Raceseizoen begint dit weekend voor ZUWI-Racing in Duitsland, en LIVE te volgen op televisie
Uitgegeven op 22-05-2021 om 00:06  |  link  |  bewaar  |  print

OSCHERSLEBEN - En het is rechtstreeks te zien op televisie.


De eerste keer op een nieuwe YAMAHA R6 600 Supersport. Het gecombineerde Wieringer/Staphorster raceteam kijkt er reikhalzend naar uit. De overstap van een 'kleine' naar een 'grote mannenmotor' is een wezenlijk verschil. Van 185 km.p.u. naar 250 km.p.u is wel even wennen.

Rick heeft een paar keer kunnen wennen aan de motor tijdens testdagen en moest vrijdag drie keer aan de bak voor eerste het echte werk. Dat pakte goed uit. Tijdens de eerste drie vrije trainingen gingen de rondetijden steeds omlaag. Zaterdag zijn er twee kwalificaties, als Rick de progressie doorzet kan hij zeker bij de eerst 15 op de startgrid staan. In een veld van ruim 30 deelnemers met merendeels veel ervaring in deze klasse is dat bij de aanvang van het seizoen in een klasse waar hij aan moet wennen een puike prestatie. Nu staat het team wel eens meer versteld, je hoeft niet vreemd te kijken als hij zomaar een top tien klassering gaat behalen. Dit zou fantastisch zijn. Het IDM is immers een kampioenschap dat tegen de World Superbike aan schampt. Deze tegenhanger van het overzeese British Superbikes wordt dan ook wel als het Europees Kampioenschap gezien. Zo is er in Nederland niet meer een kampioenschap dat hiermee te vergelijken is, helaas.Eerste twee races in Oschersleben

Het gaat nu echt beginnen! Aanstaande zaterdag en zondag zijn de eerste twee wedstrijden in de IDM Supersport 600. Rick en het team hebben er veel zin in en zijn er helemaal klaar voor.

Live kijken
Alle wedstrijden worden zonder publiek gereden. Maar daar staat wel tegenover dat de races live te volgen zijn via de livestream van IDM (via YouTube en Facebook).

Wedstrijd schema
Zaterdag
> Q1 9.35u en Q2 13.00u
> Race 1 - 17.05u

Zondag > Race 2 - 12.55u

KLIK HIER om naar de website te gaan met de link naar de live-beelden en tijdschema.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Trend, navigatie
€ 14.495,-

Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hotel Kaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...