Exposities en musea
Uitgegeven op 11-10-2021 om 10:43  |  link  |  bewaar  |  printdagelijks, behalve op maandag

Kasteel Radboud

MEDEMBLIK - In kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8, is een uniek museum gevestigd, gewijd aan het dagelijks leven in de Middeleeuwen. Aan de hand van een aantal thema's wordt de bezoeker op speelse en informatieve wijze bekend gemaakt met het leven van de Middeleeuwse mens; hoe men woonde, wat men at, hoe men zich kleedde etc.Kasteel Radboud is gebouwd in 1288 als dwangburcht in opdracht van Graaf Floris V. Nog steeds zie en ervaar je de middeleeuwen in dit bijzonder sfeervolle gebouw.

Kasteel Radboud is dagelijks, behalve op maandag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Toegangsprijs vanaf 13 jaar € 8,50, kinderen t/m 12 jaar € 5,50.
Bij bezoek aan het museum is vooraf reserveren aanbevolen.
Houd je aan de huisregels!

Herfstvakantie in Kasteel Radboud
MEDEMBLIK - De herfstvakantie staat in het teken van Halloween en heksen in Kasteel Radboud! Van 16 t/m 22 oktober is er van alles te doen in een gezellig en griezelig versierd kasteel. Met een Kinderheksenworkshop, een Uilenworkshop en drie knutselmiddagen zit jouw vakantie wel goed! Tijdens de herfstvakantie is Kasteel Radboud dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Kinderheksenworkshop
De echte West-Friese heks Sylvia Kuiper geeft zondag 17 oktober Kinderheksenworkshops! In de workshop maak je een magische krachtbuidel. Die helpt je bij een bepaald doel, bijvoorbeeld om beter voor jezelf op te komen. Voor het maken van deze krachtbuidels maken we gebruik van de energie van de maan, de spirituele kracht van kruiden en iets van jezelf.

Uilenworkshops
Dinsdag 19 en donderdag 21 oktober komt de valkenier van Birdlive weer zijn populaire Uilenworkshop geven. Ontmoet deze prachtige dieren in de Ridderzaal en leer alles over hun gewoonten.

Heksenknutselen
Op maandag, woensdag en vrijdag kun je komen knutselen in het museum. Het thema sluit aan op de tentoonstelling 'Heksen!?' die vanaf 2 oktober te zien is. Heksenknutselen is inbegrepen bij het museumbezoek.

Reserveren en kosten
Vooraf reserveren kan alleen via kasteelradboud.nl en is aan te raden wanneer je zeker wil zijn van toegang.
Kinderheksenworkshop: € 14,95 per persoon. Uilenworkshop: € 7,00 per persoon.dagelijks, behalve op maandag

Stoommachine Museum

MEDEMBLIK - Het Nederlands Stoommachine Museum, Oosterdijk 4, is gehuisvest in het voormalige gemaal de Vier Noorder Koggen uit 1869.

Een belangrijk onderdeel van het museum is de oorspronkelijke installatie. De indrukwekkende centrifugaal pomp en zijn aandrijving geven een fantastisch beeld waartoe men ruim 100 jaar geleden al in staat was. De stoommachine die de aanleiding was van de grote Industriële Revolutie is heden te dage vervangen door andere meer efficiënte krachtbronnen. In het museum restaureren en bewaren wij een scala aan machines uit dit stoomverleden. Zonder hun indruk- wekkende kracht en prestaties waren wij niet gekomen waar we nu staan. In en om het museum kunt u vele machines bewonderen en op gezette tijden kunt u zelf aanschouwen hoe de machines werken.In het museum is een veilige looproute uitgezet en de anderhalvemeter maatregel blijft van kracht, evenals het dragen van een mondkapje. Reserveer voor je bezoek een tijdslot en koop online een ticket via www.stoommachinemuseum.nl.

Het museum is van dinsdag t/m zondag (van 10 juli tot 5 september ook op maandag open én onder stoom) geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
De toegang is € 9,00 voor volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar en € 6,00 voor kinderen van 5 - 12 jaar.
Museumkaarthouders en Stoommachinemuseumvrienden hebben gratis toegang.Herfstvakantie in het Stoommachinemuseum

Op zoek naar een leuk uitje voor in de herfstvakantie? Kom dan naar het Stoommachinemuseum en ontdek de kracht van water en vuur! Van zaterdag 16 tot en met zondag 31 oktober is het museum alle dagen onder stoom, wordt de ketel gestookt en komen de machines weer tot leven.

