ook een aantal mooie kerstnummers spelen om al een beetje in de kerstsfeer te komen.De avond is zeker ook geschikt voor mensen met geheugenproblemen. Een andere dierbare is eveneens van harte welkom.

Het blijft een avond met ruimte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige professionals. Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien of boeken met betrekking tot dementie lenen.
Tijd 19:15 - 21:30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mevr. Rensing (06 2237 2553).Klik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 15 december

Vaste activiteiten op donderdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Den Oever, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Wieringerwerf, Wieringerwaard en 't Veld
• 9:00-12:00 uur: Creaclub DoeMee in De Oude School in Wieringerwaard
• 13:30-17:00 uur: Soos in Dorpshuis Hippolytushoef
• 14:00-15:30 uur: Voorleescafé bij Wonen Plus Welzijn in Nieuwe Niedorp
• 14:30-16:00 uur: Digitaal ontmoeten - Kopje thee met WPW
• 17:00-19:30 uur: Kookcafé in het Vikingschip in Den Oever

Klik op de activiteit voor meer informatiedonderdag 15 december

Kerstkrans maken

WIERINGEN - Onder leiding van Jetty Bak en Lea Jongbloed maken de Wieringer Vrouwen in dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, een mooie kerstkrans. De activiteit begint om 9:30 uur.

De kosten zijn € 15,00, inclusief materialen en 2 consumpties met wat lekkers. Neem zelf een lijmpistool en een snoeischaar mee.
Informatie over deze ochtend en aanmelden (voor 3 december) bij Margot Wempe: tel. 0227-820816, m.wempe@ziggo.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.donderdag 15 december

Repair Café

MIDDENMEER - Bij het repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten of kleine houten meubels. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.
Het Repaircafé is voor u kosteloos. U hoeft zich niet op te geven. U kunt gewoon binnen komen lopen in het Posthuis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227-60 00 79 (iedere werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur), mailen naar wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl of kijken op www.repaircafe.nl.donderdag 15 december

Bingo

DEN OEVER - Er is een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 5 en 19 januari, 2 en 16 februari, 2, 16 en 30 maart, 13 en 27 aprilvrijdag 16 december

Vaste activiteiten op vrijdag:
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier en Klussen in het Boetje van Present in Middenmeer
• 13:30-17:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in Dorpshuis Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatie


vrijdag 16 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 30 december, 13 en 27 januari, 10 en 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)vrijdag 16 december

Filmhuis Cultuurschuur

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont een film.

De zaal gaat om 19:30 uur open, de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveringen via filmhuis@decultuurschuur.nl. Via dit e-mail adres kan men zich ook opgeven voor de nieuwsbrief.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuurvrijdag 16 december

Meezingkoor Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Het Meezingkoor Wieringen houdt elke derde zaterdagavond van de maand een meezingavond in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4. Iedereen die in de wintermaanden (september tot april) gezellig mee wil zingen is vanaf 20:00 uur van harte welkom.


Archieffoto uit 2019

Het koor wordt begeleid door accordeon, drum, bas en af en toe viool. Mappen met teksten van de liedjes zijn aanwezig. Deelname kost € 2,00 voor de onkosten en het gebruik van de liedjesmap.
Informatie bij Thea Rusting tel 0227-511833.vrijdag 16 december

Celtic Steps

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt de grootse Ierse dans- en muziekshow door het befaamde Ierse Riverdance gezelschap Celtic Steps in de Kampanje in Den Helder. De aanvang is 20:15 uur.

Vanavond naast de Ierse traditionals ook sfeervolle kerstnummers.

Informatie over de theaterbezoekgroep bij Boukje Nieuwenhuizen: ☎ 0227-511510 / boukje@famnieuwenhuizen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 december

Schaatsen op het Kerkplein

HIPPOLYTUSHOEF - De evenementencommissie bestaande uit Marjon van het Warme Nest, Anja en Lisanne van Stoer Mode, Silvia van Bloemennis en Bianca van de Ukkie Shop in heeft weer spannende plannen!

Met zijn vijven zetten ze een superleuk Wieringen Winter Wonderland neer. Er komt een heuse kunstijsbaan van 20x10 meter op het Kerkplein in het centrum van Hippolytushoef. Het is geen gekoeld ijs maar een kunststof vloer waar je de beleving van echt ijs kunt meemaken.

De ijsbaan is dagelijks open vanaf 12:00 uur tot 22:00 uur. Schaatsen kunnen ter plaatse gehuurd worden voor € 5,00 per twee uur. De commissie houdt de kosten laagdrempelig zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Uiteraard is er koek en zopie voor jong en oud in de twee grote verwarmde tenten naast de ijsbaan met natuurlijk warme chocomelk, koek, glühwein en snert

Vrijdag- en zaterdagavond van 19:00 uur tot 21:30 uur is er disco op de ijsbaan met geweldige dj's. Zaterdag 19:00 uur staat er een Kerstparade op de agenda met een echte arrenslee en Kerstman, de Grinch, Black Pearls Frieze paarden en nog meer moois.

Zondagmiddag is er een gezellig zangkoortje, dat Christmas Songs gaat zingen.zaterdag 17 december

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 17 december

Het sneeuwt stippen...

MEDEMBLIK - De Stippenworkshop is terug! Claudia Jager geeft van 13:30-17:00 uur haar populaire Stippenworkshop met een overheerlijke high tea in Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8.

