Wironruiters doen mee aan NLdoet
Uitgegeven op 24-05-2021 om 19:44  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Op vrijdag 28 mei en zaterdag 29 mei is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 17e keer NLdoet. Ook Paardrijvereniging de Wironruiters uit Hippolytushoef doet mee. Zij gaan schilderen, schoonmaken en het buitenterrein aanpakken en roepen daarbij de hulp van handige Harry's, Bob de Bouwers en Vlijtige Sjaan's uit Hippo en omgeving.

De Wironruiters zitten niet stil en zijn de afgelopen periode meerdere keren in de pers verschenen. Ze zijn de accommodatie aan het 're-freshen'. De volgende stap is dat er een likje verf op de wand komt.Ook het buitenterrein heeft na een lange periode van corona een beetje liefde en aandacht nodig. Zo liggen er her en der spullen die opgeruimd moeten worden. De Wironruiters willen kleur brengen in de begroeiing bij de kantine. Dit soort klussen worden gedaan middels schoonmaak- en klusdagen. Ideale gelegenheden waarbij je ook mensen die niets met paarden hebben kunt betrekken.
Er is inmiddels een hele lijst met klussen samengesteld, waarvoor er meerdere mensen gevonden zijn om deze 'klussen te klaren'.

Aanmelden? Info? Mail dan aan info@wironruiters.nl of lees het bericht over NLdoet.
Uiteraard wordt er deze dag goed voor de vrijwilligers gezorgd. De aanwezigen zullen voorzien worden van een lunch verzorgd door Café Waddenzee.

Groeiend aantal vrijwilligers
Het vrijwilligersbestand groeit. Dat is fijn met het oog op de versoepelingen en hoeveelheid activiteiten die weer opgestart mogen worden. Blijvende taken waar altijd behoefte aan blijft, zijn kantinevrijwilligers, het ophalen van het oud papier (2 à 3 keer per jaar) en het schoonmaken van de accommodatie. Het zou heel leuk zijn wanneer ook mensen die niets met paarden hebben, zich aansluiten. Op die manier kunnen mensen bekender worden met de vereniging en de paardensport. In ruil daarvoor word je opgenomen in een gezellige vereniging, welke groeiende is en waar veel reuring is. 'Iedereen is welkom' staat hoog in het vaandel, niet alleen met betrekking tot de sport die maar ook in het algemeen. Bij interesse is het ook mogelijk eerst een kennismaking te hebben.

Belangeloos
NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er een gigantische keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets vinden dat bij hem of haar past. Daarnaast ziet het Oranje Fonds NLdoet als een ode aan de vele vrijwilligers die zich inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de Nederlandse samenleving. Zij maken het verschil in ons land.

Veilig
Uiteraard is het deze editie extra belangrijk dat NLdoet op een veilige manier plaatsvindt. Zolang zowel klusorganisaties als vrijwilligers zich aan alle voorschriften houden zijn er gelukkig genoeg activiteiten die veilig op 1,5 meter plaats kunnen vinden. Het Oranje Fonds heeft daarnaast enkele maatregelen ingevoerd die het voor organisaties makkelijker maken veilig een klus te organiseren, zoals een extra bijdrage voor de aanschaf van beschermende materialen.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Trend, navigatie
€ 14.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Succes jeugd 1972 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...