Zelf stoom maken? Dát kan met miniatuurstoommachines en je ontdekt wat stoomkracht doet. Wil je 'hulpstoker' worden en een diploma verdienen? Help dan de stoker het vuur in de ketel brandend te houden. Als de smid op zondag en woensdag aanwezig is in de oude smederij van het gemaal, mag je de grote blaasbalg bedienen en helpen het smidsvuur brandend te houden. Je verdient dan het 'smeeddiploma'. Een leuke speurtocht met zoekopdrachten ligt klaar waarmee je het museum kunt verkennen en bij de 'museumprofessor' mag je gratis deelnemen aan proefjes en experimenten. Kortom, bij het Stoommachinemuseum is van alles te beleven.

Barometer, fietspomp en snelkookpan
Willy Wortels opgelet! Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober demonstreert de 'museumprofessor' allerlei proefjes en experimenten waarbij je mag assisteren. Zo leer je hoe je luchtdruk met een glas en een kartonnetje kunt aantonen en wat een barometer aangeeft als de luchtdruk hoger wordt. Aan de hand van een fietspomp ontdek je wat het verband is tussen volume en druk en met behulp van een soeplepel gevuld met koud water zie je wat condenseren van stoom is. Een snelkookpan met manometer en thermometer, te vergelijken met een stoomketel in het klein, demonstreert het verband tussen temperatuur en druk. Het klinkt allemaal héél ingewikkeld, maar je hoeft echt geen bolleboos te zijn om het te begrijpen. De 'museumprofessor' legt het je graag uit. Aanvang demonstraties zaterdag 23 en zondag 24 oktober om 12, 13, 14 en 15 uur.
woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag

Kazemattenmuseum

KORNWERDERZAND - Het Kazemattenmuseum bestaat uit 5 grote kazematten, een Duits wachtlokaal, een Duitse bunker, een aggregaatkazemat en een bezoekerscentrum.

De kazematten bestaan uit de commandokazemat, de keuken/luchtdoelremisekazemat, de mitrailleurkazemat, de kanonnenkazemat en het zoeklichtkazemat.
In deze kazematten wordt aandacht besteed aan o.a. het leven in de kazematten, de Duitse aanval in mei 1940, de kanonneerboot Johan Maurits van Nassau, de luchtafweer, het verzet, de fatale vlucht van de Lockheed Hudson, die neerstortte vlakbij de stelling, waarbij de vier Engelse bemanningsledenen en de vier Nederlandse 'spionnen' om het leven kwamen, het gevecht in de Wonsstelling en de vuurwapens van WO II.Naast veel informatie heeft u een mooie wandeling bij en zicht op de waterwerken van de Afsluitdijk.
Het museum is woensdag, vrijdag en zaterdag open van 10:00-17:00 uur en zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Bezoek alleen mogelijk met een vooraf online gekocht toegangsbewijs!
De toegang is € 8,00 voor volwassenen en € 4,00 voor van 4 t/m 12 jaar. Tickets kunnen gekocht worden op www.kazemattenmuseum.nl..
Het Kazemattenmuseum volgt de Covid-19 richtlijnen van overheid en RIVM.donderdag t/m zondag

Museum de Turfschuur

KOLHORN - Museum de Turfschuur is een klein en overzichtelijk museum, gelegen aan de oude Westfriese Omringdijk. In Museum de Turfschuur kunt u van alles zien en beleven over de strijd van de provinciale en plaatselijke bevolking om het hoofd letterlijk en figuurlijk boven water te houden. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan de veranderingen in het landschap in Noord-Holland en Westfriesland in het bijzonder.
Met een originele 4-delige maquette en een korte videopresentatie krijgt u een goed beeld van 1000 jaar strijd tegen het water en de ontwikkeling van het landschap. Van zeegaten en waddenkust, verdronken dorpen en de Zuiderzee, tot vruchtbare polders.