In de sfeervolle taveerne van het Kasteel Café stip jij er lekker op los. Tussendoor geniet je van de lekkere hapjes van de high tea. Het thema is dit keer Kerst. Zo heb je een leuke creatieve middag én een mooi zelf versierd bordje om mee te pronken tijdens de feestdagen.Deelname kost € 49,50. Tickets via kasteelradboud.nl. Wacht niet te lang met boeken, het aantal plaatsen is beperkt!zondag 18 december

Vaste activiteit op zondag:
• Vanaf 10:30 uur: Zondagochtendcafé in de Cultuurschuur in Wieringerwerf

Klik op de activiteit voor meer informatiezondag 18 december

Maatjesschaatsen

DEN HELDER - Rondvliegende kinderen, plotselinge bewegingen en onverwachte drukte. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om te schaatsen op een overvolle ijsbaan. Daarom biedt Team Sportservice voor deze mensen het zogenaamde Maatjesschaatsen aan. De ijsbaan die in Beatrixstraat wordt opgebouwd, houdt zondag 18 december een uurtje vrij voor schaatsen met een maatje.

Van 9:00 tot 10:00 uur kan iedereen die dat prettig vindt meedoen met Maatjesschaatsen.Echt iedereen moet kunnen genieten
"Zo kan echt iedereen genieten van een rondje glijden op het ijs. Een maatje kan een familielid, begeleider, vriend of vriendin zijn. Iemand om gezellig samen mee te schaatsen en die jou misschien een beetje kan helpen met schaatsen", licht Rina Blondeau van Team Sportservice toe. Zij houdt zich binnen het team in de Noordkop bezig met aangepast sporten.

Gratis entree
Het Maatjesuur is gratis toegankelijk voor schaatsers met hun maatje. "Je kunt ook gratis schaatsen lenen. Let op, je mag niet met noren op de ijsbaan en handsschoenen zijn verplicht. Bij uitzondering zijn tijdens dit uur schoenen op het ijs wel toegestaan. En heeft iemand hulpmiddelen nodig, dan zijn die ook gratis te gebruiken."

Ook met een groep
Aanmelden van tevoren is verplicht en kan via het formulier op jouw.teamsportservice.nl of via een mail aan Rina Blondeau, rblondeau@teamsportservice.nl. Aanmelden met een groep is ook mogelijk.zondag 18 december

Jeugdfilm

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont een jeugdfilm.

De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00, inclusief limonade en wat lekkers.
Reserveringen via filmhuis@decultuurschuur.nl. Via dit e-mail adres kan men zich ook opgeven voor de nieuwsbrief.

Klik hier voor meer activiteiten in de Cultuurschuurzondag 18 december

Dominic Seldis

WINKEL - Meester contrabassist Dominic Seldis en zijn muzikale partner-for-life, de pianist James Pearson, brengen om 15:00 uur een heerlijke middag vol muziek en humor in de Lucaskerk, Dorpsstraat 177.

Dominic Seldis is vooral bekend als jurylid in 'Maestro' en presentator van diverse tv-programma's. Zijn aanvoerders¬rol bij het Koninklijk Concertgebouworkest combineert hij met virtuoze soloconcerten over de hele wereld.Er valt veel te lachen en te genieten. Seldis combineert prachtige muziek met humoristische verhalen over zijn instrument. In een klassieke omgeving, maar ook met uitstapjes naar bijvoorbeeld jazz en tango. Terwijl hij vooral een 'klassiek musicus' is, heeft Seldis ook een passie voor pop, jazz en lichte muziek.

De toegang is € 22,50. Kaarten reserveren kan via www.culturelestichtingniedorp.nl.

Klik hier voor het complete programmamaandag 19 december

Vaste activiteiten op maandag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna, Den Oever en Hippolytushoef
• 10:30-13:00 uur: Lunchcafé in de Oude School in Wieringerwaard

Klik op de activiteit voor meer informatiemaandag 19 december

Borduurwerkgroep

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen organiseert tweemaal per maand een gezellige en leerzame borduurmiddag op wisselende locaties, waar diverse technieken de revue passeren.

Mooi handwerk is weer helemaal hip en trendy, vooral de oude technieken zijn weer helemaal terug van weggeweest. Heb je zin om eens te komen kijken of wil je lid worden maar borduur je liever met één techniek, je bent welkom. De borduurmiddag begint om 13:30 uur en staat onder leiding van Riet Scheltus.

Houd je van handwerken en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Vrouwen van Nu Wieringen, neem dan contact op met het secretariaat: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 20 december

Vaste activiteiten op dinsdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Wieringerwerf, Slootdorp en Middenmeer
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier in het Boetje van Present in Middenmeer
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Wieringerwerf en Nieuwe Niedorp
• 13:30 uur: Sjoelclub DAS-RAAK in dorpshuis Hippolytushoef
• 13:30 uur: Wandelmiddag Vrouwen van Nu Anna Paulowna
• 15:30-17:00 uur: Digitaal ontmoeten - Matchcafé

Klik op de activiteit voor meer informatiedinsdag 20 december

Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie: vrouwenvannu.nl.dinsdag 20 december

Kerstavond

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond verwelkomt Wieringer Vrouwen om 20:00 uur dameskoor Solid uit Harlingen op de ledenavond in de in kerstsfeer versierde Hippolytuskerk.

Het koor staat onder leiding van dirigent en pianist Gert-Jan Hoekstra en heeft al vele prijzen gewonnen, waaronder in 2019 het Friese korenfestival. Het plezier in zingen spat er vanaf en dat is te zien bij hun optreden. Dit koor heeft al eens eerder voor Wieringer Vrouwen een kerstavond verzorgd in de Hippolytuskerk.

N.B. deze avond is er ook een collecte voor het potje Lief en Leed.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 21 december

Vaste activiteiten op woensdag:
• 9:00-12:00 uur: Creativiteitsclub in het Vikingschip in Den Oever
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Hippolytushoef, Breezand, Kreileroord en Lutjewinkel
• 9:30-11:00 uur: Digitaal ontmoeten - ActiviteitOnline
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Anna Paulowna
• 13:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in het Vikingschip in Den Oever
• 14:00-16:00 uur: Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatiewoensdag 21 december

Hollands Kroonmobiel

ANNA PAULOWNA - De Hollands Kroonmobiel staat van 9:00-13:00 uur op de parkeerplaats aan de Molenvaart bij de weekmarkt. Er is een consulent van het wijkteam aanwezig. Heeft u vragen over uw uitkering, bijzondere bijstand, BBZ? Of heeft u vragen over uw geldzaken? Kom dan langs. Ook voor al uw andere vragen kunt u in de Hollands Kroonmobiel terecht.De Hollands Kroonmobiel is een servicebus voor de inwoner. Deze servicebus komt naar de dorpen toe. Elke keer zijn er verschillende specialisten aanwezig. Dus heeft u een vraag, kom dan langs als de mobiel bij u in de buurt staat!woensdag 21 december
woensdag 21 december

Eindejaar bijeenkomst

WESTERLAND - Vrouwen van Nu Wieringen sluit het jaar om 16:00 uur af met een sfeervolle maaltijd in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

De vrouwen blikken tijdens de bijeenkomst terug op het afgelopen jaar, wat heeft het jaar gebracht en waar kijken ze met afschuw op terug. Ook blikken ze vooruit, naar de kerstperiode en het nieuwe jaar.

Meer weten over Vrouwen van Nu Wieringen? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of kijk op www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 21 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

De volgende bingo's zijn op 22 februari, 29 maart (Paasbingo), 26 april, 24 mei en 21 juniKlik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 22 december

Vaste activiteiten op donderdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Den Oever, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Wieringerwerf, Wieringerwaard en 't Veld
• 9:00-12:00 uur: Creaclub DoeMee in De Oude School in Wieringerwaard
• 13:30-17:00 uur: Soos in Dorpshuis Hippolytushoef
• 14:00-15:30 uur: Voorleescafé bij Wonen Plus Welzijn in Nieuwe Niedorp
• 14:30-16:00 uur: Digitaal ontmoeten - Kopje thee met WPW
• 17:00-19:30 uur: Kookcafé in het Vikingschip in Den Oever

Klik op de activiteit voor meer informatievrijdag 23 december

Vaste activiteiten op vrijdag:
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier en Klussen in het Boetje van Present in Middenmeer
• 13:30-17:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in Dorpshuis Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatiezaterdag 24 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 24 december
zondag 25 december (1e Kerstdag)

Vaste activiteit op zondag:
• Vanaf 10:30 uur: Zondagochtendcafé in de Cultuurschuur in Wieringerwerf

Klik op de activiteit voor meer informatiemaandag 26 december (2e Kerstdag)

Vaste activiteiten op maandag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna, Den Oever en Hippolytushoef
• 10:30-13:00 uur: Lunchcafé in de Oude School in Wieringerwaard

Klik op de activiteit voor meer informatiedinsdag 27 december

Vaste activiteiten op dinsdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Wieringerwerf, Slootdorp en Middenmeer
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier in het Boetje van Present in Middenmeer
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Wieringerwerf en Nieuwe Niedorp
• 13:30 uur: Sjoelclub DAS-RAAK in dorpshuis Hippolytushoef
• 13:30 uur: Wandelmiddag Vrouwen van Nu Anna Paulowna
• 15:30-17:00 uur: Digitaal ontmoeten - Matchcafé

Klik op de activiteit voor meer informatiewoensdag 28 december

Vaste activiteiten op woensdag:
• 9:00-12:00 uur: Creativiteitsclub in het Vikingschip in Den Oever
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Hippolytushoef, Breezand, Kreileroord en Lutjewinkel
• 9:30-11:00 uur: Digitaal ontmoeten - ActiviteitOnline
• 10:00-12:00 uur: Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Anna Paulowna
• 13:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in het Vikingschip in Den Oever
• 14:00-16:00 uur: Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatieKlik hier voor een overzicht van exposities en museadonderdag 29 december

Vaste activiteiten op donderdag:
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Stroe, Den Oever, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Wieringerwerf, Wieringerwaard en 't Veld
• 9:00-12:00 uur: Creaclub DoeMee in De Oude School in Wieringerwaard
• 13:30-17:00 uur: Soos in Dorpshuis Hippolytushoef
• 14:00-15:30 uur: Voorleescafé bij Wonen Plus Welzijn in Nieuwe Niedorp
• 14:30-16:00 uur: Digitaal ontmoeten - Kopje thee met WPW
• 17:00-19:30 uur: Kookcafé in het Vikingschip in Den Oever

Klik op de activiteit voor meer informatievrijdag 30 december

Vaste activiteiten op vrijdag:
• 9:00-12:00 uur: Internetcafé Keijzershoff in Anna Paulowna
• Vanaf 9:30 uur: Doet & Ontmoet in Anna Paulowna
• 9:30-12:00 uur: Naaiatelier en Klussen in het Boetje van Present in Middenmeer
• 13:30-17:00 uur: Soos Wieringer Activiteiten Vereniging in Dorpshuis Hippolytushoef