Door middel van foto's en bijzondere voorwerpen maakt u kennis met de gevarieerde maritieme geschiedenis van Kolhorn en de 'meekrapproductie' in de 19e eeuw polders Waard en Groet.
Kolhorn was van oorsprong (ca 1350) een overslaghaven voor Schagen. In de loop der eeuwen ontwikkelde Kolhorn zich als havenplaats. Voor achtereenvolgens walvisvaarders, lichterschippers, turfschippers, zeevissers en Zuiderzee/IJsselmeervissers. In het museum laten wij stukjes van die geschiedenis zien, met het accent op de ansjovisvisserij.

Met de drooglegging van de Waard- en Groetpolder in het midden van de 19e eeuw ontstond een groot akkerbouwgebied. Meekrap bleek een product wat goed groeide op de nog ziltige grond. Bovendien hielp de meekrap de klei geschikt te maken voor de teelt van andere gewassen. In het museum laten we meer zien over de teelt en het gebruik van meekrap.Kolhorn in de Tweede Wereldoorlog
Een tijdelijke expositie toont diverse en bijzondere aspecten van Kolhorn in oorlogstijd: Meerdere vliegtuigcrashes boven en vlakbij Kolhorn en het lot van hun bemanningen; een ooggetuigenverslag op video; het wel en wee van Kolhorn in de oorlogsjaren, samengevat in een bijzondere voordracht van een Kolhorner.

Wandelen door Kolhorn
Er zijn drie begeleide wandelingen door Kolhorn gratis op te halen en af te spelen met uw smartphone. Ook als het museum gesloten is. Naast de deur van het museum hangt een poster met meerdere QR-Codes. Met die codes download u deze audiotours. Alle wandelingen beginnen en eindigen bij de Turfschuur. De wandelingen zijn mede tot stand gekomen in samenwerking met de Historische Vereniging Kolhorn.

De wandelingen duren tussen de 45 en 70 minuten. Van je virtuele wandelgids krijg je onderweg ook veel informatie over wat er onderweg allemaal te zien is of 'verborgen' is.

Het museum aan de Westfriesedijk 66c is iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur te bezoeken.
Bezoek vooraf reserveren (zie www.stichtingmuseumkolhorn.nl).
Een kaartje kost € 3,00. Jongeren van 12 tot 18 jaar betalen € 1,50 en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.dagelijks

Kunst & Kippensoep

VAN EWIJCKSLUIS - In pension Van Ewijcksluis, Van Ewijckspad 1, zijn schilderijen te bezichtigen van Jet Karsten en Marga Winder (foto). Bezoekers kunnen naast het bewonderen van werken van de amateurschilders genieten van de heerlijke kippensoep van het huis.

Jet Karsten komt uit Schagen. Zij schildert nu ongeveer zeven jaar en heeft al die jaren cursussen gevolgd in diverse technieken en heeft meerdere workshops gedaan. Momenteel volgt zij een cursus bij Elly Doolaard in de Keesschuur in Anna Paulowna. Jet heeft in de loop der jaren een eigen stijl ontwikkelt, haar voorkeur gaat uit schilderijen die een verhaal vertellen waarbij zij haar fantasie de vrije loop laat. Jet zelf zegt hierover: "Er moet wat gebeuren in mijn schilderijen en een beetje surrealistisch vind ik wel spannend. Zo'n 4 jaar geleden hingen hier ook enkele schilderijen van mij in een tentoonstelling van een schildersgroep. Dat ik hier nu alleen mag exposeren vind ik geweldig leuk maar ik doe het niet helemaal in mijn eentje want er hangen ook schilderijen van Marga Winder uit Dirkshorn."

Marga heeft Jet leren kennen toen zij samen in het Hospice werkten waar Marga nog steeds actief is. Op de tentoonstelling 4 jaar geleden is zij in aanraking gekomen met het schilderen. Zij is sindsdien cursussen gaan volgen en is net als Jet momenteel bij Elly Doolaard op les. Marga kiest meestal een onderwerp of figuur uit als voorbeeld om te schilderen. Zelf zegt Marga: "Ik beleef het schilderen en samen zijn in de Keesschuur als een soort therapie waar ik iedere week met veel plezier naartoe ga. Toen Jet vroeg of ik met haar wilde exposeren heb ik direct ja gezegd. Ik vind het een hele eer, maar ook ontzettend spannend om mijn schilderijen te laten zien."

De expositie is in oktober en november dagelijks geopend. De toegang is vrij.

Galerie van Ewijcksluis organiseert iedere maand wisselende exposities van schilderijen, beelden en andere kunstuitingen in het eetcafé.dagelijks

Zuiderzeemuseum

ENKHUIZEN - Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek de stoomwasserij of kijk mee met de smid of de touwslager. Het museum volgt de stappen uit het openingsplan van het kabinet en houdt zich aan het Museumprotocol voor een veilig en verantwoord museumbezoek.Must see
In 2021 staat het Zuiderzeemuseum in het teken van toerisme. En bij het thema toerisme denk je gelijk aan iconen, zoals tulpen, molens en kaas. In het binnen- én buitenmuseum laat de tentoonstelling Must See de bezoeker op een andere manier kijken naar bekende Nederlandse iconen die hebben bijgedragen aan het typische beeld van Nederland in het buitenland. Vijftien kunstenaars ontwierpen speciaal voor Must See een kunstwerk: van kaas tot klederdracht en van fiets tot visserij. Veel van deze karakteristieke iconen hebben hun oorsprong in het Zuiderzeegebied. Zo heeft bijvoorbeeld grafisch ontwerper Dana Dijkgraaf voor het icoon Ansichtkaarten een multimedia-installatie in het binnenmuseum gecreëerd over het ontstaan van het toerisme rond de Zuiderzee. Zij dook het depot van het museum in en vond een schat aan oude ansichtkaarten. Op basis hiervan maakte ze een nieuwe serie van levensgrote, digitale exemplaren.

Cultuurvlogger Jip van My Daily Shot of Culture neemt je alvast mee op een rondleiding langs vijf kunstwerken, waaronder de molen en kaas:


Herfstvakantie in het Zuiderzeemuseum
ENKHUIZEN - In de herfstvakantie strijkt de Oudhollandse kermis weer neer in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Geniet met de hele familie van de gratis kermisattracties uit de jaren 20. Start jij in de tunnelbaan of zwier je liever op de luchtschommel? Hoe hard kun jij slaan op de kop van Jut? En ben je eindelijk uitgedraaid in de carrousel? Dan vind je nog heel veel andere leuke, leerzame en bijzondere activiteiten in het Zuiderzeemuseum.

Kom zwieren, zwaaien en rondjes draaien op de Oudhollandse kermis. Stap in de zwanenzweefmolen of kies een scheepje in de bootjesdraaimolen. Benieuwd naar de toekomst? De waarzegsters ontvangen graag kinderen (tot en met 12 jaar) in hun waarzegwagon. Trek tussendoor? Dan eet je een heerlijke suikerspin of een zak popcorn.


Zwanenzweefmolen - foto Madelon Dielen

Poppenkastvoorstellingen
Kom kijken naar de bekende poppenspeler Egon Adel van de Poppenkast op de Dam! In de herfstvakantie speelt hij in het Zuiderzeemuseum, van maandag tot en met vrijdag om 12:30, 14:00 en 15:30 uur. Geniet van de speciaal voor het museum geschreven voorstelling De avonturen van Marretje de meeuw, of van het traditionele verhaal van Jan Klaassen en Katrijn. In de weekenden kun je de bewegende poppenkastjurk bewonderen.

De kermis en het museum zijn dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur (op zaterdag 23 oktober ook van 18:00 tot 21:00 uur) en de kermisattracties zijn gratis toegankelijk.
Voor meer informatie: zuiderzeemuseum.nl.

Het binnen- én buitenmuseum zijn dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
De toegang is € 18,00 voor volwassenen en € 12,00 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Met een Museumkaart, BGL-VIP kaart of Vriendenpas is de entree gratis.
Kijk voor actuele informatie op www.zuiderzeemuseum.nl.Online


MuseumTV is een video on demand platform dat een overzicht biedt van tentoonstellingen, musea en erfgoed in heel Nederland. MuseumTV is opgericht om kunst en erfgoed voor een breder publiek toegankelijk te maken en het publieksbereik voor Nederlandse musea te vergroten. Het platform brengt musea in beeld met mini-documentaires van hoge kwaliteit, gemaakt door professionele documentaire- en filmmakers.
In onze regio zijn virtuele rondleidingen te zien in het Westfries Museum in Hoorn, het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, het Stedelijk Museum Alkmaar en het Marine Museum in Den Helder.