Klik op de activiteit voor meer informatievrijdag 30 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 13 en 27 januari, 10 en 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)zaterdag 31 december (Oudjaar)

Oudejaars bridgedrive

DEN OEVER - Bridgeclub Wieringen organiseert een Oudejaarsdrive in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

De aanvang is 13:30 uur (graag om 13:00 uur aanwezig zijn). De drive is in principe alleen voor clubleden, maar wil je die middag iemand (een niet clublid) introduceren dan mag dat en is de bijdrage € 6,00 per persoon (inclusief koffie/thee en twee consumpties oliebol/hapje) en zoals altijd is er voor alle deelnemers een leuke prijs.
De bridgeparen worden naar sterkte ingedeeld in lijnen.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan tot uiterlijk 15 december tijdens de competitie avonden, bij Simon Verfaille (06 3737 3312) of per email bij Jan Warmenhoven (j.warmenhoven@quicknet.nl).donderdag 5 januari

Bingo

DEN OEVER - Er is een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 19 januari, 2 en 16 februari, 2, 16 en 30 maart, 13 en 27 aprilvrijdag 6 januari

Start cursus intuïtief tekenen en schilderen

DEN OEVER - In De Kapel, Gasthuisweg 52 in Den Oever start een nieuwe cursus intuïtief tekenen en schilderen.

Een blok van 7 lessen op de vrijdagochtend van 9:30 uur tot 12:00 uur.
De cursus is inclusief alle materialen. De lesdagen zijn op 6 en 20 januari, 3 en 17 februari, 10 en 24 maart, 7 april.
Voor meer informatie kun je contact opnemen via www.deleylijn.nl, deleylijn@gmail.com of bellen met organisator Monique Bakker, 06 2522 9907.
WIERINGERMEER - Na de feestdagen willen de Lions Wieringermeer e.o. iedereen uitnodigen voor een stevige wandeling door de bossen van de Wieringermeer: de Lions Kale Takkenloop.

Net als vorig jaar kan er worden gekozen uit twee routes: 9 of 17 kilometer.
Alle informatie is te vinden op de website www.kaletakkenloop.nl. Via deze website kan iedereen zich ook meteen inschrijven.

www.kaletakkenloop.nl.

De organisatie van de wandelingen is zo ingericht dat er gestart kan worden in een tijdslot. Bij het bestellen van de kaarten kunt u uw voorkeur voor een starttijd aangeven. De 17 kilometer lopers kunnen het best wat vroeger starten. De eerste start is vanaf 9 uur 's morgens.Bewegen is goed voor lichaam en geest. Samen met anderen wandelen door onze bossen, maakt van de Lions Kale Takkenloop een unieke belevenis!

De opbrengst van alle activiteiten en evenementen van de Lions Wieringermeer komt ten goede aan lokale goede doelen, ook de opbrengst van de Lions Kale Takkenloop.vrijdag 13 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 27 januari, 10 en 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)zaterdag 14 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg 2-4.

Er worden 8 avonden gespeeld, waarvan de laatste een vrije avond is, die niet mee telt voor de competitie.
Van de 8 avonden tellen er 7 mee voor de competitie. Je mag er 2 missen of de 2 slechtste worden weggestreept bij 7 x deelname.
Je mag altijd komen kaarten en als je 5x of meer aanwezig bent geweest, dan doe je automatisch met de competitie mee.
Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 0227-591879/06 1203 8080.

Data volgende klaverjasavonden: 11 februari, 11 maart en 22 april (vrije avond en uitreiking prijzen competitie)donderdag 19 januari

Bingo

DEN OEVER - Er is een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 2 en 16 februari, 2, 16 en 30 maart, 13 en 27 aprilzaterdag 21 januari
zaterdag 21 januari

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.


zaterdag 21 januari

Meezingkoor Wieringen

DEN OEVER - Het Meezingkoor Wieringen houdt elke derde zaterdagavond van de maand een meezingavond. Vanavond is de Meezingavond Café De Houtzolder, Havenstraat 16. Iedereen die in de wintermaanden gezellig mee wil zingen is vanaf 20:00 uur van harte welkom.


Archieffoto uit 2019

Het koor wordt begeleid door accordeon, drum, bas en af en toe viool. Mappen met teksten van de liedjes zijn aanwezig. Deelname kost € 2,00 voor de onkosten en het gebruik van de liedjesmap.
Informatie bij Thea Rusting, tel 0227-511833.vrijdag 27 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 10 en 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)zaterdag 28 januari

Informatiemiddag subsidies en crowdfunding

WIERINGERWERF - Leer alles over het aanvragen van subsidies en je eigen crowdfundingcampagne! Het Cultuur Platform Hollands Kroon organiseert van 14:00 – 17:00 uur een netwerkmiddag over subsidies en fondsenwerving in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Wilt u voor uw vereniging, kunstwerk, cd-presentatie of evenement subsidie aanvragen (in de breedste zin van het culturele veld) maar weet u niet waar u moet beginnen? Kom dan naar deze middag toe!

Er komen drie sprekers vertellen over het aanvragen van een subsidie en het opzetten van een crowdfunding-campagne, allen vanuit een andere invalshoek. Op het centrale binnenplein van de Cultuurschuur zullen verschillende subsidieverstrekkers al uw vragen beantwoorden. Het doel is dat u met een gedegen plan van start kunt als u de deur weer uitstapt aan het eind van de dag. Stuur een e-mail naar info@cphk.nl als u zich wilt aanmelden.