MuseumTV gaat zich uitbreiden met mini-documentaires van tien Noord-Hollandse musea.
Deze online mogelijkheden voor een museumbezoek komen extra gelegen in tijden waarin culturele instellingen zwaar lijden onder verplichte coronasluitingen. Veel musea hebben zelf alternatieve museumbezoeken opgestart, zoals digitale tentoonstellingen en 360-graden-tours, maar niet elke instelling kan dit zelf verwezenlijken.
MuseumTV gaat een bezoek brengen aan tien musea die verspreid zijn over de provincie Noord-Holland. Van de noordelijkste punt tot de zuidelijke uithoek en alles daartussen. Dit wordt een aanvulling op de 31 video's die al zijn opgenomen in Noord-Holland.

Meer informatie over MuseumTV op www.museumtv.nl.donderdag t/m zondag

Bakkerijmuseum 'De oude bakkerij'

MEDEMBLIK - De collectie van het Bakkerijmuseum 'De oude bakkerij' omvat het erfgoed dat uit het vak van de Nederlandse en Westfriese brood- en banketbakkerij bewaard is gebleven en voornamelijk over de periode 1800-1960.

Het behoud van deze collecties is niet alleen het behoud van kennis over het bakkersvak, maar ook het behoud van kennis over het sociaal-economische leven uit het verleden, dat aan de hand van de objecten wordt beschreven en verklaard. Bijvoorbeeld aan de hand van het leven van een katholieke bakker in een protestants dorp kan het begrip 'verzuiling' worden verklaard, of een licht worden geworpen op feesten en gebruiken.De cultuurhistorische waarde wordt vooral bepaald door het specialisme van de verzameling, door zijn omvang en volledigheid. Het Bakkerijmuseum heeft veel voorwerpen die uniek zijn en van grote waarde zijn bezien vanuit het erfgoed van de bakkerijsector.
In het algemeen omvat de collectie vormen, gereedschappen, machines, interieurinrichtingen, informatiedragers, verpakkingen. De collectie in de bibliotheek van het museum omvat recepten-, leer- en handboeken, vaktijdschriften en documenten.

Het Bakkerijmuseum 'De oude bakkerij' is te vinden aan de Nieuwstraat 8 in Medemblik. Het museum is van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur geopend. In de schoolvakanties de hele week.
De toegang is € 8,50 voor volwassenen en € 5.00 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.
Het is gelukt het museum klaar te maken om te voldoen aan de richtlijnen vanuit het RIVM en de adviezen vanuit de Museumvereniging. Dat betekent dat gedoseerd bezoekers worden toegelaten. Vooraf reserveren is verplicht. U kunt telefonisch (0227-545014) of per mail (info@deoudebakkerij.nl) uw reservering doorgeven.dinsdag t/m zaterdag en 1e zondag van de maand

Levenswerk

De in 2019 overleden beeldhouwer en schilder Hans Blank woonde en werkte in Den Oever. In Art Zaanstad is een solotentoonstelling van de kunstenaar.De tentoonstelling 'Levenswerk' is een overzicht van het gehele oeuvre en omvat bronzen sculpturen, schilderijen, tekeningen en grote stalen objecten. Het betreft een grote en indrukwekkende expositie die zowel binnen als buiten bij Art Zaanstad op het Hembrug terrein te zien is van 9 oktober tot en met 20 november.De expositie is in nauwe samenwerking met Rik en Jan Blank samengesteld; de zoons van Hans. Het is een ode aan hun vader en neemt je mee langs de vele disciplines die Hans beoefende.Hans Blank is vooral bekend van zijn nautische sculpturen in brons. Maar jij maakte ook monumentale beelden in ijzer. Wat niet veel mensen weten is dat hij ook prachtige schilderijen maakte. Hierin zie je zijn liefde voor het Ierse landschap heel duidelijk terug.
zaterdag en zondag

Nederlands Kremlin

WINKEL - Even de kasteelachtige toegangspoort door en je bent in een andere wereld. Ger Leegwater brengt zijn fantasie tot leven in de kunsttuin Nederlands Kremlin.Vanaf zijn veertigste begon Ger met de bouw van een follypark van 1 hectare in zijn achtertuin. Met antieke bouwmaterialen vormt Ger bijzondere bouwwerken, geïnspireerd door de Italiaanse en Russische Barok. Ger heeft veel gelezen over de verschillende bouwstijlen en kunststromingen en zo veel kennis opgedaan, die hij graag deelt met anderen.