Het VSB fonds heeft een online cursus fondsverwerving gemaakt. In korte Youtube-filmpjes van ongeveer 5 minuten komt onder andere het volgende aan bod: de financiering, case for support, rechtsvorm en bestuur, projectplan, evaluatie, enz. Meer informatie over de cursus fondswerving op www.vsbfonds.nl. Ook geeft men nog 12 tips voor het schrijven van een goed projectplan.donderdag 2 februari

Bingo

DEN OEVER - Er is een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 16 februari, 2, 16 en 30 maart, 13 en 27 aprilvrijdag 10 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)zaterdag 11 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg 2-4.

Er worden 8 avonden gespeeld, waarvan de laatste een vrije avond is, die niet mee telt voor de competitie.
Van de 8 avonden tellen er 7 mee voor de competitie. Je mag er 2 missen of de 2 slechtste worden weggestreept bij 7 x deelname.
Je mag altijd komen kaarten en als je 5x of meer aanwezig bent geweest, dan doe je automatisch met de competitie mee.
Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 0227-591879/06 1203 8080.

Data volgende klaverjasavonden: 11 maart en 22 april (vrije avond en uitreiking prijzen competitie)donderdag 16 februari

Bingo

DEN OEVER - Er is een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 2, 16 en 30 maart, 13 en 27 aprilzaterdag 18 februari

Meezingkoor Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Het Meezingkoor Wieringen houdt elke derde zaterdagavond van de maand een meezingavond in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4. Iedereen die in de wintermaanden (september tot april) gezellig mee wil zingen is vanaf 20:00 uur van harte welkom.


Archieffoto uit 2019

Het koor wordt begeleid door accordeon, drum, bas en af en toe viool. Mappen met teksten van de liedjes zijn aanwezig. Deelname kost € 2,00 voor de onkosten en het gebruik van de liedjesmap.
Informatie bij Thea Rusting, tel 0227-511833.woensdag 22 februari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

De volgende bingo's zijn op 29 maart (Paasbingo), 26 april, 24 mei en 21 junivrijdag 24 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 10 en 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)woensdag 1, donderdag 2, vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 maart

Lentetuin Breezand

Lentetuin Breezand met vernieuwd concept

BREEZAND - Na twee jaar noodgedwongen afwezigheid komt de Lentetuin Breezand van woensdag 1 t/m zondag 5 maart 2023 terug als nooit tevoren: verfrissend, inspirerend en vol beleving. De 41e editie van de bolbloemenshow vol tulpen, lelies, hyacinten, narcissen, calla's en andere bijzondere bolgewassen, krijgt een vernieuwde uitwerking.

Corona heeft voor velen tijd en ruimte voor reflectie gebracht, zo ook bij de Lentetuin. Een vernieuwd concept, een nieuw logo en nieuwe samenwerkingen. De maandag verdwijnt, de woensdag komt ervoor terug. Een hoop veranderingen, maar de kern van de Lentetuin blijft intact. Regionale bloembollenkwekers geven traditiegetrouw met hun voorjaarsbloeiers invulling aan de bolbloemenshow. Daarnaast telt het evenement komend jaar wederom een groot aantal exposanten op de Voorjaarsbeurs en Agri Vakbeurs.

Achter de schermen zijn de voorbereidingen al maanden in volle gang. Dit alles onder leiding van een nieuwe voorzitter. Dennis Burger heeft het stokje overgenomen van Marieke van Lierop. In samenwerking met een eigen 'kwekerscomité' is het vernieuwde concept tot stand gekomen. Met bemoediging van Keukenhof, Gemeente Hollands Kroon en de KAVB is een enthousiaste groep vrijwilligers hard bezig om de bolbloemenshow verder vorm te geven.


Foto AP Fotografie

Dennis vertelt: "Het nieuwe concept wordt meer dynamisch, interactief en educatief. De meeste potgrond maakt plaats voor een grote diversiteit aan creaties met bolbloemen. De looproute wordt losgelaten, bezoekers kunnen straks de bolbloemen van meerdere kanten bewonderen. Het wordt een heuse totaalbeleving voor bezoekers van jong tot oud."

Voor consument en vakpubliek
De bloemenpracht zal voor zowel de consument als voor het vakpubliek wederom een lust voor het oog zijn. In combinatie met de Voorjaarsbeurs en Agri Vakbeurs biedt dit beide doelgroepen een goede reden om de Lentetuin te bezoeken. Voor het vakpubliek worden enkele bijeenkomsten georganiseerd met relevante thema's binnen het vak, zoals duurzaamheid en innovatie. Tevens biedt de Lentetuin de mogelijkheid om bijeenkomsten van derden te faciliteren. De inschrijving voor deelname aan de beurs is reeds geopend. Kijk hiervoor op www.lentetuin.nl.donderdag 2 maart

Bingo

DEN OEVER - Er is een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 16 en 30 maart, 13 en 27 aprilvrijdag 10 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 24 maart, 7 en 21 april (prijsuitreiking)zaterdag 11 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg 2-4.

Er worden 8 avonden gespeeld, waarvan de laatste een vrije avond is, die niet mee telt voor de competitie.
Van de 8 avonden tellen er 7 mee voor de competitie. Je mag er 2 missen of de 2 slechtste worden weggestreept bij 7 x deelname.
Je mag altijd komen kaarten en als je 5x of meer aanwezig bent geweest, dan doe je automatisch met de competitie mee.
Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 0227-591879/06 1203 8080.

De laatste klaverjasavond is op 22 april (vrije avond en uitreiking prijzen competitie)donderdag 16 maart

Bingo

DEN OEVER - Er is een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 30 maart, 13 en 27 aprilzaterdag 18 maart

Meezingkoor Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Het Meezingkoor Wieringen houdt elke derde zaterdagavond van de maand een meezingavond in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4. Iedereen die in de wintermaanden (september tot april) gezellig mee wil zingen is vanaf 20:00 uur van harte welkom.


Archieffoto uit 2019

Het koor wordt begeleid door accordeon, drum, bas en af en toe viool. Mappen met teksten van de liedjes zijn aanwezig. Deelname kost € 2,00 voor de onkosten en het gebruik van de liedjesmap.
Informatie bij Thea Rusting, tel 0227-511833.vrijdag 24 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 7 en 21 april (prijsuitreiking)vrijdag 24 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 7 en 21 april (prijsuitreiking)woensdag 29 maart

Paasbingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

De volgende bingo's zijn op 26 april, 24 mei en 21 junidonderdag 30 maart

Bingo

DEN OEVER - Er is een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De volgende data zijn 13 en 27 aprildonderdag 13 april

Bingo

DEN OEVER - Er is een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.

De laatste bingo is op 27 aprilzaterdag 15 april

Meezingkoor Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Het Meezingkoor Wieringen houdt elke derde zaterdagavond van de maand een meezingavond in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4. Iedereen die in de wintermaanden (september tot april) gezellig mee wil zingen is vanaf 20:00 uur van harte welkom.


Archieffoto uit 2019

Het koor wordt begeleid door accordeon, drum, bas en af en toe viool. Mappen met teksten van de liedjes zijn aanwezig. Deelname kost € 2,00 voor de onkosten en het gebruik van de liedjesmap.
Informatie bij Thea Rusting, tel 0227-511833.donderdag 20 april

Bingo

DEN OEVER - Er is een bingoavond in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er worden 10 rondjes gespeeld om leuke prijzen, waaronder een bakkerspakket, een slagerspakket, een rollade en geldronde en levensmiddelenronde. Een boekje voor 10 rondjes kost € 4,50. Er is ook een geldronde; hiervan zijn de kosten € 1,00 voor 1 kaartje. De zaal gaat om 19:00 uur open en de start is om 19:30 uur.vrijdag 21 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert iedere twee weken een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. De zaal gaat om 19:00 uur open en de koffie is klaar. Deelname kost € 3,50. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen voor de beste 10 deelnemers.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Vanavond is de laatste klaverjasavond en worden de prijzen uitgereikt.zaterdag 22 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg 2-4. Vanavond is ook de prijsuitreiking

Er worden 8 avonden gespeeld, waarvan deze laatste avond een vrije avond is, die niet mee telt voor de competitie. Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 0227-591879/06 1203 8080.woensdag 26 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

De volgende bingo's zijn op 24 mei en 21 juniwoensdag 24 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

De volgende bingo is op 21 juniwoensdag 21 juni

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert om 20:00 uur een gezellige bingo avond voor jong en oud in café Arlette, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...Zondag: Zondagochtendcafé

WIERINGERWERF - Gezelligheid staat hoog in het vaandel van de Cultuurschuur, Loggersplein 1. Bij de vele activiteiten in de Cultuurschuur is het uiteraard meestal heel gezellig, maar wel gebonden aan een bezoek aan film, theater of lidmaatschap van een club.

Deze gezelligheid is ook zomaar vrijblijvend te vinden tijdens het Zondagochtendcafé. Om 10:30 uur staat de koffie klaar en zijn er enkele vrijwilligers om gasten te ontvangen.
Iedereen is van harte welkom om even langs te komen. Een leuk gesprek, een nieuwe ontmoeting, een spelletje of gewoon samen genieten van de mooie hal en de expositie die er altijd is.

Klik hier voor meer activiteiten in de CultuurschuurMaandag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3 - 9:30 tot 12:00 uur
• Anna Paulowna, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur
• Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a - 13:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.Maandag: Lunchcafé de Oude School

WIERINGERWAARD - Lunchcafé de Oude School is een gezellige plek waar men lekker kan lunchen en gezellig samen kan zijn! Met elkaar wordt er, naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past, gekeken naar wat we gaan lunchen en wie wat wil gaan doen.

De sfeer is ontspannen en informeel. Er is geen vast programma maar wel een fijne structuur en ondersteuning. Het lunchcafé is er voor mensen van alle leeftijden, voor alle inwoners van Hollands Kroon, die het fijn vinden middels het bereiden van een lunch samen bezig te zijn, contacten op te bouwen en om het gezellig met elkaar te hebben.

Lunchcafé Wieringerwaard is iedere maandag van 10:30 uur tot 13:00 uur in de Oude School, Populierenlaan 23a in Wieringerwaard. De bijdrage voor de lunch is € 2,50 euro per keer. Voor aanmelding en meer informatie over het Lunchcafé Wieringerwaard kunt u contact opnemen met Eva Bos, welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn op telefoonnummer 06 8209 0045.Dinsdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur
• Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e dinsdag)
• Slootdorp, Dorpshuis Slootdorp, Pastoor Braakstraat 1 - 13:30 tot 16:00 uur
• Middenmeer, Kroonwaard, Kroonwaard 1 - 13:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Dinsdag en vrijdag: Naaiatelier en Klussen

MIDDENMEER - Ben je graag creatief bezig of help je graag bij het uitzoeken van tweedehandsspullen, dit kan bij de matchgroepen van Wonen Plus Welzijn bij het Boetje van Present, Brugstraat 32. Heb je nog geen ervaring hierin? Geen probleem! Het doel is gezellig samen zijn, lekker bezig zijn en nieuwe mensen leren kennen van allerlei leeftijden.