Kunsttuin Nederlands Kremlin, Limmerschouw 51 in Winkel is op zaterdag en zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur geopend voor het publiek. De entree is € 5,00.vrijdag, zaterdag en zondag

Afsluitdijk Wadden Center

KORNWERDERZAND - In het Afsluitdijk Wadden Center bevindt zich een interactieve beleefexpositie. Hoofdthema is het (over)leven van de Nederlanders in de Delta, door de eeuwen heen en met het oog op de toekomst van klimaatverandering en zeespiegelstijging. Wil je met droge voeten het wad ervaren? Ontdek het in de expositie.Je baant je een pad door stormen uit het verleden naar de oplossingen van nu. De huidige en toekomstige werkzaamheden aan de dijk kunnen hier op de voet gevolgd worden. Ook kun je inspiratie opdoen voor een bezoek in de regio. Voor kinderen is er een speeltafel, een tekentafel en een 'vismigratie knikkertafel'.

Het Afsluitdijk Wadden Center, Afsluitdijk 1c, 8752 TP Kornwerderzand, is geopend van 10:00-17:00 uur.
De entree is voor bezoekers vanaf 12 jaar € 5,00 en voor kinderen van 4 tot 12 jaar € 3,00.
Meer informatie op afsluitdijkwaddencenter.nl en Facebook.
Tip: reserveer van tevoren via info@afsluitdijkwaddencenter.nl.

dinsdag en elke 1e zondag van de maand

Museum Anna Paulowna

BREEZAND - Museum Anna Paulowna heeft wisselende exposities over de geschiedenis van de polder. Daarnaast is er ook een vaste collectie te bezichtigen van o.a.werktuigen, kunst, handenarbeid, foto's en boekwerken.Het museum is gevestigd aan de Zandvaart 5 in Breezand.
Openingstijden: Elke dinsdag en elke eerste zondag van de maand van 14:00 tot 17:00 uur en in de zomer iedere zondag. Verder op afspraak.vrijdag, zaterdag en zondag

Wieringer Eilandmuseum Jan Lont

STROE - Het Wieringer eilandmuseum Jan Lont heeft een vaste tentoonstelling waarin het verhaal verteld wordt van de boer/visserman en boerin/huisvrouw op Wieringen van ongeveer twee generaties geleden.

Naast de vaste expositie zijn ook te zien Wereld van Keramiek in de boerderij en Maarten Jungmann in het bezoekerscentrum.Het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont aan de Stroeërweg 39 is vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 13:00 tot 16:00 uur.
Entree € 5,00, inclusief kopje koffie/thee of limonade. Kinderen t/m 12 jaar gratis.donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

Zin in Oosterland

OOSTERLAND - De deuren van de Michaëlskerk, Kerkweg 22, zijn geopend voor bezoekers die de schoonheid, rust en stilte in een van de oudste gebouwen van Noord-Holland willen ervaren. Elke donderdag tot en met zondag, in juli en augustus, zijn de deuren van de pleisterplaats aan het Wad geopend tussen 13:30 uur en 16:30 uur.Tijdens de openingsdagen kunnen bezoekers in het gebouw op adem komen, een kaarsje branden en bijvoorbeeld het bijzondere Teschemacherorgel, zwaard van watergeus Willem Bloys van Treslong of de oude crypte bewonderen. Vrijwilligers die de bezoekers ontvangen kunnen bovendien allerhande informatie delen. Vanzelfsprekend worden de voorzorgsmaatregelen om het corona-virus terug te dringen gerespecteerd.

Meer informatie op www.zininoosterland.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Poll:
Ik vind melk lekker....
Ik wil verse melk van de familie Rotgans dagelijks geleverd en gekoeld.
Ik pak liever de goedkope in karton verpakte onder uit het schap.
  
Occasions
Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Toyota Verso 1.6 Linea Terra
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Voetbal 1945 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...