In het Naaiatelier worden zo nodig kleine reparaties gedaan aan kledingstukken die worden binnengebracht. Daarnaast maken ze op dit moment tassen voor verkoop in kringloopwinkel het Boetje. Maar je kunt ook leren naaien of zelf creatief bezig zijn.

Het Naaiatelier is iedere dinsdag en vrijdagochtend van 9:30-12:00 uur en het Klussen is op vrijdagochtend op dezelfde tijd.

Meer informatie of aanmelden: Neem contact op met Caroline de Vries (Welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn) op telefoonnummer 06 2551 3804 of via
wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Dinsdag: Informatiepunt Digitale Overheid

WIERINGERWERF / NIEUWE NIEDORP - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Wieringerwerf is dat in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 en in Nieuwe Niedorp in de bibliotheek aan de Trambaan 10. Hier kunt u van 10:00-12:00 uur langskomen met uw digitale vragen. Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.Een medewerker helpt u graag.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.
Dinsdag: Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie
www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.Dinsdag: Wandelmiddag

ANNA PAULOWNA - Wekelijks op dinsdagmiddag kan een ieder die daar zin in heeft meewandelen met Vrouwen van Nu. De groep vertrekt om 13:30 uur vanaf het parkeerterrein van BKC/DOKEV voor een gezonde wandeling van ongeveer 1 uur.

U hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Aangezien het geheel vrijblijvend is kan het ook wel eens voorkomen dat er geen mede-wandelaars zijn.

Meer informatie:
vrouwenvannu.nl/anna-paulowna.Dinsdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Elke dinsdag van 15:30 tot 17:00 uur is het Matchcafé, een onlinebijeenkomst waar je een match kunt maken met iemand met dezelfde interesses om samen iets te ondernemen en wordt er eens in de maand live afgesproken op een gezellige locatie in Hollands Kroon

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Woensdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Kreileroord, De Doorbraak, Bollenstraat 24 - 9:30 tot 11:30 uur
• Hippolytushoef, Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4 - 9:30 tot 12:00 uur
• Breezand, De Carrousel, Pastoor Verhoeffpark 10a - 9:30 tot 12:00 uur
• Lutjewinkel, matchgroep De Kolk, Weereweg 32 - 9:30 tot 16:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.Woensdag: Informatiepunt Digitale Overheid

ANNA PAULOWNA / HIPPOLYTUSHOEF - Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via het internet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is dan wel fijn als iemand u hierbij op weg helpt. Daarom is er in de bibliotheek een informatiepunt voor digitale vragen.

U vindt het informatiepunt in de bibliotheek. In Anna Paulowna is dit in MFA De Ontmoeting, De verwachting 13 (geopend van 10:00-12:00 uur) en in Hippolytushoef in de bibliotheek in Parkzicht 7 (geopend van 14:00-16:00 uur). Heb je vragen over de digitale overheid zoals het aanvragen van Digi-D, een afspraak regelen voor het verlengen van je rijbewijs, studiefinanciering enz. kom dan langs! Je bent welkom zonder afspraak, het is gratis en iedereen is welkom. Een medewerker helpt u graag.
Als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht
Naast het informatiepunt is er ook een digitaal Pools informatiepunt (
Punkt Informacyjny) omdat er veel Poolse arbeidsmigranten in de gemeente wonen en werken.Woensdag: Soos

DEN OEVER - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere woensdagmiddag om 13:00 uur Soos in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.Woensdag en vrijdag: Internetcafé Keijzershoff

ANNA PAULOWNA - Vrijwilligers staan in Internetcafé Keijzershoff paraat bij al uw vragen op het gebied van het werken met computers als laptops en tablets. Ook kleine technische problemen proberen ze op te lossen en ze geven adviezen voor reparatie of aankoop.

Verder zijn er cursussen voor wie bijv. meer wil weten over het werken met Windows of tekstverwerken met Word. Natuurlijk helpen ze ook graag bij administratieve werkzaamheden met websites van de overheid, het ziekenhuis, etc. Denk hierbij aan zaken als het aanvragen van een DIGID, het regelen van zaken van bijv. Ziggo of KPN.

U bent welkom op woensdag of vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur in Keijzershoff, Vreedenhoff 66 in Anna Paulowna.
Wilt u informatie of een afspraak maken?
• Voor de woensdag kunt u mailen met dhr. C. Bakker,
cjbonline@quicknet.nl.
• Voor de vrijdag kunt u mailen met dhr. H. Zijlmans, ick002@outlook.com.Woensdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Elke woensdagochtend van 9:30 tot 11:00 uur is ActiviteitOnline, een bijeenkomst waar allerlei activiteiten met elkaar worden gedaan, zo wordt er bijvoorbeeld online gekookt en gegeten.

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Woensdag: Creativiteitsclub

DEN OEVER - De creativiteitsclub in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, is iedere woensdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur.

Onder het genot van een bakkie koffie of thee is er de mogelijkheid om van alles en nog wat te doen: breien, haken, borduren, 3d kaarten maken, of kartonnage noem maar op. De dames zijn van alle markten thuis.
Kom eens een ochtend gratis langs. Voor de kosten hoeft u niet thuis te blijven, die zijn slechts 4 euro per ochtend, inclusief koffie of thee. U zult wel zelf uw materiaal moeten meenemen.Donderdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Stroe, Wieringer Eilandmuseum, Stroeërweg 39 - 9:30 tot 16:00 uur
• Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, matchgroep samen eten - 16:30 tot 19:30 uur
• Middenmeer, 't Posthuis, Poststraat 16 - 9:30 tot 11:30 uur (1e en 3e donderdag)
• Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1 - 13:30 tot 16:00 uur
• Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a - 13:30 tot 16:00 uur
• Nieuwe Niedorp, ontmoetingsruimte van de Nijerop (36A) - 13:30 tot 16:00 uur
• 't Veld, De Harmonie, Oranjelaan 59 - 9:30 tot 12:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Meer informatie:
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail:
wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.Donderdag: Creaclub DoeMee

WIERINGERWAARD - Creaclub DoeMee is iedere donderdagochtend van 9:30-12:00 uur te vinden in de Zwanenzaal van De Oude School, Populierenlaan 23a.

Er wordt door deze groep onder andere geschilderd en gemozaïekt, er worden kaarten gemaakt, aan diamond painting gedaan en gebreid of gehaakt. Iedere deelnemer van de groep neemt eigen werk mee van huis en onder het genot van een kopje koffie of thee wordt er aan de verschillende creatieve projecten gewerkt.


Doordat er zoveel verschillende technieken gebruikt worden, inspireren de deelnemers elkaar en leren van elkaar. Ook is er natuurlijk ruimte voor een gezellig gesprek en een goed verhaal.
De kosten voor een ochtend bedragen € 2,00.
Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten, loop dan gerust eens binnen. Je bent van harte welkom!Donderdag: Soos in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:30 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten en darten. Het is natuurlijk ook prima om even een bakkie te doen en een praatje te maken.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.

Alle activiteiten in het dorpshuis zijn na te lezen op
dorpshuis-hippolytushoef.nl.Donderdag: Voorleescafé

Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden

NIEUWE NIEDORP - Voorlezen alleen voor kinderen? Echt niet! Genieten van een mooi verteld verhaal is voor alle leeftijden. Daarom organiseert Wonen Plus Welzijn elke week van 14:00 uur tot 15:30 uur een voorleescafé in het servicepunt van Wonen Plus Welzijn in de Koppeling, Watersnip 72.Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kunt u in alle ontspannenheid genieten van het verhaal dat wordt voorgelezen. Na afloop is er nog gelegenheid tot napraten.

Heeft u behoefte aan een relaxed uurtje? Even alleen maar luisteren en nergens anders aan denken. Even helemaal in het verhaal zitten en alles om u heen vergeten? Dan is het voorleescafé er voor u! Komt u ook? Meld u dan aan bij het servicepunt Nieuwe Niedorp via telefoonnummer 0224-542660 of stuur een mail naar
niedorp@wonenpluswelzijn.nl.Donderdag: Digitaal ontmoeten

Elkaar ontmoeten, maar dan digitaal

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn heeft buiten het 'live' ontmoeten ook de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten via Skype. Thuis vanaf uw eigen woonkamer kunt u meedoen aan deze digitale ontmoetingen. Zij staan in het teken van leuke & interessante gesprekken, ontmoeting maar vooral van ontspanning en gezelligheid en verbinding.

Iedere donderdag van 14:30 tot 16:00 uur kunt u meedoen aan Kopje thee met WPW, met een kop thee wordt er bijgepraat over alles wat speelt en beweegt in ieders leven.

Aanmelden kan via tel. 0224-273140 of e-mail
info@wonenpluswelzijn.nlof onlineactiviteiten@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail en Skypenaam (indien u deze heeft).

Voor digitaal ontmoeten is een tablet, smartphone of computer/laptop nodig en het programma Skype. Tablets zijn gratis in bruikleen verkrijgbaar via Wonen Plus Welzijn via tel. 0224-273140 of e-mail info@wonenpluswelzijn.nl.
Voor aanvang krijgt u uitleg over hoe alles werkt.Donderdag: Kookcafé

Een gezellige plek waar men lekker kan koken en gezellig samen eet!

DEN OEVER - Het kookcafé in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, is er voor alle inwoners van Hollands Kroon, die net wat extra behoefte hebben aan contact. Vind je het bijvoorbeeld lastig om onder de mensen te zijn? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van gezonde keuzes? Wil je juist meer leren samenwerken, of meer structuur in de dag krijgen? Dan is het kookcafé echt wat voor jou! Er is geen vast programma, maar wel een fijne structuur en ondersteuning.


Op elke donderdag van 17:00 uur tot 19:30 uur is het kookcafé in het Vikingschip in Den Oever geopend. Per week wordt er met elkaar gekeken wat we gaan bereiden en wie wat wil gaan doen. Naar eigen mogelijkheden en interesse en wat bij jou past. Het kookcafé is geen open inloop.
Wij vragen een bijdrage van € 4,00 per keer voor de maaltijd.

Voor aanmelding en meer informatie over het kookcafé Vikingschip kun je contact opnemen met Anja de Jong, welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn op telefoonnummer 06 8281 9173.Vrijdag: Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

• Anna Paulowna, matchgroep, Pastorie Hervormde Kerk, Molenvaart 23 - 9:30 tot 16:00 uur
• Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66 - 9:30 tot 12:00 uur

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail:
annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.Vrijdag: Soos

HIPPOLYTUSHOEF - De Wieringer Activiteitenvereniging organiseert iedere vrijdagmiddag om 13:00 uur Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4.

Naast biljarten liggen de klaverjaskaarten klaar om opgepakt te worden en staan er diverse spellen te wachten om gespeeld te worden.

Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met secretaris Joop Hoving, telefoon 0227-593561 of email:
secretariaatwav@gmail.com.
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Piet de Haan en Sieb Wierema - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...